Οι λύσεις LOCKOUT TAGOUT (LOTO) για την ναυτιλία

Λύσεις LOCKOUT TAGOUT (LOTO) για τον τομέα της ναυτιλίας

Ο τομέας της ναυτιλίας κρύβει μια πληθώρα κινδύνων για τους εργαζομένου κατά την περίοδο της συντήρησης των μηχανημάτων και του εξοπλισμού, για αυτό χρειάζεται και ειδική αντιμετώπιση για να αποφευχθούν τα εργατικά ατυχήματα. Αυτό συμβαίνει διότι τα μηχανήματα, ο εξοπλισμός και τα συστήματα που υπάρχουν στα διάφορα είδη πλοίων είναι πολύ διαφορετικά από τον εξοπλισμό που εντοπίζεται στους υπόλοιπους τομείς της βιομηχανίας. Έτσι ένα σύστημα υψηλής ασφαλείας, LOCKOUT TAGOUT (LOTO) κρίνεται απαραίτητο για την ασφάλεια των εργαζομένων κατά τη διάρκεια της επισκευής και συντήρησης των εργασιών.

Συχνά τα πλοία δεν διαθέτουν ατομικούς μηχανισμούς αποσύνδεσης ή αποκοπής που παρέχουν πλήρη απομόνωση από τις διάφορες πηγές ενέργειας. Κάνοντας lock και tag τα διάφορα μηχανήματα και απομονώνοντάς τα από τις πηγές ενέργειας, η διαδικασία LOCKOUT TAGOUT (LOTO) διασφαλίζει την αποφυγή ατυχημάτων. Οι οδηγίες απαιτούν επίσης από τον εξουσιοδοτημένο υπάλληλο να επισημάνει τη συσκευή ή τις συσκευές απομόνωσης ενέργειας για να προειδοποιήσει τους υπολοίπους να μην ενεργοποιήσουν ξανά τον εξοπλισμό και να λάβουν μέτρα για να βεβαιωθούν ότι η ενέργεια έχει απομονωθεί αποτελεσματικά.

Τα εξαρτήματα κλειδώματος πρέπει να τοποθετούνται σε διακόπτες, ερμάρια, βαλβίδες, μοχλούς, ρευματολήπτες, λαβές, ρευματοδότες, μπουτόν και άλλες θέσεις, προκειμένου να ελέγχονται οι πηγές ενέργειας. Επιπλέον, πρέπει να είναι κατασκευασμένα από ανθεκτικό υλικό που να αντέχει στο περιβάλλον στο οποίο χρησιμοποιούνται. Τα λουκέτα κλειδώματος πρέπει να φέρουν σήμανση και να μην χρησιμοποιούνται για άλλους σκοπούς.

Η Fernand προσφέρει προσαρμοσμένα συστήματα LOCKOUT TAGOUT (LOTO) ειδικά για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τα οποία περιλαμβάνουν προϊόντα που σας βοηθούν να αναπτύξετε και να εφαρμόσετε με επιτυχία το καλύτερο δυνατό σύστημα Lockout Tagout για τα πλοία σας.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€