Συστήμα master key (πασπαρτού) για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα

Διαχειρίζεστε ένα ξενοδοχείο και θέλετε μια εύκολη και πρακτική λύση για να διαχειρίζεστε τις προσβάσεις των πορτών; Το σύστημα MASTER KEY είναι η τέλεια λύση για αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για μια λύση διαχείρισης πρόσβασης για όλους στο ξενοδοχείο.

Όχι μόνο για τους επισκέπτες, αλλά και για το προσωπικό. Χάρη στα οργανογράμματα, δεν υπάρχουν πια μπρελόκ, ένα κλειδί είναι αρκετό. Επιπλέον, θα σας δοθεί μια κάρτα ιδιοκτησίας, η οποία θα σας δίνει το δικαίωμα να λάβετε αντίγραφα. Χωρίς αυτή την κάρτα, θα είναι αδύνατο να λάβετε αντίγραφα, γεγονός που θα εγγυάται την ασφάλεια των εγκαταστάσεών σας.

Ένα σύστημα κλειδιών master ιεραρχεί την πρόσβαση σε όλες τις πόρτες ενός κτιρίου ή μιας ομάδας κτιρίων: διαμερίσματα, γραφεία, σχολεία ή ακόμη και ξενοδοχεία. Ένα πλάνο οργάνωσης θα ορίσει εκ των προτέρων την κάλυψη πρόσβασης κάθε κλειδιού. Πιο συγκεκριμένα, εάν θα μπορείτε να ανοίξετε όλες τις πόρτες με ένα κλειδί, εάν θα μπορείτε να ανοίξετε μέρος τους με ένα άλλο κλειδί και να ανοίξετε μόνο μία πόρτα με ένα κλειδί. Αυτή η λύση είναι ιδανική εάν ένας διευθυντής χρειάζεται να ανοίγει όλες  πόρτες πέραν από την πόρτα του γραφείου του. 

Πώς λειτουργεί το σύστημα κλειδαριών MASTER KEY;

Το σύστημα κλειδιών επιτρέπει σε ένα κλειδί να ανοίγει όλες τις πόρτες σε μια τοποθεσία και ταυτόχρονα σε ένα άλλο κλειδί να ανοίγει ορισμένες από τις πόρτες του κτιρίου και σε ένα τελευταίο κλειδί να ανοίγει μόνο μία από αυτές τις πόρτες.  

Προηγουμένως, κάθε πόρτα, συνεπώς και κάθε κύλινδρος που αφορά το οργανόγραμμα πρέπει να αναγνωρίζεται και να προσδιορίζεται (διπλής εισόδου, με πόμολο, μισός κύλινδρος κ.λπ.). 

Αφού γίνει αυτό, πρέπει να καταγραφούν οι προσβάσεις κάθε κλειδιού, ώστε να καθοριστούν ποια κλειδιά θα ανοίξουν ποιες πόρτες. 

Ποιοι είναι οι τύποι των προσβάσεων των κλειδιών για το άνοιγμα των πορτών; 

Πρώτα απ' όλα, ένα master κλειδί είναι ένα κλειδί που μπορεί να ανοίξει περισσότερους από έναν κυλίνδρους.

Υπάρχουν δύο τύποι: 

Το γενικό πέρασμα (ή άνοιγμα) και το τμηματικό πέρασμα ( ή άνοιγμα).  

Το γενικό πέρασμα: Αυτό το κλειδί επιτρέπει να ανοίξετε όλες τις πόρτες του δικτύου.

Το μερικό πέρασμα: Αυτό το κλειδί επιτρέπει το άνοιγμα μόνο ενός μέρους των πορτών του κτιρίου, για παράδειγμα όλες τις πόρτες ενός ορόφου. 

Συστήματα κλειδαριών πασπαρτού ξενοδοχείων  

Στην περίπτωση ενός ξενοδοχείου, η λύση αυτή είναι πολύ χρήσιμη, διότι ο αριθμός των επισκεπτών προστίθεται στον αριθμό των εργαζομένων. Πράγματι, το πρόβλημα είναι να τους επιτραπεί να ανοίγουν μόνο την πόρτα του δωματίου τους, όταν το προσωπικό καθαριότητας θα πρέπει να ανοίγει τις πόρτες όλων των δωματίων καθώς και του πλυντηρίου κ.λπ... Οι διευθυντές θα μπορούν να ανοίγουν τις πόρτες των δωματίων καθώς και του γραφείου τους ή οι νυχτοφύλακες θα μπορούν να ανοίγουν και να κλείνουν μόνο την πόρτα της εισόδου. 

Είναι ενδιαφέρον να φανταστείτε όλες τις δυνατότητες που σας προσφέρονται με τα συστήματα master key ανάλογα με την κατάσταση.  

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των συστημάτων master key;

Πρώτα απ' όλα, το σύστημα πασπαρτού θα σας εξοικονομήσει χρήματα. Καθώς ο αριθμός των κλειδιών είναι πολύ μικρότερος από την κανονική λύση ενός κλειδιού για έναν κύλινδρο, θα εξοικονομήσετε χρήματα και χώρο στην τσέπη σας.  

Επιπλέον, το σύστημα κλειδιών εγγυάται μεγαλύτερη ασφάλεια, η οποία θα σας εξοικονομήσει επίσης χρήματα. 

Επιπλέον, η κάρτα ιδιοκτησίας θα σας επιτρέψει να είστε ο μόνος που μπορεί να φτιάξει άλλα κλειδιά, ώστε να μην χρειάζεται να αλλάζετε κυλίνδρους σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής των κλειδιών σας. 

Το σύστημα κλειδιών έχει επίσης το πρακτικό πλεονέκτημα ότι παρέχει στην τεχνική υπηρεσία πρόσβαση σε πολλά δωμάτια του δικτύου χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάει μια μεγάλη δέσμη κλειδιών όλη την ημέρα. 

Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα οργανόγραμμα; 

Η δημιουργία του βασικού συστήματος master key μπορεί να χωριστεί σε τρία βήματα: 

Βήμα 1: 

Εντοπίστε, ονομάστε και απαριθμήστε μία προς μία τις πόρτες που θέλετε να συμπεριληφθούν στο σύστημα master key και καταρτίστε ένα διάγραμμα για να οργανώσετε την κατανομή των πορτών και των προσβάσεων (κλειδιών) που είναι υπεύθυνα για το άνοιγμά τους. 

Βήμα 2:  

Επιλέξτε τον τύπο του κλειδιού (απλό κλειδί, αντιστρέψιμο κλειδί ή κλειδί τύπου καρφί) καθώς και το επίπεδο ασφαλείας των κλειδιών σας (ελεύθερη αναπαραγωγή κλειδιών ή όχι). Συνιστάται να επιλέξετε τα μη αντιγράψιμα κλειδιά, καθώς τα κλειδιά ενός συστήματος κλειδιών είναι πολύ πολύτιμα, επειδή ο σκοπός ενός συστήματος κλειδιών είναι να περιορίζει την πρόσβαση στις πόρτες. Συνεπώς, η προσωπική κάρτα εγγυάται την ασφάλεια του κυλίνδρου, επιτρέποντας μόνο στον κάτοχο της κάρτας να δημιουργεί αντικλείδια. 

Επιλέξτε το μοντέλο του κυλίνδρου με διπλή είσοδο, κουμπί, μισό κύλινδρο, λειτουργία έκτακτης ανάγκης. Ο τύπος του κυλίνδρου εξαρτάται από τη χρήση της πόρτας στο δίκτυό σας, για παράδειγμα, συνιστάται η χρήση ενός κυλίνδρου διπλής εισόδου για μια πόρτα εισόδου και η αποφυγή κυλίνδρων με πόμολο σε περίπτωση γυάλινης πόρτας, διότι θα αρκεί να σπάσει το τζάμι για να ανοίξει η πόρτα από το εσωτερικό. Ένας κύλινδρος με πόμολο θα είναι χρήσιμος για WC ή ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.   

Επιλογή του μεγέθους του κυλίνδρου: Για να γνωρίζετε το μέγεθος του κυλίνδρου που χρειάζεστε, είναι πολύ απλό, πρέπει να μετρήσετε το πάχος μεταξύ της βίδας που στερεώνει τον κύλινδρο και του εσωτερικού μέρους καθώς και το πάχος μεταξύ της οπής της βίδας που στερεώνει τον κύλινδρο και του εξωτερικού μέρους της πόρτας. Πράγματι, η τρύπα που έχει κοπεί για την κλειδαριά μπορεί να μην είναι στη μέση της πόρτας και οι μετρήσεις μπορεί να είναι διαφορετικές μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής πλευράς (βλέπε παρακάτω διάγραμμα) και θα έχετε το σωστό μέγεθος κυλίνδρου. Ωστόσο, συνιστάται οι κύλινδροι να προεξέχουν το πολύ 5mm σε κάθε πλευρά για να αποφευχθεί η απόσπαση του κυλίνδρου. Εάν ο κύλινδρος προεξέχει περισσότερο από 5mm, θα ήταν χρήσιμο να αγοράσετε ροζέτες για να καλύψετε το τμήμα που προεξέχει ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του κυλίνδρου σας και κατά συνέπεια της ιδιοκτησίας σας. 

Βήμα 3: 

Το τελευταίο βήμα είναι ο καθορισμός του αριθμού των γενικών και μερικών προσβάσεων και των ατόμων στα οποία θα ανατεθούν. 

Πώς μπορώ να αποκτήσω ένα εφεδρικό κλειδί για ένα διάγραμμα ροής; 

Για να αποκτήσετε ένα αντικλείδι, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή και να προσκομίσετε την προσωπική σας κάρτα ιδιοκτησίας. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα αντίγραφα αυτά φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος. 

Σε περίπτωση αντιγράψιμου κλειδιού, οποιοσδήποτε κλειθροποιός θα μπορεί να φτιάξει αντίγραφο του κλειδιού αυτού, πράγμα που δεν είναι πολύ καθησυχαστικό για την ασφάλεια των χώρων. 

Συνοψίζοντας, το σύστημα κλειδιών είναι πάνω απ' όλα μια πολύ πρακτική λύση διαχείρισης πρόσβασης για μια ξενοδοχειακή υποδομή. Αποτελεί πιθανή επιλογή για κάθε τύπο κυλίνδρου, που κυμαίνεται από τον πιο απλό έως τον πιο σύνθετο ανάλογα με το μέγεθός τους, το υλικό κατασκευής τους, τα κλειδιά που χρησιμοποιούνται και τον τύπο χρήσης.

Για τις ανάγκες των ξενοδοχείων, η  Fernand προσφέρει επίσης πολλές λύσεις πέραν από τα συστήματα master key και τους κυλίνδρους και μπορείτε να ανακαλύψετε όλα όσα προσφέρουμε στη σελίδα μας που είναι αφιερωμένη στα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα στον ιστότοπό μας.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€