Πυρκαγιές στο σπίτι, τι τις προκαλεί;

Πυρκαγιές στο σπίτι, τι τις προκαλεί;

Γνωρίζατε ότι έχετε 1 στις 3 πιθανότητες να αντιμετωπίσετε τουλάχιστον μία πυρκαγιά στο σπίτι σας στη ζωή σας; Ο αριθμός αυτός μπορεί (και πρέπει) να σας τρομάζει, αλλά δυστυχώς είναι πολύ πραγματικός. Ποια είναι η σημασία των οικιακών πυρκαγιών; Ποιες είναι οι αιτίες; Η Fernand αποκρυπτογραφεί για εσάς αυτό το φαινόμενο που είναι η αιτία πολλών οικογενειακών τραγωδιών.

Μερικά στοιχεία

Οι οικιακές πυρκαγιές συμβαίνουν πιο συχνά από ό,τι νομίζετε, και όχι μόνο στα σπίτια άλλων ανθρώπων.Στην πραγματικότητα, οι οικιακές πυρκαγιές θεωρούνται η δεύτερη κύρια αιτία θανάτου από ατύχημα σε παιδιά κάτω των 5 ετών.

Στατιστικά, το 70% των θανατηφόρων πυρκαγιών συμβαίνουν τη νύχτα. Οι αναθυμιάσεις από τους καπνούς αιφνιδιάζει τους κοιμώμενους αν καταφέρουν να ξυπνήσουν πριν από τη μοιραία δηλητηρίαση. Αυτοί οι καπνοί που συνδέονται με τα καυτά αέρια είναι η κύρια αιτία θανάτου στις οικιακές πυρκαγιές, οι οποίες μπορούν να σκοτώσουν μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Οι κύριες αιτίες των οικιακών πυρκαγιών

Υπάρχουν πολλές αιτίες πυρκαγιών στο σπίτι, αλλά υπάρχουν τέσσερις κύριες πηγές:

    - Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Αντιπροσωπεύουν το 25% των οικιακών πυρκαγιών και χαρακτηρίζονται από υπερθέρμανση, πάρα πολλές ηλεκτρικές συσκευές συνδεδεμένες σε μια πολυπρίζα, εγκαταστάσεις που δεν πληρούν τις προδιαγραφές κλπ...

    - Η κουζίνα

Η δεύτερη σημαντικότερη αιτία είναι η κουζίνα, η οποία ευθύνεται για το 20% των οικιακών πυρκαγιών. Καυτό λάδι, μια μπουκαλα υγραερίου, μια πετσέτα πιάτων πολύ κοντά στις φλόγες, μια ελαττωματική πλάκα μαγειρέματος.

    - Τζάκια και σόμπες

Όπως είδαμε στο ειδικό μας άρθρο (link) είναι απαραίτητο να συντηρείτε το τζάκι σας ή τη σόμπα ξύλου ή πέλετ. Το ελάχιστο είναι το καθάρισμα των καπνοδόχων, το οποίο πρέπει να γίνεται από επαγγελματία.

    - Οι πηγές θερμότητας

Πολύ συχνά αιτία εκδήλωσης πυρκαγιάς παρά τις πολλές προειδοποιήσεις, τα θερμαντικά σώματα και οι λάμπες είναι επικίνδυνα όταν εύφλεκτα αντικείμενα τοποθετούνται πολύ κοντά ή ακόμη και πάνω τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα φυτά, τις πετσέτες του μπάνιου, τα ρούχα, τις κουρτίνες...

Υπάρχουν ακόμα πολλοί κίνδυνοι που μπορεί να φαίνονται ακίνδυνοι, όπως τα κεριά, οι αναπτήρες που χειρίζονται τα παιδιά, ένα τσιγάρο που πέφτει στο χαλί.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€