Πώς θα διατηρήσετε μια εσωτερική πόρτα κλειστή;

Βαρεθήκατε οι πόρτες να χτυπάνε με το παραμικρό ρεύμα αέρα; Μια πόρτα που χτυπάει ή κλείνει απότομα, εκτός από ενοχλητική, αποτελεί και κίνδυνο για τραυματισμό, ιδιαίτερα για μικρά παιδιά. Για να αποφύγετε τα ατυχήματα, η τοποθέτηση ενός μηχανισμού επαναφοράς πόρτας είναι η καλύτερη λύση. Μάθετε πώς μπορείτε να κρατήσετε μια εσωτερική πόρτα κλειστή.

πόρτα ξύλινη σε πράσινο χρώμα με πόμολα vintage σε χρυσό

Γιατί και πώς να κρατάτε μια εσωτερική πόρτα κλειστή;

Καλοί λόγοι για να κρατάτε τις εσωτερικές πόρτες κλειστές

Τις περισσότερες φορές, το να κρατάτε μια εσωτερική πόρτα κλειστή αποτρέπει το χτύπημά της από τον αέρα, όταν για παράδειγμα ανοίγετε τα παράθυρα για να αερίσετε. Το ξαφνικό χτύπημα της πόρτας κάνει θόρυβο και μπορεί να ξυπνήσει ένα μωρό που κοιμάται ή και απλώς να σας ενοχλήσει ή να σας τρομάξει. Επιπλέον, αποτελεί κίνδυνο για οικιακά ατυχήματα, ειδικά εάν υπάρχουν στο σπίτι μικρά παιδιά, καθώς μπορεί να πιαστούν τα δάχτυλά τους στην πόρτα καθώς κλείνει.

Μπορείτε επίσης να θέλετε να κρατάτε κλειστή την εσωτερική πόρτα που χωρίζει ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ ή αποθήκη από το θερμαινόμενο τμήμα του σπιτιού σας. Σε αυτή την περίπτωση, ο λόγος είναι κατά βάση η εξοικονόμηση ενέργειας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος για να θέλετε η πόρτα σας να κλείνει καλά, ας δούμε τις λύσεις που υπάρχουν για να παραμένει κλειστή κάτω από όλες τις συνθήκες.

Λύσεις για τη διατήρηση μιας εσωτερικής πόρτας κλειστής

Ένας μηχανισμός επαναφοράς πόρτας, γνωστό και ως σούστα πόρτας, είναι η πιο αξιόπιστη λύση για να διασφαλίσετε ότι μια πόρτα θα παραμένει κλειστή. Αυτό το σύστημα κλείνει αυτόματα την πόρτα και την ακινητοποιεί, με τη βοήθεια του μοχλού που τη συγκρατεί. Χάρη στο μηχανισμό πόρτας, η εσωτερική σας πόρτα θα κλείνει σωστά και θα παραμένει κλειστή μέχρι την επόμενη φορά που θα την ανοίξετε. Υπάρχουν διάφοροι μηχανισμοί, με διαφορετικές λειτουργίες αλλά και σχέδια για να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας.

Οι διαφορετικοί τύποι μηχανισμών πόρτας για τις πόρτες δωματίου

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε κλείστρα ή αλλιώς σούστες πόρτας για να κρατάτε τις εσωτερικές σας πόρτες κλειστές. Ανάλογα με τις προσδοκίες σας, τον προϋπολογισμό σας και την αισθητική σας, θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αυτό ακριβώς που σας καλύπτει. Ακολουθούν όσα πρέπει να γνωρίζετε για να σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο μηχανισμό για εσάς.

Σούστες πόρτας με ελατήριο ή ράβδο

μηχανισμός επαναφοράς πόρτας με ράβδο αυτόματος σε λευκό χρώμα

Οι αυτόματες σούστες επαναφοράς με ελατήριο ή ράβδο είναι τα πιο συνήθη μοντέλα. Είναι σχεδιασμένα για ελαφριές πόρτες. Χάρη στο ενσωματωμένο ελατήριο τους, κλείνουν αυτόματα μια ανοιχτή πόρτα μόλις απελευθερωθεί. Η ισχύς του κλεισίματος πόρτας μπορεί να ρυθμιστεί από το ελατήριο. Με αυτόν τον τύπο κλείστρου πόρτας, μπορείτε επομένως να ρυθμίσετε μόνο την ταχύτητα κλεισίματος της πόρτας. Δεν υπάρχει σύστημα πέδησης και η τελική ώθηση για να παραμείνει η πόρτα κλειστή δεν είναι ρυθμιζόμενη.

Υδραυλικές σούστες επαναφοράς πόρτας

υδραυλική σούστα επαναφοράς της Thirard σε ασημί νίκελ χρώμα

Η λειτουργία τους

Οι υδραυλικοί μηχανισμοί επαναφοράς θυρών είναι πολύ πιο εξελιγμένα μοντέλα, που αποτελούνται από ένα σώμα που περιέχει τον υδραυλικό μηχανισμό και έναν βραχίονα. Ο βραχίονας μπορεί να είναι είτε σπαστός είτε συρόμενος. Το συρόμενο μοντέλο έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο διακριτικό και αισθητικά όμορφο. Ένα υδραυλικό κλείστρο πόρτας είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους πόρτας, αρκεί να κάνετε την επιλογή σας προσεκτικά.

Οι υδραυλικές σούστες επαναφοράς διαθέτουν έναν εσωτερικό μηχανισμό που αποτελείται από ένα σύστημα γραναζιών. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης υδραυλικά κλεισίματα πόρτας με έκκεντρο, όπου ο εσωτερικός μηχανισμός διαθέτει έκκεντρο άξονα. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι απαιτεί λιγότερη δύναμη για το άνοιγμα της πόρτας. Αυτό το καθιστά ιδανικό για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα και για παιδιά, τα οποία θα μπορούν να ανοίγουν την πόρτα πιο εύκολα.

Τέλος, ένας υδραυλικός μηχανισμός πόρτας διαθέτει συνήθως δύο βίδες ρύθμισης. Η μία ρυθμίζει την ταχύτητα κλεισίματος της πόρτας, διευκολύνοντας τη διέλευση ατόμων με φορτωμένα χέρια ή κινητικές δυσκολίες. Η άλλη ρυθμίζει την τελική ώθηση κλεισίματος, ώστε να διασφαλίζεται ότι η πόρτα δεν κλείνει με κρότο. Αυτή η ρύθμιση είναι σημαντική, καθώς διασφαλίζει ότι η εσωτερική σας πόρτα παραμένει κλειστή.

Επιλέγοντας τη δύναμη μιας υδραυλικής σούστας επαναφοράς

Η επιλογή ενός υδραυλικού μηχανισμού πόρτας εξαρτάται κυρίως από το βάρος της πόρτας. Για να επιτευχθεί σωστή μείωση στην ένταση του κλεισίματος της πόρτας, η δύναμή του πρέπει να είναι κατάλληλη. Όσο μεγαλύτερο είναι το βάρος, τόσο μεγαλύτερη είναι η δύναμη του κλεισίματος. Εάν δεν είναι αρκετά ισχυρή, η πόρτα θα κλείνει απότομα χωρίς συγκράτηση. Αντίθετα, αν η δύναμη του κλεισίματος της πόρτας είναι υπέρμετρα μεγάλη σε σχέση με το βάρος της πόρτας, η αντίσταση στο άνοιγμα θα είναι πολύ ισχυρή και θα δυσκολεύεστε να ανοίξετε την πόρτα.

πίνακας επιπέδου δύναμης για υδραυλική σούστα επαναφοράς

Παραπάνω βλέπετε έναν πίνακα που δείχνει τη δύναμη της υδραυλικής σούστας που αντιστοιχεί στο βάρος της πόρτας και τις διαστάσεις της. Υπάρχουν μοντέλα υδραυλικών μηχανισμών με ρυθμιζόμενη δύναμη, για παράδειγμα από 2 έως 5 για σούστες που είναι κατάλληλες για πόρτες βάρους από 40 έως 100 kg. Όλα τα προϊόντα συνοδεύονται από το σχετικό φυλλάδιο το οποίο περιλαμβάνει αυτόν τον πίνακα ως υπενθύμιση, για να σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή. Το βάρος μιας εσωτερικής πόρτας εξαρτάται από το μέγεθος και το υλικό της. Οι πιο βαριές πόρτες είναι γενικά κατασκευασμένες από μασίφ ξύλο.

Αισθητική, ένα άλλο σημαντικό κριτήριο επιλογής

Ο σχεδιασμός ενός υδραυλικού μηχανισμού πόρτας είναι επίσης ένα σημαντικό κριτήριο όταν πρόκειται για την επιλογή εξοπλισμού για εσωτερικές πόρτες και πόρτες δωματίων. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε σούστες επαναφοράς σε διάφορα χρώματα και σχέδια. Πιο διακριτικές από τις σούστες με μπράτσο, οι σούστες με συρόμενο βραχίονα είναι οι πιο κομψές και ταιριάζουν πιο εύκολα με την εσωτερική σας διακόσμηση.

Ανακαλύψτε την επιλογή μας σε σούστες επαναφοράς πόρτας στο κατάστημα της Fernand. Έχετε κάποια ερώτηση; Η ομάδα μας είναι στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη λύση για να έχετε πάντα τις εσωτερικές σας πόρτες κλειστές.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€