Πώς να επιλέξετε πόμολο παραθύρου

Πώς να επιλέξετε πόμολο παραθύρου

Το χερούλι του παραθύρου σας έχει χαλάσει; Δείχνει μήπως παράταιρο στο νέο σας σπίτι και θέλατε να το αντικαταστήσετε; Σας έχουν διαρρήξει και έχει σπάσει το χερούλι του παραθύρου σας; Θέλετε να αυξήσετε το επίπεδο ασφαλείας των παραθύρων σας; Όποιος κι αν είναι ο λόγος της αγοράς σας, παρακάτω θα βρείτε τις συμβουλές μας για την επιλογή και την αλλαγή πομόλου στο παράθυρο.

Πότε θα πρέπει να αλλάξετε ένα πόμολο παραθύρου;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε ένα χερούλι παραθύρου. Πρώτον, η φθορά είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για την αντικατάσταση ενός πόμολου ή μιας χειρολαβής. Με τον καιρό και με την καθημερινή χρήση, το πόμολό σας σταδιακά θα φθαρεί και πιθανότατα να χρειαστεί να αντικατασταθεί.

Εάν το παράθυρό σας έχει παραβιαστεί λόγω απόπειρας διάρρηξης, το πόμολο μπορεί επίσης να έχει υποστεί ζημιά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχετε άλλη επιλογή από το να την αντικαταστήσετε. Μπορείτε ακόμη να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να επιλέξετε ένα πιο ασφαλές χερούλι παραθύρου. Υπάρχουν μοντέλα που διατίθενται με κλειδαριά με κλειδί, η οποία αυξάνει την ασφάλεια εμποδίζοντας το ξεκλείδωμα του παραθύρου από το εξωτερικό ακόμα και εάν σπάσει το τζάμι.

Τέλος, μπορεί απλώς να θέλετε να αλλάξετε το σχέδιο ενός ή περισσότερων από τα πόμολα των παραθύρων σας! Υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές σε αυτήν την κατηγορία που μπορείτε να προσαρμόσετε το στυλ του πομόλου σας σε αυτό της νέας σας διακόσμησης. Έτσι, για την ολοκλήρωση της διακόσμησης στο εσωτερικό του σπιτιού σας, μην το παραλείψετε. Κάθε λεπτομέρεια μετράει για μια αρμονική εμφάνιση!

Πώς επιλέγετε ένα πόμολο παραθύρου;

Υπάρχουν διάφορα κριτήρια που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε το νέο σας πόμολο παραθύρου. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν υπάρχει τίποτα πολύ περίπλοκο σε αυτό!

Συγκεκριμένες διαστάσεις προς έλεγχο

Υπάρχουν δύο σημαντικές διαστάσεις που πρέπει να ελέγξετε όταν επιλέγετε και αλλάζετε μια λαβή παραθύρου. Πρώτον, πρέπει να σημειώσετε το μέγεθος του καρέ στο χερούλι. Όλα σχεδόν τα χερούλια και πόμολα παραθύρων είναι τοποθετημένα σε έναν τετράγωνο άξονα, το μέγεθος του οποίου πρέπει να σημειώσετε σε χιλιοστά.

Η απόσταση από κέντρο σε κέντρο μεταξύ των σημείων στερέωσης είναι επίσης μια σημαντική διάσταση που πρέπει να ελέγξετε. Η πιο συνηθισμένη απόσταση είναι 43 mm. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πριν κάνετε την παραγγελία σας!

Το σύστημα κλειδώματος

Υπάρχουν δύο βασικά συστήματα κλειδώματος για τα χερούλια παραθύρων. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μια λαβή με μοχλό και μια λαβή με πόμολο. Οι χειρολαβές με πόμολο λειτουργούν με περιστροφή του πομόλου. Είναι ιδιαίτερα καλαίσθητο και συναντάται συχνά με περίτεχνα και vintage σχέδια. Το μακρύ χερούλι με μοχλό λειτουργεί όπως ένα χερούλι πόρτας, από πάνω προς τα κάτω και από κάτω προς τα πάνω.

Κλειδαριές ασφαλείας

Εάν επιλέξετε πόμολο με μοχλό για το παράθυρό σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα χερούλι με πρόσθετη ασφάλεια. Στην πραγματικότητα, ορισμένα μοντέλα προσφέρουν κλειδαριά με κλειδί για να βελτιώσουν την ασφάλεια του παραθύρου σας. Εάν δεν έχετε ασφαλή τζάμια, αυτός ο τύπος λαβής προσφέρει πολύτιμη προστασία από απόπειρες ανοίγματος του παραθύρου σας με κοπή ή σπάσιμο του τζαμιού. Σε κάθε περίπτωση, παρέχει πρόσθετη ασφάλεια, διότι όταν πρόκειται για την προστασία του σπιτιού σας από τους εισβολείς, δύο προφυλάξεις είναι πάντα καλύτερες από μία.

φυλλο παραθύρου με πόμολο με κλειδαριά της εταιρίας thirard σε λευκό χρώμα

Design: ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή σας

Για να επιλέξετε το κατάλληλο πόμολο, πρέπει να δώσετε προσοχή στο σχεδιασμό του. Θα πρέπει να ταιριάζει με το διακοσμητικό στυλ του σπιτιού σας και το προσωπικό σας γούστο. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε διάφορα υλικά, όπως αλουμίνιο, ορείχαλκο, κράμα ή πρεσσαριστό χάλυβα. Η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις λαβές σας στο εσωτερικό σας. Το ιδιαίτερο σχήμα μιας λαβής, το μήκος και το στυλ της είναι επίσης σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή του μοντέλου. Πάρτε λοιπόν το χρόνο σας για να επιλέξετε το σωστό χερούλι παραθύρου από όλες τις διαθέσιμες επιλογές!

Αλλαγή πόμολου παραθύρου: μια εύκολη διαδικασία

Καταφέρατε να επιλέξετε το χερούλι του παραθύρου σας; Τότε να είστε σίγουροι ότι η τοποθέτηση θα είναι μια απλή τυπική διαδικασία. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα κατσαβίδι!

Αρχικά, θα πρέπει να αφαιρέσετε το κάλυμμα που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το πόμολό σας, το οποίο κρύβει τις βίδες στερέωσης. Για να το κάνετε αυτό, γυρίστε το χερούλι του παραθύρου σας για να το τοποθετήσετε οριζόντια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τραβήξετε το κάλυμμα σε κάθε άκρο, τραβώντας το απαλά προς το μέρος σας για να το ξεκουμπώσετε. Το μόνο που απομένει είναι να γυρίσετε αυτό το μικρό μέρος κατά ένα τέταρτο της στροφής για να έχετε πρόσβαση στις βίδες στερέωσης του πομόλου σας.

Τώρα μπορείτε να αλλάξετε το πόμολο του παραθύρου σας. Για να το κάνετε αυτό, ξεβιδώστε τις δύο βίδες στερέωσης χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι. Αφαιρέστε το χερούλι από τη θέση του. Το καρέ θα παραμείνει στερεωμένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πένσα για να το αφαιρέσετε από το παλιό χερούλι και να το επαναχρησιμοποιήσετε, εάν διαπιστώσετε ότι η εισαγωγή του καρέ που παρέχεται με το νέο χερούλι αφήνει κενό.

Για να εγκαταστήσετε το νέο σας πόμολο, απλώς τοποθετήστε το τετράγωνο στην αντίστοιχη τρύπα στο παράθυρο και τις βίδες στις οπές που προορίζονται για τη στερέωση. Κανονικά, δεν θα χρειαστεί να ανοίξετε νέες τρύπες. Εάν υπάρχει κάποιο κενό, θυμηθείτε να αλλάξετε το τετράγωνο για να επαναχρησιμοποιήσετε αυτό από την παλιά λαβή. Βιδώστε τα εξαρτήματα στερέωσης και κουμπώστε το κάλυμμα. Ελέγξτε ότι η νέα σας λαβή λειτουργεί σωστά. Και είστε έτοιμοι!

Τώρα ξέρετε πώς να επιλέξετε και να αλλάξετε ένα χερούλι παραθύρου! Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα Fernand για να επιλέξετε το νέο σας πόμολο από τη γκάμα των μοντέλων μας σε διάφορα σχήματα, χρώματα και υλικά.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€