Συμβουλές και εξοπλισμός ατομικής προστασίας κατά τη διάρκεια μαστορεμάτων

Συμβουλές και εξοπλισμός ατομικής προστασίας κατά τη διάρκεια μαστορεμάτων

Το Do-it-yourself είναι εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα αγαπημένα χόμπι πολλών ανθρώπων αλλά και ένα από τα πιο επικίνδυνα. Οι εργασίες Do-it-yourself δεν μπορούν να αυτοσχεδιάζονται, πρέπει να σκεφτείτε πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας για να αποφύγετε τα οικιακά ατυχήματα. Η Fernand σας δίνει όλες τις συμβουλές για να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις εργασίες σας.

Γιατί είναι σημαντικό να είστε εξοπλισμένοι για τις ερασιτεχνικές εργασίες;

Ακόμα κι αν το DIY είναι μια μάλλον συνηθισμένη δραστηριότητα, εξακολουθεί να είναι επικίνδυνη, ειδικά επειδή συχνά περιλαμβάνει το χειρισμό βαρέων, αιχμηρών, καυτών, μυτερών εργαλείων... Κάθε χρόνο, 300.000 άνθρωποι τραυματίζονται στα επείγοντα περιστατικά κατά τη διάρκεια ενός DIY project. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, από αυτούς που τραυματίζονται, 20.000 πεθαίνουν και άλλοι καταλήγουν ανάπηροι.

Μεταξύ των πιο συνηθισμένων και δυστυχώς των πιο σοβαρών ατυχημάτων είναι τα κοψίματα, τα εγκαύματα, οι πτώσεις, οι συνθλίψεις, τα κομμένα άκρα, οι τραυματισμοί στα μάτια, οι δηλητηριάσεις, η απώλεια ακοής, οι τοξικές αναθυμιάσεις, η ηλεκτροπληξία κ.λπ. Ο κατάλογος είναι μακρύς... 

Για να αποφύγετε όλους τους κινδύνους όταν φτιάχνετε μόνοι σας: προστατεύστε τον εαυτό σας!

Ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός για το DIY

Είτε είστε ερασιτέχνης είτε ημιεπαγγελματίας τεχνίτης, κάποιος εξοπλισμός είναι απαραίτητο να υπάρχει στην εργαλιοθήκη σας, καθώς και κάποια εργαλεία για τα οποία έχουμε ήδη μιλήσει

    - Γάντια

Όποια και αν είναι η δραστηριότητα, τα γάντια μπορεί να είναι χρήσιμα, για παράδειγμα όταν χειρίζεστε αιχμηρά προϊόντα, κόβετε φράχτες, πριονίζετε σανίδες, κρατάτε καλύτερα το σφυρί σας, κλπ... Επιλέξτε γάντια κατασκευασμένα από υφάσματα ανθεκτικά στα κοψίματα και με αυτοκόλλητο υλικό στην παλάμη. Μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μικρές ενοχλήσεις αλλά και σοβαρά ατυχήματα - γλιστρήματα, φουσκάλες, εγκαύματα, κοψίματα... Μην ξεχνάτε να αφαιρείτε τα δαχτυλίδια, τα βραχιόλια και τα ρολόγια σας.

    - Ενισχυμένα παπούτσια

Τα παπούτσια ασφαλείας είναι απαραίτητα για δραστηριότητες που περιλαμβάνουν το χειρισμό βαρέων εργαλείων ή υλικών. Αυτή η προφύλαξη ισχύει επίσης για τις συνήθεις δραστηριότητες DIY. Χωρίς να φτάσετε στο σημείο να αγοράσετε επαγγελματικά παπούτσια, είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε τις παντόφλες ή τις σαγιονάρες σας για να προστατεύσετε τα πόδια σας με ενισχυμένα, αντιολισθητικά παπούτσια. Θα σας προστατεύσουν από την πτώση αντικειμένων (μια πτώση σφυριού μπορεί να συμβεί τόσο γρήγορα), από ερεθισμούς ή εγκαύματα και από γλιστρήματα.

    - Μια μάσκα

Είτε πρόκειται για μάσκα μίας χρήσης είτε για επαναχρησιμοποιήσιμη, η χρήση μάσκας θεωρείται συχνά προαιρετική. Ωστόσο, η μάσκα είναι ο μόνος εξοπλισμός ασφαλείας που μπορεί να προστατεύσει το αναπνευστικό σας σύστημα από τοξικές σκόνες και αναθυμιάσεις. Η μάσκα θα σας φανεί χρήσιμη όταν τρυπάτε έναν τοίχο, πριονίζετε σανίδες, τοποθετείτε γυαλί ή πετροβάμβακα, χρησιμοποιείτε διαλύτες κ.λπ.

    - Μακρύς και ανθεκτικός ρουχισμός

Η αγορά μιας στολής DIY είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προστατεύσετε το σώμα σας, αλλά αν δεν έχετε, είναι επιτακτική ανάγκη να επιλέξετε ρούχα που καλύπτουν (με μακριά μανίκια και πόδια) και είναι ανθεκτικά στο σκίσιμο και τη θερμότητα. Για λόγους πρακτικότητας, επιλέξτε ρούχα με τσέπες ή ζώνη εργαλείων.

Ειδικός εξοπλισμός ανάλογα με την εργασία

Ανάλογα με την εργασία που σκοπεύετε να κάνετε, ορισμένες εργασίες απαιτούν πιο συγκεκριμένο εξοπλισμό.

Προστατευτικό κάλυμμα κεφαλής που μειώνει τον θόρυβο: για το σπάσιμο ενός τοίχου, το τρύπημα ενός δαπέδου, την κοπή ενός δέντρου, τον καθαρισμό μιας επιφάνειας με πλυστικό μηχάνημα υψηλής πίεσης... και κάθε δραστηριότητα που περιλαμβάνει τη χρήση θορυβώδους μηχανήματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ενισχυμένα κολάν ή επιγονατίδες: για χαμηλές ή ισόγειες εργασίες όπως πλακάκια, τρίψιμο, καθαρισμό θάμνων...

Πλήρες προστατευτικό κράνος: για εργασίες όπως κλάδεμα, κλάδεμα φράχτη, κοπή δέντρων, τεμαχισμό ξύλου κ.λπ. Το κράνος μπορεί να αποτελείται από γείσο, προστατευτικό ακοής και ύφασμα για την προστασία του αυχένα.

Θα έχετε καταλάβει, ακόμη και αν το do-it-yourself φαίνεται να είναι μια ακίνδυνη δραστηριότητα, οι κίνδυνοι είναι παρόντες. Για να προστατευτείτε, εξοπλίστε τον εαυτό σας κατάλληλα ανάλογα με τη φύση των εργασιών και των ανακαινίσεων που αναλαμβάνετε. Είναι προτιμότερο να είστε υπερπροστατευμένοι παρά να πέσετε θύμα ενός σοβαρού ατυχήματος. Φροντίστε τον εαυτό σας!

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€