Κύλινδρος κλειδαριάς ασφαλείας με πάγο από χιόνια

Πώς θα ξεπαγώσω την κλειδαριά μου;

Η κλειδαριά έχει πιάσει πάγο; Διαβάστε τις γρήγορες και εύκολες συμβουλές μας για να ξεπαγώσετε την κλειδαριά σας χωρίς να την καταστρέψετε.

Ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και το κρύο έχει εγκατασταθεί οριστικά, προκαλώντας καμιά φορά αρκετές δυσκολίες στην καθημερινότητά μας. Το παρμπρίζ του αυτοκινήτου θολώνει από το κρύο και την υγρασία, ενώ η κλειδαριά του αυτοκινήτου ή και του σπιτιού μπορεί να παγώσει. Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που μια κλειδαριά έχει πιάσει πάγο; Προτού καταφύγετε σε βιαστικές κινήσεις που μπορεί προκαλέσουν ζημιά, διαβάστε τις γρήγορες και εύκολες συμβουλές μας για να επαναφέρετε την κλειδαριά σας χωρίς να την καταστρέψετε.

Ξεπαγώστε την κλειδαριά με αναπτήρα ή σπίρτο

Ο πιο εύκολος τρόπος για να διώξετε τον πάγο από την κλειδαριά σας είναι με τη χρήση ενός αναπτήρα ή και σπίρτου. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μεταλλικά κλειδιά που δεν περιέχουν ενσωματωμένο τσιπ, διαφορετικά το ηλεκτρικό κύκλωμα κινδυνεύει να καεί και να καταστραφεί.

Περάστε τη φλόγα του αναπτήρα ή του σπίρτου πάνω από το κλειδί σας για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να ζεσταθεί. Προσέξτε να μην το λιώσετε! Εισάγετε το κλειδί στην κλειδαριά χωρίς να προσπαθήσετε να το γυρίσετε αμέσως. Ίσως χρειαστεί να ζεστάνετε ξανά το κλειδί σας για να μπορέσει να εισχωρήσει πλήρως στην κλειδαριά. Μόλις δείτε ότι το κλειδί μπαίνει με ευκολία και εισχωρεί ολόκληρο στην οπή, σημαίνει ότι η κλειδαριά έχει ξεπαγώσει και μπορείτε πλέον να γυρίσετε το κλειδί και να την ανοίξετε.

Ξεπαγώστε την κλειδαριά με αλκοόλη για τρίψιμο

Εάν έχετε διαθέσιμο καθαρό οινόπνευμα, ρίξτε λίγο σιγά-σιγά πάνω στην κλειδαριά σας για να την ξεπαγώσετε. Μην το ρίχνετε πολύ γρήγορα γιατί θα σπαταλήσετε πολύ περισσότερο από όσο χρειάζεστε. Εάν και το οινόπνευμα βρίσκεται εύκαιρο στα περισσότερα νοικοκυριά, η μέθοδος αυτή δεν εξυπηρετεί για την περίπτωση που η κλειδαριά που έχει παγώσει βρίσκεται στην είσοδο του σπιτιού, αφήνοντάς σας κλειδωμένους απ’ έξω. Ωστόσο, και σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να έχετε υπόψη σας ότι μπορείτε να προμηθευτείτε μια φιάλη καθαρό οινόπνευμα από οποιοδήποτε σουπερμάρκετ, μινι-μάρκετ ή φαρμακείο.

Ξεπαγώστε την κλειδαριά με αποψυκτικό υγρό

Αν έχετε ένα αποψυκτικό υγρό, έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να ξεπαγώσετε την κλειδαριά σας. Αυτό το είδος προϊόντος, συχνά σε μορφή σπρέι, μπορείτε να το βρείτε σε πρατήρια καυσίμων, καταστήματα με εργαλεία και σούπερ μάρκετ. Κρατήστε το μαζί σας όλο το χειμώνα για να αποφύγετε την ταλαιπωρία από το κρύο και τα χιόνια, και θα ξεπαγώσει γρήγορα κάθε τύπο κλειδαριάς, αυτοκινήτου ή πόρτας, ακόμα και λουκέτα ή κλειδαριές αν οδηγείτε μηχανή ή ποδήλατο.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας φυσικό αποψυκτικό υγρό χρησιμοποιώντας νερό και ξύδι. Τοποθετήστε σε ένα δοχείο σπρέι, 3 μέρη νερού προς 1 μέρος ξύδι. Ψεκάστε στην επιθυμητή επιφάνεια και αφήστε το για λίγα λεπτά να δράσει.

Πώς μπορώ να αποτρέψω το πάγωμα μιας κλειδαριάς;

Οι παραπάνω συμβουλές σίγουρα θα λύσουν το πρόβλημα μιας παγωμένης κλειδαριάς, μπορείτε όμως να γνωρίζετε ότι υπάρχουν και τρόποι για να το αποτρέψετε. Για να αποφύγετε την πολύωρη αναμονή στο κρύο μέχρι να ξεπαγώσει ο κύλινδρος της κλειδαριάς σας, απλώστε λίγη βαζελίνη ή γλυκερίνη στην κλειδαριά και το κλειδί σας και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το κλειδί σας μέσα στην τρύπα της κλειδαριάς, ώστε το υλικό να εισχωρήσει και να απλωθεί εσωτερικά. Αυτά τα λιπαντικά είναι ανθεκτικά στον παγετό!

Εξοπλισμός που μπορεί να προστατεύσει την κλειδαριά σας

Αυτές οι συμβουλές μπορούν να φανούν χρήσιμες σε ειδικές συνθήκες, όπως ο παγετός, αλλά και στη θάλασσα ή σε οποιαδήποτε περίσταση όπου απαιτείται προστασία του κυλίνδρου και της κλειδαριάς.

Πέρα από τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε τη βλάβη της κλειδαριάς σας από τις καιρικές συνθήκες, υπάρχουν και διάφορα αξεσουάρ και προϊόντα που μπορείτε να αποκτήσετε, για να ενισχύσουν την προστασία της και τη σωστή συντήρησή της.

Ένα προστατευτικό κάλυμμα κυλίνδρου θα προστατεύσει τον κύλινδρο σας από την υγρασία και τη σκόνη. Εκτός από εξαιρετικά χρήσιμο, το αξεσουάρ αυτό είναι και αισθητικά όμορφο, δίνοντας ένα ελκυστικό φινίρισμα στην κλειδαριά της πόρτας σας!

καλυμμα κυλινδρου κλειδαριας σε ασημι χρωμα
Κάλυμμα Thirard

Επιπλέον, το ειδικό λιπαντικό κυλίνδρου σε πούδρα όχι μόνο θα διατηρήσει την ομαλή λειτουργία του κυλίνδρου σας, αλλά θα τον προστατεύσει επίσης από το πάγωμα και τη συσσώρευση σκόνης και σωματιδίων που μπορεί να μπλοκάρουν το άνοιγμα της πόρτας σας.

λιπαντικο γραφιτη σε πουδρα για κυλινδρους
Λιπαντικό Thirard

Διαβάστε περισσότερα για το πώς θα συντηρήσετε σωστά τον κύλινδρο της κλειδαριάς σας, ώστε να αποφύγετε το πάγωμα και τη φθορά, στο άρθρο μας εδώ.

Η ομάδα της Fernand θα χαρεί να σας απαντήσει σε κάθε σας ερώτηση στο 215 215 5175  ή στο [email protected].