Γιατί να φτιάξετε ένα οργανόγραμμα κλειδιών;

Γιατί να φτιάξετε ένα οργανόγραμμα κλειδιών για τις κλειδαριές σας;

Ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών όλων των μεγεθών, δημόσιων ιδρυμάτων και άλλων τύπων οργανισμών έχουν υιοθετήσει το βασικό οργανόγραμμα (ή σύστημα Master Key) για να δώσουν προτεραιότητα στην οργάνωση της πρόσβασης στις εγκαταστάσεις τους. Στην πραγματικότητα, αυτό το σύστημα διαχείρισης της πρόσβασης αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα που μπορεί να δημιουργούνται σε χώρους που χρησιμοποιούν περισσότερα από ένα άτομα. Ας δούμε λοιπόν, γιατί να δημιουργήσετε ένα οργανόγραμμα κλειδιών για τις κλειδαριές σας.

Μειώστε τον αριθμό των κλειδιών για να απλοποιήσετε την καθημερινότητά σας

Ένας από τους κύριους λόγους για να δημιουργήσετε ένα οργανόγραμμα ή master key σύστημα για τις κλειδαριές σας είναι ότι απλοποιεί την καθημερινή ζωή μειώνοντας τον αριθμό των κλειδιών που χρησιμοποιούνται στο ελάχιστο. Χάρη σε ένα καλά σχεδιασμένο οργανόγραμμα, κάθε μέλος της εταιρείας ή χρήστης των χώρων διαθέτει ένα μόνο κλειδί που του δίνει πρόσβαση στους διαφορετικούς χώρους όπου απαιτείται να μεταβεί. Ανάλογα με την ιεραρχική θέση του κάθε ατόμου στο οργανόγραμμα, το κλειδί αυτό μπορεί να είναι :

  • Ένα απλό κλειδί, που ανοίγει μόνο το χώρο εργασίας του ατόμου και όλες τις πόρτες που διαθέτουν κεντρικό σύστημα ανοίγματος,
  • Ένα κλειδί μερικής πρόσβασης, το οποίο ανοίγει ένα τμήμα χώρων που κλείνουν με διαφορετικές κλειδαριές,
  • Ένα κλειδί γενικής πρόσβασης, το οποίο ανοίγει όλες τις πόρτες.

Χάρη στο σύστημα Master Key, ο αριθμός των κλειδιών μειώνεται στο ελάχιστο. Αντί να έχουν ένα μεγάλο αριθμό διαφορετικών κλειδιών, άλλο για κάθε πόρτα, τα άτομα που πρέπει να εισέλθουν σε διάφορους χώρους κατά τη διάρκεια μιας ημέρας έχουν ένα μόνο κλειδί πρόσβασης. Πάρτε το παράδειγμα ενός καθηγητή σε σχολείο, ο οποίος πρέπει να ανοίξει την κεντρική πόρτα του κτιρίου, το γραφείο του και να έχει πρόσβαση σε δέκα αίθουσες διδασκαλίας. Χωρίς ένα σύστημα κλειδιών, κάθε πόρτα θα ήταν εφοδιασμένη με μια κλειδαριά με διαφορετικό κύλινδρο, που θα άνοιγε με διαφορετικό κλειδί ο καθένας. Θα χρειαζόταν, επομένως, συνολικά 12 κλειδιά. Χάρη σε ένα καλά μελετημένο οργανόγραμμα κλειδιών, θα μπορεί να ανοίξει όλες αυτές τις πόρτες με ένα μόνο κλειδί.

Εξοικονόμηση χρημάτων

Η κατάρτιση ενός οργανογράμματος κλειδιών για τις κλειδαριές του κτιρίου (ή των κτιρίων) σας όχι μόνο μειώνει το κόστος για την ασφάλεια ευαίσθητων χώρων, αλλά σημαίνει επίσης ότι ξοδεύετε λιγότερα χρήματα για αντίγραφα κλειδιών.

Χαμηλότερο κόστος ασφάλειας

Η διαχείριση των κλειδιών σε ένα δημόσιο κτίριο ή μια επιχείρηση μπορεί εύκολα να γίνει δυσβάσταχτη, όταν δεν υπάρχει οργανόγραμμα κλειδαριών. Για να παρέχεται ένα ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας για την πρόσβαση στους πιο ευαίσθητους χώρους, κάποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της εισόδου σε αυτούς. Το άτομο αυτό θα πρέπει να φυλάσσει τα κλειδιά σε ένα ασφαλές μέρος και να τα δίνει μόνο σε υπαλλήλους που επιθυμούν να εισέλθουν σε αυτούς τους χώρους κατόπιν αιτήματος. Παράλληλα θα πρέπει να ελέγχει και να μπορεί να επιβεβαιώσει πριν δώσει πρόσβαση ότι οι υπάλληλοι που ζητούν την πρόσβαση είναι εξουσιοδοτημένοι να εισέλθουν στο χώρο.

Αν δεν επιθυμείτε να υιοθετήσετε το παραπάνω σύστημα, μπορείτε εναλλακτικά να δίνετε αντικλείδια για τους πιο ευαίσθητους χώρους αποκλειστικά σε εξουσιοδοτημένα άτομα. Το μειονέκτημα με τη λύση αυτή είναι ότι πολλαπλασιάζετε τον αριθμό των αντικλειδιών, γεγονός που συνεπάγεται και αύξηση του κόστους. Και στις δύο περιπτώσεις, η διαχείριση της πρόσβασης χωρίς οργανόγραμμα είναι δαπανηρή όσον αφορά το κόστος που απαιτείται για να εξασφαλίσετε την ασφαλή και ελεγχόμενη πρόσβαση. Η δημιουργία ενός οργανογράμματος κλειδιών σας βοηθάει στη μείωση αυτού του κόστους.

Μειωμένο κόστος αναπαραγωγής κλειδιών

Η δημιουργία ενός οργανογράμματος κλειδιών για τις κλειδαριές του χώρου σας μειώνει επίσης τον αριθμό των κλειδιών που χρησιμοποιούνται. Με αυτό το σύστημα, κάθε χρήστης των εγκαταστάσεων διαθέτει ένα μόνο κλειδί που του παρέχει πρόσβαση σε όλους τους χώρους στους οποίους έχει δικαίωμα εισόδου. Σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, το κάθε κλειδί μπορεί να αντικαταστήσει περισσότερα από ένα διαφορετικά κλειδιά. Με λιγότερα κλειδιά, μειώνεται και ο κίνδυνος απώλειας. Έτσι, αποφεύγετε διάφορα προβλήματα, όπως αντικατάσταση του κυλίνδρου αν χαθεί ένα κλειδί που μπορεί εύκολα να αντιγραφεί, δημιουργία νέων αντιγράφων κ.ο.κ. Όλα τα παραπάνω είναι δαπάνες που μπορείτε να αποφύγετε με την εφαρμογή ενός συστήματος master key για τις κλειδαριές της επιχείρησής σας ή των κοινόχρηστων χώρων σας.

Διάγραμμα ροής του προσωπικού για βέλτιστη ασφάλεια

Παρέχοντας εξατομικευμένα δικαιώματα πρόσβασης στις επιμέρους περιοχές της επιχείρησης ή τα διάφορα δωμάτια του κτιρίου σας με τη χρήση ενός οργανογράμματος κλειδιών, μπορείτε να αυξήσετε τη συνολική ασφάλεια εντός του οργανισμού σας. Μόνο ένας μικρός αριθμός ατόμων με συγκεκριμένες άδειες ή το αντίστοιχο επίπεδο ευθύνης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις πιο ευαίσθητες περιοχές.

Βέλτιστη ασφάλεια για τα περιουσιακά στοιχεία σας

Ορισμένες από τις εγκαταστάσεις του οργανισμού σας είναι πιθανό να φιλοξενούν πολύτιμα αγαθά ή εμπορεύματα. Αυτά μπορεί να συμπεριλαμβάνουν υπολογιστές, ηλεκτρονικό ή οπτικοακουστικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται περιστασιακά, ειδικό εξοπλισμό που συνδέεται με την λειτουργία της επιχείρησής σας, απόθεμα εμπορευμάτων, χρηματοκιβώτιο με τις εισπράξεις σας κλπ.

Εκτός από τιμαλφή, μπορεί επίσης να έχετε έγγραφα με ευαίσθητες ή απόρρητες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση ή την παραγωγή σας ή άλλα εμπιστευτικά έγγραφα που δεν πρέπει να αποκαλυφθούν σε καμία περίπτωση. Επιπλέον, οι περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα διαθέτουν έναν διακομιστή (server), ο οποίος είναι πολύ σημαντικό να προστατεύεται από κακόβουλους εισβολείς.

Δημιουργώντας ένα βασικό οργανόγραμμα για τις κλειδαριές του οργανισμού σας, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια αυτών των εξαιρετικά ευαίσθητων περιοχών. Μπορείτε να τοποθετήσετε σε αυτές από έναν κύλινδρο πολύ υψηλής ασφάλειας και να αναθέσετε τα κλειδιά μόνο σε άτομα που εμπιστεύεστε. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι, σε περίπτωση παραβίασης ή δυσάρεστου συμβάντος, θα είναι ευκολότερο να εντοπίσετε ποιο ήταν το τελευταίο άτομο που είχε εισέλθει σε αυτούς τους χώρους.

Μεγαλύτερη προσωπική ασφάλεια

Ανάλογα με τη δραστηριότητά σας, ορισμένοι χώροι της επιχείρησής σας μπορεί να παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος σε σχέση με άλλους. Μπορεί να πρόκειται για χώρους όπου αποθηκεύετε επικίνδυνα υλικά ή για χώρους όπου στεγάζονται ηλεκτρικά ερμάρια ή μηχανήματα παραγωγής κ.λπ. Οι χώροι εφοδιασμού και οι αποθήκες αποτελούν επίσης περιοχές με πιθανό κίνδυνο, λόγω της συνεχούς διακίνησης του εξοπλισμού και των οχημάτων.

Η κατάρτιση ενός οργανογράμματος κλειδιών για τις κλειδαριές που ασφαλίζουν αυτούς τους χώρους σας επιτρέπει να περιορίσετε την πρόσβαση μόνο στο εξουσιοδοτημένο προσωπικό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφασίσετε να παραχωρήσετε κλειδιά μόνο σε άτομα που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για τους κινδύνους που υπάρχουν σε αυτούς τους χώρους, που έχουν εμπειρία σε τέτοιους χώρους και που διαθέτουν τον κατάλληλο προστατευτικό εξοπλισμό. Με τον τρόπο αυτό, μειώνετε τον κίνδυνο ατυχημάτων για τους υπαλλήλους άλλων τμημάτων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε αυτούς τους χώρους, καθώς αυτοί δε θα μπορούν να εισέλθουν χωρίς τη συνοδεία εξουσιοδοτημένου προσώπου.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Fernand θα βρείτε σειρές κυλίνδρων κατάλληλων για την κατασκευή οργανογράμματος κλειδιών (ή συστήματος Master Key) για τις κλειδαριές του κτιρίου σας. Χρειάζεστε βοήθεια ή συμβουλές; Η ομάδα μας είναι έτοιμη να σας ακούσει και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας!

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€