Πώς θα επιλέξω πόμολο πόρτας;

Πώς θα επιλέξω πόμολο πόρτας;

Το πόμολο ή χερούλι αποτελεί βασικό μέρος κάθε πόρτας. Κάνει εύκολη τη λειτουργία της και μπορεί επίσης να συμβάλει στην ασφάλεια αλλά και τη συνολική αισθητική του σπιτιού σας. Ωστόσο, με τόσα πολλά διαφορετικά στυλ, λειτουργίες και υλικά διαθέσιμα, μπορεί να σας φανεί δύσκολο να επιλέξετε το ιδανικό πόμολο πόρτας για το σπίτι σας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας μιλήσουμε για τις διάφορες διαθέσιμες επιλογές πόμολων πόρτας και θα σας δώσουμε συμβουλές για την επιλογή εκείνου που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Τι είδους πόμολα πόρτας υπάρχουν;

Ο τύπος του χερουλιού πόρτας που θα επιλέξετε θα έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στην εμφάνιση όσο και στη χρήση της πόρτας σας. Οι τύποι πόμολου που διαθέτουμε στο κατάστημα Fernand είναι πολλοί: πόμολα με πλάκα, ηλεκτρονικά πόμολα, πόμολα με ροζέτα, κλειδαριές πομόλου, ή απλές λαβές πόρτας.

Το πόμολο με πλάκα: αυτή είναι η λαβή που σας έρχεται πρώτη στο μυαλό, όταν σκέφτεστε ένα πόμολο πόρτας. Είναι η απλούστερη και πιο συνηθισμένη, η λαβή σε σχήμα L που βρίσκεται πάνω σε μια πλάκα μεταλλική με ή χωρίς θέση για κύλινδρο ή μπουτόν.

pomolo me plaka

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα ηλεκτρονικό πόμολο πόρτας, το οποίο λειτουργεί με την ίδια αρχή, αλλά το χερούλι και η κλειδαριά ανοίγουν και κλειδώνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια, χρησιμοποιώντας κωδικό, δακτυλικό αποτύπωμα, κάρτα ή εφαρμογή smartphone, πέρα από το παραδοσιακό κλειδί.

ilektroniko pomolo

Το πόμολο πόρτας σε ζεύγος για πόρτα με χωνευτή ή κουτιαστή κλειδαριά: Αυτά τα πόμολα είναι παρόμοια με τα πόμολα με πλάκα στη λειτουργία, εκτός από το ότι δεν υπάρχει η μεταλλική πλάκα στην οποία τοποθετούνται - οι λαβές του πόμολου τοποθετούνται μόνες τους. Στην περίπτωση πόρτας με κλειδαριά χωνευτή, συνιστάται η τοποθέτηση ροζέτας για την προστασία της λαβής, ενώ ροζέτα θα πρέπει να τοποθετηθεί και για το σύστημα κλειδώματος με πομολάκι ή κύλινδρο. Μπορούν ωστόσο να τοποθετηθούν και σε πόρτες με κλειδαριές κουτιαστές, όπως σε κεντρικές πύλες ή καγκελόπορτες. Στην περίπτωση αυτή δεν απαιτείται ροζέτα, αλλά τοποθετείτε μόνο του το καρρέ.

Η κλειδαριά πομόλου: Αυτός ο τύπος πόμολου αποτελείτε από στρογγυλά πόμολα τα οποία είναι ενσωματωμένα σε κλειδαριά. Μπορεί να έχουν μπουτόν για το κλείδωμα ή να διαθέτουν οπή για κύλινδρο.

kleidaria pomolou

Το πόμολο εξώπορτας: Αυτός ο τύπος χερουλιού είναι πολύ ασφαλής, επιτρέποντας το άνοιγμα της πόρτας είτε με το κλειδί είτε με την τοποθέτηση ενός πομόλου με πλάκα στο εσωτερικό της πόρτας. Με αυτόν τον τύπο πομόλου, είναι αδύνατο να ανοίξει η πόρτα με το χέρι μόνο. Επομένως, πρέπει να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά με κλειδί για να ξεκλειδώσετε την πόρτα.

pomolo eksoportas me plaka

Η λαβή πόρτας: αποτελείται από τη λαβή μόνο για χρήση σε εξώπορτα ή σε πόρτες που παραμένουν ξεκλείδωτες όπως μια ανοιγόμενη πόρτα κουζίνας σε ένα εστιατόριο.

lavi portas

Τι πρέπει να προσέξετε πριν από αγοράσετε πόμολο

Πριν αγοράσετε το πόμολο για την πόρτα σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις διαστάσεις της κλειδαριάς σας, ώστε να μπορείτε να ευθυγραμμίσετε το πόμολο με αυτήν. Θα πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του κέντρου, του κέντρου πομόλου και του καρρέ που ενώνει τα δύο χερούλια που βρίσκονται σε κάθε μεριά.

diastaseis kentrou gia pomolo

Ποιο πόμολο να επιλέξετε για την εξώπορτα;

Όσον αφορά τα πόμολα εξώπορτας, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα πόμολο με πλάκα και οπή για κύλινδρο, καθώς αυτό θα ενισχύσει την ασφάλεια της πόρτας και του σπιτιού σας. Όσον αφορά τα υλικά, προτείνουμε να επιλέξετε ένα ανοξείδωτο μέταλλο, που θα αντέχει στη σκουριά και στη διάβρωση από τις εξωτερικές συνθήκες. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μπορείτε να επιλέξετε ένα ενισχυμένο πόμολο πόρτας με προστασία κατά της διάρρηξης ή να επιμείνετε σε ένα παραδοσιακό πόμολο.

Για τις εξώπορτες, υπάρχει επίσης η απλή λαβή που τοποθετείται ως πόμολο. Αυτός ο τύπος πομόλου διαφέρει, καθώς βοηθάει μόνο στο τράβηγμα ή σπρώξιμο της πόρτας, και όχι στο ξεκλείδωμά της. Με τη λαβή εξώπορτας, η πόρτα δεν μπορεί να ανοίξει μόνο με το χέρι, αλλά χρειάζεται επιπλέον την τοποθέτηση κλειδαριάς. Είναι επίσης δυνατό να τοποθετήσετε αυτό το χερούλι εξωτερικά και εσωτερικά να τοποθετήσετε ένα πόμολο με πλάκα. Αυτός ο τύπος λαβής εγγυάται μεγαλύτερη ασφάλεια για την πόρτα σας.

Ποιο χερούλι να επιλέξετε για εσωτερικές πόρτες;

Τα κριτήρια για την επιλογή των πόμολων για εσωτερικές πόρτες διαφέρουν από εκείνα για τις εξώπορτες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι χερουλιών για εσωτερικές πόρτες, ανάλογα με τη χρήση τους:

Εσωτερικές πόρτες, όπως πόρτα κουζίνας ή υπνοδωματίου: Στα δωμάτια αυτά τοποθετούνται συνήθως πόμολα με κλειδαρότρυπα, η οποία μπορεί να κλειδώσει με ένα απλό κλειδί.

pomolo esoterikis portas

Πόρτα μπάνιου ή WC: Το πόμολο θα έχει ένα κλείστρο κλειδώματος που γυρίζει στο εσωτερικό του δωματίου για να κλειδώνει εύκολα από μέσα.

Συρόμενες πόρτες: αυτός ο τύπος πόρτας είναι ιδιαίτερος επειδή είναι προτιμότερο το χερούλι να μην εμποδίζει το άνοιγμα ή το κλείσιμο της πόρτας, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό κυρτό πόμολο - λαβή.

pomolo kirto gia siromeni porta

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε ένα εσωτερικό χερούλι πόρτας με οπή κυλίνδρου εάν θέλετε να ενισχύσετε την ασφάλεια σε έναν εσωτερικό χώρο, όπως για παράδειγμα ένα γραφείο ή μια αποθήκη.

Συνοψίζοντας, η επιλογή του πομόλου πόρτας εξαρτάται από τις ανάγκες σας, τον τρόπο και το σημείο που σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε, το στυλ και την αισθητική του χώρου, το μέγεθος της πόρτας και τις διαστάσεις της κλειδαριάς, καθώς και τον προϋπολογισμό σας.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€