φωτογραφία άντρα με μαύρη κουκούλα στο πρόσωπο που προσπαθεί να παραβιάσει μια πόρτα σπιτιού

Προστασία από διαρρήξεις

Είτε μένετε σε διαμέρισμα είτε σε μονοκατοικία, ο κίνδυνος για διάρρηξη παραμένει πάντα ισχυρός. Τα περιστατικά διαρρήξεων είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα σε αστικά κέντρα και σε περιόδους διακοπών ή γιορτών. Για αυτό η σωστή ασφάλιση του σπιτιού σας, είναι αναγκαία για την κατάλληλη προστασία από διαρρήξεις. Αναρωτιέστε λοιπόν πώς μπορείτε να προστατευτείτε αποτελεσματικά από τις διαρρήξεις; Ακολουθούν οι συμβουλές της Fernand!

Ασφάλιση της πόρτας εισόδου του σπιτιού για την προστασία από διαρρήξεις

Σχεδόν δύο στους τρεις διαρρήκτες χρησιμοποιούν την μπροστινή πόρτα ή κεντρική είσοδο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι σας. Για να αυξήσετε το επίπεδο ασφαλείας και να επιτύχετε την σωστή προστασία από διαρρήξεις, μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετα αξεσουάρ και εξοπλισμό ασφαλείας, ώστε να τη θωρακίσετε επαρκώς. Μερικές προτάσεις για αυξημένη ασφάλεια της πόρτας εισόδου, είναι οι εξής:

Εγκατάσταση κλειδαριάς τριών σημείων

κλειδαριά τριών σημείων κλειδώματος από την Fernand

Μια κλειδαριά τριών σημείων αυξάνει την ασφάλεια της πόρτας εισόδου σας. Τα πολλαπλά σημεία κλειδώματος περιπλέκουν το έργο των διαρρηκτών. Θα πρέπει να αφιερώσουν σαφώς περισσότερο χρόνο και προσπάθεια για να παραβιάσουν την πόρτα σας.

Μια κλειδαριά που κλειδώνει σε περισσότερο από ένα σημείο, δε δυσκολεύει μόνο τους διαρρήκτες να την ανοίξουν. Παράλληλα, αποτρέπει τους επίδοξους ληστές να επιλέξουν να την παραβιάσουν, καθώς γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα απαιτεί πολύ χρόνο, με κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί και να συλληφθούν.

Ο απλούστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος προστασίας από τη διάρρηξη είναι η τοποθέτηση μιας κουτιαστής κλειδαριάς 3 σημείων στο φύλλο της πόρτας. Με το κεντρικό σημείο κλειδώματος και δύο επιπλέον σημεία στο πάνω και κάτω μέρος της πόρτας, αυτή η κλειδαριά είναι εξαιρετικά ασφαλής. Μπορείτε επιπλέον να επιλέξετε ένα μοντέλο με ειδική προστασία κατά της διάρρηξης.

Αύξηση της ασφάλειας μιας πόρτας με κλειδαριά ενός σημείου

Εάν η πόρτα σας είναι εφοδιασμένη με κλειδαριά ενός σημείου κλειδώματος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κλειδαριά χωνευτή 3 σημείων, ώστε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη προστασία από τη διάρρηξη. Ωστόσο, θα πρέπει να βρείτε ένα μοντέλο με διαστάσεις ίδιες με την προηγούμενη, ώστε το σώμα της κλειδαριάς να ταιριάζει απόλυτα στην εσοχή.

Μια απλούστερη λύση για την ενίσχυση της ασφάλειας της εξώπορτάς σας είναι να προσθέσετε δύο επιπλέον κλειδαριές ασφαλείας για να δημιουργήσετε ένα σύστημα κλειδώματος τριών σημείων. Υπάρχουν διάφορα μοντέλα κλειδαριάς και διάφορα επίπεδα ασφαλείας, με πολλά από αυτά να κατασκευάζονται ειδικά ώστε να αντιστέκονται στις διαρρήξεις.

Σας συμβουλεύουμε επίσης να αλλάξετε τον κύλινδρο της κλειδαριάς εισόδου. Τοποθετώντας έναν πιο ασφαλή κύλινδρο στην κλειδαριά σας, θα βελτιώσετε σημαντικά την προστασία του σπιτιού από διαρρήξεις.

Το επίπεδο ασφαλείας ενός κυλίνδρου εξαρτάται από τον εσωτερικό του σχεδιασμό, τα πρόσθετα χαρακτηριστικά προστασίας και τον τύπο του κλειδιού. Για μια πόρτα εισόδου, συνιστούμε έναν κύλινδρο πολύ υψηλής ασφάλειας με προστατευμένο κλειδί. Θα είναι πολύ δύσκολο για τους διαρρήκτες να τον νικήσουν. Μάθετε περισσότερα για τους τύπους προστασίας των κυλίνδρων στο ειδικό άρθρο μας για τα επίπεδα ασφαλείας των κυλίνδρων.

Τέλος, αν πρόκειται να αντικαταστήσετε τον κύλινδρο σας και να προσθέτετε κλειδαριές ασφαλείας, σκεφτείτε να αποκτήσετε ένα σύστημα ενιαίου κλειδιού. Με αυτόν το σύστημα θα μπορείτε να κλειδώνετε όλα τα σημεία κλειδώματος με το ίδιο κλειδί.

Ελέγξτε την ταυτότητα των επισκεπτών σας με ένα ματάκι ή θυροτηλεόραση

Για αποτελεσματική προστασία από διαρρήξεις, σας συμβουλεύουμε να μην ανοίγετε ποτέ την πόρτα σας σε αγνώστους. Όταν κάποιος πλησιάζει ή χτυπάει την πόρτα σας, θα πρέπει πρώτα να ελέγχετε την ταυτότητά του. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ματάκι. Έτσι, θα βλέπετε ποιος βρίσκεται πίσω από την πόρτα σας χωρίς να την ανοίξετε. Μια κάμερα εισόδου ή ψηφιακό μάτι είναι η σύγχρονη λύση αντί για το κλασσικό ματάκι πόρτας.

ψηφιακό μάτι πόρτας εισόδου με κάμερα σε ασημί χρώμα

Η εγκατάσταση ενός σύρτη ή μάνδαλου είναι άλλη μία λύση για να προστατευτείτε από διαρρήκτες που βρίσκονται μπροστά στην κατοικία σας. Ένα μάνδαλο ή σύρτης πόρτας με ράβδο ή με αλυσίδα, εμποδίζει κάθε κακόβουλο εισβολέα να ανοίξει την πόρτα και να εισέλθει.

Ασφάλιση όλων των εξωτερικών πορτών πρόσβασης

Η μπροστινή πόρτα δεν είναι το μόνο σημείο πρόσβασης σε ένα σπίτι. Για να προστατευτείτε από τη διάρρηξη, θα πρέπει επίσης να ασφαλίσετε την πίσω πόρτα, την πόρτα του υπογείου ή την πόρτα του γκαράζ σας, όπου αυτές υπάρχουν και συνδέονται με το εσωτερικό του σπιτιού.

Ασφάλιση πόρτας υπογείου ή πίσω πόρτας

Μια πόρτα στο πίσω μέρος των σπιτιών συχνά κλειδώνεται με μια απλή κλειδαριά. Για να αυξήσετε το επίπεδο ασφάλειάς της, μπορείτε να ενεργήσετε με τον ίδιο τρόπο όπως και για μια πόρτα εισόδου. Εάν ο κύλινδρος δεν είναι πολύ ασφαλής, αντικαταστήστε τον με έναν κύλινδρο υψηλής ή πολύ υψηλής ασφάλειας. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κλειδαριές ασφαλείας για να ενισχύσετε την προστασία από τους εισβολείς.

Ασφάλιση πόρτας γκαράζ

Είναι σημαντικό να αποτρέψετε τη διάρρηξη του γκαράζ σας, το οποίο περιέχει όχι μόνο το όχημά σας αλλά και κάθε είδους πολύτιμο εξοπλισμό: εργαλεία, ποδήλατα, αθλητικό εξοπλισμό κ.ά. Υπάρχουν πολλές λύσεις για την ασφάλιση μιας γκαραζόπορτας, ανάλογα με τον τύπο της πόρτας. Στον πιο συνηθισμένο τύπο γκαραζόπορτας που ανοίγει προς τα πάνω, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κλειδαριά ενός σημείου με μια κλειδαριά γκαραζόπορτας δύο σημείων. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επιλέξετε έναν κύλινδρο μισό υψηλής ή πολύ υψηλής ασφάλειας. Αυτός ο πιο ασφαλής κύλινδρος θα σας προσφέρει καλύτερη προστασία από διαρρήξεις.

Ασφαλίστε τα παράθυρα του σπιτιού σας για προστασία από διαρρήξεις

Μετά την μπροστινή πόρτα, τα παράθυρα και οι βεράντες είναι το δεύτερο πιο συχνό σημείο εισόδου για τους διαρρήκτες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για παράθυρα και μπαλκόνια που βρίσκονται στο ισόγειο ή τον πρώτο όροφο. Για να προστατευτείτε από τους διαρρήκτες, πρέπει να τα προστατεύσετε και να τα ασφαλίσετε καλά.

Αυξήστε την ασφάλεια των παντζουριών σας

Τα κλειστά παραθυρόφυλλα και παντζούρια δυσκολεύουν τους διαρρήκτες να εισέλθουν από ένα παράθυρο ή ένα μπαλκόνι. Ωστόσο, μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω την ασφάλεια των παντζουριών και των ρολών σας, εγκαθιστώντας πρόσθετο εξοπλισμό προστασίας.

Για παράδειγμα, μια ειδική πρόσθετη ασφάλεια για ρολό προστατεύει αποτελεσματικά τα ρολά σας από το να ξηλωθούν και να ανοίξουν. Για τα ανοιγόμενα παράθυρα και παντζούρια, το ηλεκτρονικό μας κατάστημα προσφέρει διάφορα μοντέλα από μπάρες και αλυσίδες ασφαλείας που θα σας βοηθήσουν να τα προστατεύσετε.

Ασφάλιση των συρόμενων πορτών και παραθύρων

Οι συρόμενες μπαλκονόπορτες και τζάμια παραθύρων είναι πολύ εύκολο να παραβιαστούν από τους διαρρήκτες. Το μόνο που χρειάζονται είναι ένα κατσαβίδι για να ανοίξουν διακριτικά ένα παράθυρο σε λίγα λεπτά, χωρίς να σπάσουν τα τζάμια. Επομένως, η καλύτερη συμβουλή για να αποτρέψετε τους εισβολείς κατά την απουσία σας είναι να προστατεύσετε τα παράθυρά σας κλείνοντας τα παντζούρια.

Ωστόσο, μπορεί να μην θέλετε να αφήσετε το σπίτι σας στο σκοτάδι όσο λείπετε. Σε αυτή την περίπτωση, η τοποθέτηση μιας κλειδαριάς με κύλινδρο για τη συρόμενη πόρτα του μπαλκονιού σας θα αποτρέψει κάθε εισβολέα από το να ανοίξει με τη βία το τζάμι της βεράντας σας.

Επίσης, όταν αερίζετε το σπίτι σας ή έχετε ανοιχτά, κάποιοι διαρρήκτες μπορεί να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να εισβάλουν ενώ βρίσκεστε ακόμα εκεί. Για να το αποφύγετε, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε μια ειδική ασφάλεια για συρόμενες πόρτες παραθύρων.

Προστασία από διαρρήξεις για παράθυρά χωρίς παντζούρια

Τα παράθυρα χωρίς παντζούρια παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο διάρρηξης. Έτσι, για να προστατευτείτε από τη διάρρηξη, είναι απαραίτητο να ασφαλίσετε αυτό το σημείο ανοίγματος. Η τοποθέτηση παντζουριών μπορεί να παραλείπεται σε παλαιότερα κτίρια ή να μην είναι δυνατή, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να ασφαλίσετε επαρκώς τα παράθυρά σας και σε αυτήν την περίπτωση.

Απλά, οικονομικά αξεσουάρ, όπως μπάρες, πρόσθετες ασφάλειες και πόμολα παραθύρου με κλειδί, θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το σπίτι σας από τις διαρρήξεις, χωρίς να χρειαστεί να τοποθετήσετε ενισχυμένα τζάμια. Οι ασφάλειες παραθύρων με ενσωματωμένο συναγερμό είναι πολύ αποτελεσματικός μηχανισμός που αποτρέπει τους διαρρήκτες, καθώς εκπέμπουν έναν ισχυρό ήχο που είναι συνήθως αρκετός για να ειδοποιήσει τους γείτονες και να τρομάξει τους εισβολείς ότι θα τους εντοπίσουν. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε μια αλυσίδα ή μπάρα ασφάλειας παραθύρου, η οποία θα σας προστατεύει από τους εισβολείς όταν ανοίγετε ενώ βρίσκεστε μέσα.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Fernand προσφέρει μια ευρεία γκάμα εξοπλισμού κατάλληλου για την προστασία σας από διαρρήξεις.  Έχετε κάποια ερώτηση; Είστε σε δίλλημα για το τι να επιλέξετε; Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες; Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα μας είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσει σε όλες τις απορίες σας και να σας βοηθήσει να επιλέξετε τα συστήματα και τον εξοπλισμό που χρειάζεστε!