Πώς θα ασφαλίσετε το πατίνι σας

Πώς θα ασφαλίσετε το πατίνι σας

Τα ηλεκτρικά πατίνια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για καθημερινή χρήση. Άτομα όλων των ηλικιών, έχουν υιοθετήσει εδώ και πολύ καιρό αυτόν τον εύκολο και οικονομικό τρόπο για να πηγαίνουν στο σχολείο ή στη δουλειά, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τα χρησιμοποιούν για όλες τις μετακινήσεις τους, αντικαθιστώντας τα βενζινοκίνητα μέσα.

Η ζήτηση και η δημοτικότητα του εν λόγω μεταφορικού μέσου, έχει αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι κλοπή τους να γίνεται όλο και πιο συχνό φαινόμενο. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τις συμβουλές μας για την καλύτερη δυνατή ασφάλιση του ηλεκτρικού πατινιού σας όταν το σταθμεύετε.

Ασφαλίστε το πατίνι σας: η πιο σημαντική ενέργεια

Ποτέ μην αφήνετε το πατίνι σας αφύλακτο! Αυτή είναι η σημαντικότερη συμβουλή για την προστασία του δίκυκλού σας. Η ασφάλιση του πατινιού όταν δε χρησιμοποιείται κρίνεται απολύτως απαραίτητη, καθώς αυτό το μικρό, σύγχρονο μέσο, τραβάει την προσοχή επιτήδειων.

Ένα ηλεκτρικό σκούτερ είναι ένα μοντέρνο και τεχνολογικά προηγμένο μέσο, με μεγάλη αξία μεταπώλησης. Έτσι, πολλοί κλέφτες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά. Όταν ένα πατίνι μένει αφύλακτο και ανασφάλιστο, η κλοπή του μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα. Η ασφάλιση του πατινιού σας, σας δίνει τις καλύτερες πιθανότητες να το βρίσκετε πάντα εκεί που το αφήσατε.

Αποθαρρύνετε τους κλέφτες: μια βασική αρχή για την ασφάλεια του πατινιού σας

Το κλειδί για την προστασία του ηλεκτρονικού δίτροχού σας είναι να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να αποτρέψετε τους επίδοξους κλέφτες. Όσο περισσότερο αυξάνετε τη δυσκολία να κλαπεί, τόσο περισσότερο θα αποτρέπονται όσοι σκέφτονταν να κλέψουν το μεταφορικό σας μέσο. Γιατί; Πολύ απλά επειδή κάθε κλέφτης φοβάται πάνω απ' όλα να πιαστεί επ' αυτοφώρω. Για να κρατήσετε τους κλέφτες μακριά, μερικές φορές αρκεί να κάνετε το έργο τους πιο δύσκολο και το πιθανότερο είναι να προσπεράσουν την περιουσία σας και να αναζητήσουν άλλη, ευκολότερη λεία.

Παρκάρετε σε πολυσύχναστα μέρη

Ο πρώτος κανόνας για να αποτρέψετε τους κλέφτες και να ασφαλίσετε το πατίνι σας είναι να το αφήσετε σε μια πολυσύχναστη περιοχή με συχνή κίνηση. Αυτό καθιστά δύσκολη τη κλοπή του. Θυμηθείτε λοιπόν να αποφεύγετε με προσοχή τα απομονωμένα μέρη για να σταθμεύσετε το ηλεκτρικό σας πατίνι. Αν είναι πολύ ήσυχα, ένας κλέφτης θα έχει όλο το χρόνο να προσπαθήσει να παραβιάσει την κλειδαριά του πατινιού σας.

Δέστε το πατίνι σας σε ένα ανθεκτικό, σταθερό σημείο

Για να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε το ηλεκτρικό σας δίτροχο όταν επιστρέψετε, καλό είναι να το στερεώσετε σε ένα σταθερό στήριγμα, χρησιμοποιώντας ένα αξιόπιστο και ανθεκτικό αντικλεπτικό σύστημα. Μπορείτε να επιλέξετε έναν στύλο, ένα φανάρι, κάποιο κάγκελο ή ακόμη και τα ειδικά τοποθετημένα κιγκλιδώματα που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία για την αποθήκευση και τη στερέωση ποδηλάτων. Το σημαντικό είναι να βεβαιωθείτε ότι το στήριγμα στο οποίο σκοπεύετε να δέσετε το δίκυκλο σας όσο λείπετε δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί, να κοπεί  ή να αφαιρεθεί εύκολα. Αποφύγετε αντικείμενα που μπορούν να αφαιρεθούν, όπως η περίφραξη ενός εργοταξίου, ή εκείνα που κόβονται εύκολα, όπως το συρματόπλεγμα. Ο στόχος είναι να αποτρέψετε οποιονδήποτε να πάρει το πατίνι σας, ακόμη και αν είναι εφοδιασμένο με αντικλεπτική συσκευή.

Κλείδωμα του πατινιού σας στον σκελετό

Για να αφήσετε το πατίνι σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλές, συνιστούμε να το στερεώσετε χρησιμοποιώντας το κάτω μέρος του κάθετου σωλήνα που καταλήγει στο τιμόνι. Εάν χρησιμοποιείτε μια μεγάλη, εύκαμπτη αντικλεπτική συσκευή, όπως μια αλυσίδα, μη διστάσετε να τη σφίξετε κάνοντας αρκετές στροφές γύρω από το σημείο και το στήριγμα τοποθέτησης.

Λύσεις για την ασφάλιση ενός πατινιού

Η απλούστερη λύση για την ασφάλιση ενός ηλεκτρικού πατινιού που βρίσκεται σταθμευμένο σε εξωτερικό χώρο είναι η χρήση αντικλεπτικής συσκευής. Υπάρχουν διάφοροι τύποι για να διαλέξετε, όπως κλειδαριές ποδηλάτων, κλειδαριές σε σχήμα U, σπαστές κλειδαριές, αλυσίδες με λουκέτα και ειδικές κλειδαριές για πατίνια. Δεδομένης της αξίας του ηλεκτρικού σας δίτροχου, σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε μια ανθεκτική κλειδαριά με ασφαλές κλείσιμο. Κατά την επιλογή, καλό είναι να λάβετε υπόψη σας το μέγεθος και το βάρος της κλειδαριάς, την οποία θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας και να την μεταφέρετε όταν βρίσκεστε εν κινήσει. Επομένως, μην αγοράσετε μια βαριά κλειδαριά μοτοσικλέτας για να ασφαλίσετε ένα πατίνι, καθώς η μεταφορά της θα ήταν δύσκολη.

Κλειδαριές ποδηλάτων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κλειδαριών ποδηλάτων σε σπιράλ, που προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας. Σας συνιστούμε να επενδύσετε σε ένα μοντέλο που αντιστέκεται σε απόπειρες κοπής και διαθέτει ασφαλές κλείδωμα, με κλειδί ή με κωδικό. Μια κλειδαριά ποδηλάτου με καλώδιο από ενισχυμένο ατσάλι είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά συστήματα. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του καλωδίου, τόσο πιο δύσκολο είναι να κοπεί. Μια κλειδαριά με μηχανισμό συνδυασμού προσφέρει καλύτερη προστασία από την παραβίαση από ό,τι μια κλειδαριά με απλό κλειδί.

Κλειδαριές σε σχήμα U

Η κλειδαριά πέταλο σε σχήμα U είναι επίσης ένα πολύ καλό σύστημα για την ασφάλιση ενός πατινιού που μπορεί να επιτευχθεί με το δέσιμο του σκελετού του πατινιού με ένα σταθερό εξωτερικό στήριγμα. Ωστόσο, τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου κλειδαριάς είναι το μέγεθος και το βάρος της. Επομένως, πριν επιλέξετε μία τέτοια κλειδαριά, φροντίστε να υπολογίσετε το πώς θα τη μεταφέρετε. Θα σας ενοχλήσει στην καθημερινή σας μετακίνηση ή όχι; Εάν η απάντηση είναι αρνητική, τότε μπορείτε να επιλέξετε μια κλειδαριά σε σχήμα U. Και εδώ, η επιλογή σας θα εξαρτηθεί από το επίπεδο ασφαλείας που δίνει ο κατασκευαστής, το οποίο εξαρτάται από το υλικό και τη διάμετρο της λαβής καθώς και από τον τύπο του κλειδιού.

Η αναδιπλούμενη κλειδαριά

Ελαφριά, στιβαρή και μικρή σε μέγεθος, η πτυσσόμενη κλειδαριά είναι ένας καλός τρόπος για την ασφάλιση ενός ηλεκτρικού πατινιού. Ο σχεδιασμός της είναι τέτοιος που σας επιτρέπει να την προσαρμόζετε κατά προτίμηση. Ευκολότερη στη μεταφορά από μια κλειδαριά σχήματος U, αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση για την προστασία του δίκυκλου σας. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις: η μία με κλειδαριά με κλειδί και η άλλη με κλειδαριά συνδυασμού. Είναι επίσης πολύ αξιόπιστη και ασφαλής.

Αλυσίδα και λουκέτο

Για να ασφαλίσετε ένα πατίνι, μια αλυσίδα ασφαλισμένη με λουκέτο είναι μια εξαιρετικά αξιόπιστη λύση. Μπορείτε να τη σφίξετε περιστρέφοντάς την αρκετές φορές, όπως συμβαίνει με μια κλειδαριά ποδηλάτου. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα αλυσίδας, με διαφορετικό βαθμό αντοχής. Θα πρέπει επίσης να επιλέξετε ένα λουκέτο για να την κλειδώνετε, με πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ώστε να μην μπορεί να κοπεί ή να παραβιαστεί. Όπως και με τις κλειδαριές U, πριν αγοράσετε μια αλυσίδα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα τη μεταφέρετε καθημερινά, καθώς οι αλυσίδες είναι αρκετά βαριές και ογκώδεις.

Η κλειδαριά δισκόφρενου

Εμπνευσμένη από το αντικλεπτικό σύστημα που χρησιμοποιείται στα σκούτερ, η κλειδαριά δισκόφρενου είναι ένα σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για αυτόν τον νέο τρόπο μετακίνησης. Τοποθετείται στο δισκόφρενο του πατινιού. Μόλις κλειδώσει με κλειδί ή συνδυασμό κωδικών, εμποδίζει την κίνηση του δίτροχού σας. Παρέχεται ένα περιστρεφόμενο συρματόσχοινο για να μπορείτε να στερεώσετε το πατίνι σε ένα σταθερό στήριγμα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποτρέψετε οποιονδήποτε να το πάρει.

Το κατάστημα Fernand προσφέρει μία μεγάλη γκάμα λύσεων για την ασφάλιση του ηλεκτρικού σας πατινιού. Οι ειδικοί μας είναι πάντοτε στη διάθεσή σας για να σας συμβουλεύσουν με την επιλογή σας. Μην περιμένετε άλλο για να επενδύσετε σε μια κλειδαριά για το πατίνι σας!

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€