Πώς επιλέγω μια κλειδαριά χωνευτή;

Πώς επιλέγω μια κλειδαριά χωνευτή;

Μια κλειδαριά χωνευτή τοποθετείται απευθείας στο εσωτερικό της πόρτας, μέσα στο φύλλο. Είναι κατάλληλη για πόρτες από όλα τα υλικά, όπως ξύλο, PVC ή μέταλλο. Το σημαντικότερο πλεονέκτημά της είναι το αισθητικό αποτέλεσμα, καθώς ενσωματώνεται πλήρως στην πόρτα. Ο μηχανισμός παραμένει πλήρως αόρατος, καθώς κρύβεται μέσα στο φύλλο της πόρτας.

Μάθετε ποια είναι τα κύρια κριτήρια για την επιλογή μιας χωνευτής κλειδαριάς.

Η χρήση της χωνευτής κλειδαριάς: το πρώτο βασικό κριτήριο

Όταν επιλέγετε κλειδαριά χωνευτή, το πρώτο ερώτημα που πρέπει να θέσετε αφορά τον τύπο της πόρτας στην οποία πρόκειται να την εγκαταστήσετε.

Δεν θα επιλέξετε το ίδιο μοντέλο κλειδαριάς για μια πόρτα εισόδου όπως για μια εσωτερική πόρτα δωματίου. Η κάθε πόρτα ανάλογα τη χρήση της έχει και διαφορετικές διαστάσεις, κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε λεπτομερώς παρακάτω.

Επιπλέον, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι κλειδαριάς για τις εσωτερικές πόρτες, για να ταιριάζουν στις διαφορετικές ανάγκες του σπιτιού.

Μπορείτε να επιλέξετε μια κλειδαριά με χωνευτή τοποθέτηση ειδικά σχεδιασμένη για μια πόρτα υπνοδωματίου, μια πόρτα κουζίνας ή καθιστικού, μια πόρτα WC ή μπάνιου ή μια συρόμενη πόρτα. Αυτό που τις κάνει να ξεχωρίζουν είναι ο τύπος κλειδώματός τους.

Ο τύπος κλειδώματος: το δεύτερο βασικό κριτήριο για την επιλογή μιας κλειδαριάς χωνευτής

Το σύστημα κλειδώματος εξαρτάται από τη χρήση για την οποία προορίζεται η χωνευτή κλειδαριά. 

Μια κλειδαριά με απλό κλειδί έχει σχεδιαστεί απλά για να κλειδώνει μια κρεβατοκάμαρα ή ένα γραφείο, για να εμποδίζει την πρόσβαση. Είναι, επίσης, ιδανική για χρήση σε μεσόπορτες.

Μια κλειδαριά λουτρού αντί για κλειδί διαθέτει ένα καρέ στο οποίο προσαρμόζεται ένα κλείστρο, ώστε η πόρτα να κλειδώνει γρήγορα και εύκολα από μέσα. Πρόκειται συνήθως για μια κλειδαριά για μια πόρτα τουαλέτας ή μπάνιου.

Τέλος, μια κλειδαριά χωνευτή με κύλινδρο έχει σχεδιαστεί για μια πόρτα εισόδου ή άλλη εξωτερική πόρτα. Προσφέρει μεγαλύτερο επίπεδο προστασίας, ανάλογα και με τον τύπο του κυλίνδρου που θα επιλέξετε και τον αριθμό των σημείων ασφάλισης.

Ο αριθμός των σημείων ασφάλισης

Όταν επιλέγετε μια χωνευτή κλειδαριά για μια εξωτερική πόρτα, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον αριθμό των σημείων ασφάλισης. Πρόκειται για τον αριθμό των πείρων ασφάλισης που θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα με την περιστροφή του κλειδιού.

Με τον αριθμό των διαρρήξεων να αυξάνεται στις μέρες μας, είναι σημαντικό να κάνετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλές.

Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε αυτό είναι να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά 3 σημείων στην μπροστινή σας πόρτα. Ένα σύστημα κλειδώματος ενός σημείου δεν είναι αρκετό, καθώς είναι πολύ λιγότερο ανθεκτικό σε περίπτωση απόπειρας διάρρηξης.

Η κλειδαριά 3 σημείων αποτελεί σημαντική ενίσχυση στην ασφάλεια της πόρτας του σπιτιού ή του γραφείου σας. Είναι πιο δύσκολο να παραβιαστεί σε σχέση με μια κλειδαριά ενός σημείου, και καθυστερεί σημαντικά το βίαιο άνοιγμα της πόρτας από διαρρήκτες, οι οποίοι παραιτούνται πιο εύκολα από το φόβο ότι θα τους εντοπίσουν.

Τέλος, αν ζείτε σε περιοχή με υψηλό κίνδυνο διάρρηξης, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια κλειδαριά χωνευτή 5 ή και 7 σημείων, που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας.

Οι διαστάσεις της κλειδαριάς σας

Για να επιλέξετε τη σωστή χωνευτή κλειδαριά για την πόρτα σας, πρέπει να παραγγείλετε ένα μοντέλο με τις σωστές διαστάσεις. Συγκεκριμένα, πρέπει να μετρήσετε τον κέντρο της, δηλαδή την απόσταση σε χιλιοστά μεταξύ της άκρης της πόρτας και του κέντρου της λαβής ή της οπής του κυλίνδρου. Για μια πόρτα εισόδου, αυτή είναι συνήθως 50 mm και για μια εσωτερική πόρτα 40 mm.

Η επόμενη διάσταση που πρέπει να μετρήσετε είναι το κέντρο πομόλου, που είναι η απόσταση σε χιλιοστά μεταξύ του κέντρου του καρέ του πομόλου και του κέντρου του συστήματος κλειδώματος (της οπής του κυλίνδρου). Η μέτρηση αυτή κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 70, 72, 75, 85 και 90 mm, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα μοντέλα πορτών που έχουν κλειδαριές διαφορετικές από τα πρότυπα. Επομένως, φροντίστε να μετρήσετε προσεκτικά πριν επιλέξετε μια κλειδαριά χωνευτή.

Τέλος, το μέγεθος του καρέ πομόλου είναι συνήθως 8 mm και σπανιότερα 6 mm ή 7 mm. Αυτό είναι το μέγεθος της τετράγωνης οπής που έχει σχεδιαστεί για να δέχεται τον άξονα του χερουλιού της πόρτας.

Επιλογή της κατεύθυνσης μιας κλειδαριάς χωνευτής

Για να επιλέξετε μια κλειδαριά χωνευτή χωρίς να κάνετε λάθος, πρέπει να δώσετε προσοχή στην κατεύθυνση προς την οποία ανοίγει ή να επιλέξετε ένα αντιστρέψιμο μοντέλο για μεγαλύτερη ασφάλεια. Ανάλογα με το αν οι μεντεσέδες της πόρτας σας είναι αριστερά ή δεξιά, η θέση της κλειδαριάς θα διαφέρει, όπως και η κατεύθυνση ανοίγματός της. Έτσι, υπάρχουν κλειδαριές χωνευτές δεξιές ή αριστερές.

Για να διαπιστώσετε τι κατεύθυνση έχει η κλειδαριά σας, σταθείτε από τη μέσα μεριά του δωματίου. Η πόρτα θα πρέπει να ανοίγει προς το μέρος σας. Εάν η κλειδαριά βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της πόρτας, τότε η κλειδαριά είναι δεξιά. Εάν η κλειδαριά βρίσκεται στην αριστερή πλευρά της πόρτας, είναι αριστερή. Μη διστάσετε να επιλέξετε μια αναστρέψιμη χωνευτή κλειδαριά, αν φοβάστε μήπως κάνετε κάποιο λάθος. Είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μπορείτε πολύ εύκολα να την τοποθετήσετε και από τις δύο κατευθύνσεις.

Έχετε πρόβλημα κατά την επιλογή της κλειδαριάς σας; Οι ειδικοί μας είναι στη διάθεσή σας για να σας συμβουλεύσουν και να σας καθοδηγήσουν κατά την αγορά του νέου σας εξοπλισμού.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€