Κλειδαριές για συρόμενη πόρτα

Πώς κλειδώνω μια συρόμενη εσωτερική πόρτα;

Οι συρόμενες πόρτες δωματίων, είτε χωνευτές στον τοίχο είτε εξωτερικές, αποτελούν μια πρακτική λύση ευκολίας και εξοικονόμησης χώρου. Ακριβώς όπως μια πόρτα εισόδου ή μια εσωτερική ανοιγόμενη πόρτα, έτσι και η συρόμενη πόρτα κλειδώνει εύκολα, αρκεί να επιλέξετε τη σωστή κλειδαριά. Μάθετε πώς να κλειδώνετε μια συρόμενη πόρτα.

Τι είναι η εξωτερική ή χωνευτή συρόμενη πόρτα;

Πριν ασχοληθούμε με το ερώτημα πώς να κλειδώσετε μια εντοιχισμένη ή εξωτερικά συρόμενη πόρτα, ας δούμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτών των δύο τύπων πόρτας. Η χωνευτή πόρτα είναι ένας ειδικός τύπος συρόμενης πόρτας. Κινείται πλάγια κατά μήκος μιας ράγας που είναι κρυμμένη στο εσωτερικό του τοίχου. Όταν είναι ανοιχτή, η πόρτα εξαφανίζεται μέσα στο χώρισμα. Όταν μιλάμε για εξωτερικά συρόμενη πόρτα, συχνά αναφερόμαστε σε μια πόρτα που κινείται κατά μήκος μιας ράγας που είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Μια μονόφυλλη ή δίφυλλη συρόμενη πόρτα εξοικονομεί χώρο. Δεν χρειάζεστε τον χώρο που απαιτείται για να ανοίξετε μια ανοιγόμενη πόρτα. Επομένως, αυτές οι πόρτες είναι ιδιαίτερα κατάλληλες για μικρούς χώρους. Επιπλέον, το πλάτος του περάσματος είναι μεγαλύτερο από αυτό μιας συμβατικής πόρτας, διευκολύνοντας τη μετακίνηση. Τέλος, οι συρόμενες πόρτες είναι ιδιαίτερα ελκυστικές. Ο μοντέρνος, κομψός σχεδιασμός τους τις ξεχωρίζει από τις συμβατικές εσωτερικές πόρτες και πόρτες δωματίων. 

Για να τις κλειδώσετε όμως αποτελεσματικά, θα πρέπει να επιλέξετε ένα σύστημα σχεδιασμένο ειδικά για αυτόν τον τύπο πόρτας.

Ειδικά χαρακτηριστικά μιας κλειδαριάς για συρόμενες πόρτες

Εάν αναζητάτε ένα σύστημα κλειδώματος για συρόμενη πόρτα, θα πρέπει να επιλέξετε έναν τύπο κλειδαριάς που έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες αυτού του τύπου πόρτας. Ωστόσο, είτε η πόρτα σας έχει ένα είτε δύο φύλλα, ο τύπος της κλειδαριάς που πρέπει να εγκατασταθεί παραμένει ο ίδιος.

Κλειδαριά με γάντζο

Για να κλειδώσετε μια συρόμενη πόρτα, πρέπει να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά με γάντζο με κλειδί ή κύλινδρο. Ο μηχανισμός κρύβεται στο εσωτερικό του φύλλου της πόρτας, σε μια ειδική εσοχή.

Το πλεονέκτημα αυτού του συστήματος είναι προφανές στην περίπτωση μιας συρόμενης πόρτας, καθώς μια κλειδαριά τοποθετημένη εξωτερικά θα εμπόδιζε το φύλλο να γλιστρήσει μέσα στον τοίχο. Στην περίπτωση μιας συρόμενης πόρτας που δεν είναι χωνευτή, είναι τεχνικά δυνατή η τοποθέτηση μιας κουτιαστής κλειδαριάς εξωτερικά. Ωστόσο, αυτό το σύστημα δεν προτιμάται, για αισθητικούς κυρίως λόγους.

Μηχανισμός αγκίστρου με γάντζο

Το σχήμα της γλώσσας της κλειδαριάς αποτελεί βασικό κριτήριο κατά την επιλογή μιας κλειδαριάς συρόμενης πόρτας. Ένας κοινός συρόμενος σύρτης δεν θα εμπόδιζε το άνοιγμα της πόρτας μόλις κλείσει. Το σχήμα της γλώσσας πρέπει να εμποδίζει κάθε κίνηση της πόρτας κατά μήκος της τροχιάς της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να επιλέξετε μια κλειδαριά με αγκιστρωτή γλώσσα για το κλείδωμα της συρόμενης πόρτας σας. Μόλις κλειδώσει ο μηχανισμός, η γλώσσα αγκιστρώνεται στο αντίκρυσμα, εμποδίζοντας τη συρόμενη πόρτα να ανοίξει έστω και λίγο.

Ποια κλειδαριά πρέπει να επιλέξω για να κλειδώσω μια συρόμενη πόρτα;

Για να επιλέξετε τη σωστή κλειδαριά για να κλειδώσετε μια συρόμενη πόρτα, πρέπει να λάβετε υπόψη σας τη χρήση της πόρτας. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για συρόμενες πόρτες ανάλογα με το εάν βρίσκονται σε μπάνια, υπνοδωμάτια ή διαδρόμους. Στόχος είναι να διασφαλιστεί η ιδιωτική σας ζωή και, στην περίπτωση της κλειδαριάς της συρόμενης πόρτας εισόδου, η ασφάλειά του σπιτιού σας.

Κλειδαριά συρόμενης πόρτας μπάνιου ή WC

Το κλείδωμα της συρόμενης πόρτας του μπάνιου ή του WC εγγυάται την ιδιωτικότητά σας, αποτρέποντας κάθε ανεπιθύμητη ή κατά λάθος είσοδο άλλων ατόμων στους χώρους όταν αυτοί χρησιμοποιούνται. Μια κλειδαριά με γάντζο και περιστρεφόμενο πόμολο είναι ένα αποτελεσματικό σύστημα που σας επιτρέπει να κλειδώνετε αυτούς τους χώρους από το εσωτερικό με μια απλή κίνηση, χωρίς να χρειάζεται κλειδί. Εξωτερικά, η πόρτα εξακολουθεί να μπορεί να ανοίξει με τη χρήση ενός εργαλείου, ώστε να μπορείτε να επέμβετε γρήγορα σε περίπτωση που κάποιος κλειδωθεί κατά λάθος μέσα ή αισθανθεί αδιαθεσία.

Κλείδωμα συρόμενης πόρτας υπνοδωματίου

Για να κλειδώσετε τη συρόμενη πόρτα του υπνοδωματίου σας, μπορείτε να τοποθετήσετε μια κλειδαριά για συρόμενη πόρτα, ίδια με αυτή που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο σας. Οι κλειδαριές αυτές κλειδώνουν εύκολα και γρήγορα από μέσα, κάτι που τις καθιστά ιδανικές για εσωτερικές πόρτες που θέλετε να κλειδώνετε ώστε να εξασφαλίσετε την ηρεμία και την ιδιωτικότητα σας.

Κλείδωμα συρόμενης πόρτας εισόδου

Αν αναζητάτε μια λύση για να κλειδώσετε και να ασφαλίσετε μια συρόμενη πόρτα εισόδου, θα πρέπει να στραφείτε σε μια κλειδαριά χωνευτή με αγκιστρωτή γλώσσα και κύλινδρο. Περιστρέφοντας το κλειδί μέσα στον κύλινδρο, επιτρέπετε στη γλώσσα της κλειδαριάς να γαντζωθεί πάνω στο αντίκρυσμα που είναι τοποθετημένο απέναντι, στο άλλο φύλλο της πόρτας ή στο κούφωμα.

Μια κλειδαριά με κύλινδρο όχι μόνο κλείνει τη συρόμενη πόρτα εισόδου σας, αλλά επιπλέον την ασφαλίζει με ένα σύστημα κλειδώματος ασφαλείας. Η επιλογή του κυλίνδρου καθορίζει το επίπεδο ασφάλειας έναντι της διάρρηξης. Για μια πόρτα εισόδου για κατοικία, συνιστούμε να επιλέξετε έναν κύλινδρο πολύ υψηλής ασφάλειας. Αυτοί οι κύλινδροι διαθέτουν μεγάλο αριθμό πείρων και ο ειδικός σχεδιασμός τους εξασφαλίζει ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί σε προσπάθειες παραβίασης. Επιπλέον, οι κύλινδροι πολύ υψηλής ασφάλειας είναι εφοδιασμένοι με πρόσθετη προστασία για το ασφαλές κλείδωμα της συρόμενης πόρτας σας. Αυτή περιλαμβάνει ενδεικτικά προστασία κατά του τρυπήματος, κατά του σπασίματος και κατά του χτυπήματος.

Για να βρείτε το κατάλληλο σύστημα κλειδώματος για την συρόμενη πόρτα σας, επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα Fernand. Θα βρείτε μια ποικιλία από κλειδαριές χωνευτές με γάντζους ειδικά σχεδιασμένες για συρόμενες πόρτες υπνοδωματίου, μπάνιου ή τουαλέτας και πόρτες εισόδου.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€