Ασφάλειες για παράθυρα και παντζούρια

Πώς θα ασφαλίσετε τα παράθυρά σας;

Μετά την εξώπορτα, τα παράθυρα αποτελούν το δεύτερο βασικό σημείο πρόσβασης που ενδιαφέρει περισσότερο τους διαρρήκτες. Η τοποθέτηση ποιοτικών παντζουριών, είτε ανοιγόμενων ή ρολό προσφέρει ένα καλό επίπεδο ασφάλειας. Ωστόσο, ορισμένοι κλέφτες δεν διστάζουν να αφαιρέσουν αυτή την προστασία για να εισέλθουν σε σπίτια ή επαγγελματικούς χώρους. Ενημερωθείτε για τέσσερις απλούς αλλά αποτελεσματικούς πρόσθετους τρόπους ασφάλισης των ρολών ή των ανοιγόμενων φύλλων των παραθύρων σας.

Ασφάλιση των παντζουριών: ένα απαραίτητο μέτρο για την αποτροπή των διαρρηκτών

Οι κλειδαριές της πόρτας εισόδου γίνονται όλο και πιο ασφαλείς, χάρη στην προσθήκη κλειδαριών πολλαπλών σημείων και κυλίνδρων ασφαλείας. Γι’ αυτό οι επίδοξοι διαρρήκτες συχνά κατευθύνονται προς τα παράθυρα, τα οποία είναι τις περισσότερες φορές λιγότερο ασφαλή από την κύρια πόρτα ενός σπιτιού, διαμερίσματος ή επιχείρησης.

Παντζούρια: η πρώτη γραμμή προστασίας κατά των εισβολέων

Το κλείσιμο ενός παραθύρου με ένα ισχυρό παντζούρι, κατά προτίμηση από ξύλο, ή ένα ισχυρό ρολό, κατά προτίμηση από αλουμίνιο, βοηθά στην προστασία από διαρρήξεις. Ωστόσο, στις μέρες μας, ορισμένοι διαρρήκτες δεν σταματούν μπροστά σε κανένα εμπόδιο και δεν διστάζουν πλέον να σπάσουν τα παντζούρια για να εισβάλουν σε ένα σπίτι ή σε έναν επαγγελματικό χώρο.

Γιατί πρέπει να κάνετε τα παντζούρια σας πιο ασφαλή;

Τα παραθυρόφυλλα από μόνα τους δεν αρκούν για να αποτρέψουν έναν διαρρήκτη να εισβάλει. Είναι απαραίτητο να προσθέσετε επιπλέον προστασία με μια πρόσθετη ασφάλεια παραθύρου για να ασφαλίσετε τα παντζούρια σας. Ο ρόλος της είναι να αποτρέψει ή τουλάχιστον να καθυστερήσει το άνοιγμα του παντζουριού.

Οι διαρρήκτες προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί, πρέπει να ενεργούν γρήγορα ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο να συλληφθούν επ' αυτοφώρω. Όταν έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες που μπορεί να τους καθυστερήσουν ή να τραβήξουν την προσοχή, τείνουν να τα παρατάνε και να στρέφονται σε μια πιο εύκολη λεία. Προσθέτοντας μια συσκευή ασφαλείας στο ρολό του παραθύρου σας, τους δυσκολεύετε να τους κάνουν ζημιά και τους αποτρέπετε από το να προσπαθήσουν να τα παραβιάσουν.

Ασφάλιση των ρολών σας

Πώς μπορούν οι διαρρήκτες να παραβιάσουν ένα ρολό;

Κατά γενικό κανόνα, ένα ρολό προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τους εισβολείς, ειδικά αν είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει ορισμένους διαρρήκτες από το να προσπαθήσουν να εισβάλλουν στο σπίτι σας από τα παράθυρα.

Τα περισσότερα ρολά είναι εξοπλισμένα με ένα μηχανικό ή ηλεκτρικό σύστημα που εμποδίζει τη βίαιη αναδίπλωσή τους με την ανύψωσή τους από το εξωτερικό. Οι κλέφτες έχουν βρει τρόπους να απενεργοποιούν το μηχανισμό των ρολών. Αυτό το κάνουν ανασηκώνοντας ελαφρά το ρολό και στη συνέχεια τραβώντας το απότομα προς τα έξω. Το ρολό βγαίνει από τις ράγες του και η προστασία του παραθύρου τίθεται σε κίνδυνο. Ευτυχώς, μπορείτε να ασφαλίσετε τα ρολά σας ενάντια σε αυτού του είδους την επίθεση εγκαθιστώντας πρόσθετες κλειδαριές κατά της ανύψωσης.

Η ασφάλεια ρολών της Thirard: αποτελεσματική προστασία κατά της διάρρηξης

Η κλειδαριά ρολού από ανοξείδωτο ατσάλι προσφέρει μια αποτελεσματική λύση για την ασφάλιση των ρολών σας από απόπειρες ανύψωσης ή αποκόλλησής τους. Αποτελείται από δύο ασφάλειες από inox που τοποθετούνται στο εσωτερικό, μία σε κάθε άκρο του παντζουριού. Οι ασφάλειες είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να ενεργοποιούνται στην παραμικρή προσπάθεια ανύψωσης της πλαστικής ή αλουμινένιας επιφάνειας του ρολού σας.

Κάθε κλειδαριά κατά της ανύψωσης ρολού αποτελείται από δύο μέρη. Το ένα στερεώνεται στον πλαίσιο του παραθύρου πάνω στο οποίο γλιστράει το παντζούρι. Το άλλο στερεώνεται απευθείας στο ρολό. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα εμποδίζει αποτελεσματικά την ανύψωση ή το ξήλωμα του ρολού. Θα μπορείτε να φύγετε για τη δουλειά, το ταξίδι ή τις διακοπές σας, έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο. Το καλοκαίρι, μπορείτε θα να αφήνετε το τζάμι του παραθύρου της κρεβατοκάμαράς σας ανοιχτό πίσω από το κλειστό ρολό, το οποίο θα ασφαλισμένο με την ασφάλεια Thirard, για να μπορείτε να απολαμβάνετε λίγο καθαρό αέρα.

Ασφάλιση των ξύλινων παντζουριών σας

Πώς επιτίθενται οι διαρρήκτες στα ανοιγόμενα παντζούρια;

Οι διαρρήκτες αρέσκονται να επιτίθενται σε ξύλινα παντζούρια, τα οποία μπορούν να παραβιάσουν ευκολότερα σε σχέση με τα ρολά. Οπλισμένοι με λοστό, προσπαθούν συνήθως να ανοίξουν ένα παντζούρι τραβώντας το προς τα έξω. Στόχος είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα κλειδώματος, ώστε να καταφέρουν να το ανοίξουν με διάρρηξη. Μερικές φορές προσπαθούν επίσης να σπάσουν ένα πηχάκι ώστε να περάσουν ένα εργαλείο και να φτάσουν με τον τρόπο αυτό στον μηχανισμό κλειδώματος.

Και σε αυτήν την περίπτωση, για να κάνετε τα παντζούρια σας πιο ασφαλή και να αντισταθείτε καλύτερα σε αυτές τις προσπάθειες διάρρηξης, πρέπει να προσθέσετε επιπλέον προστασία. Οι μπάρες ασφαλείας για τα ανοιγόμενα παντζούρια είναι μια αποτελεσματική λύση. Υπάρχουν διάφοροι τύποι, που προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας.

Μπάρες ασφαλείας για ανοιγόμενα παντζούρια, για προστασία από τους εισβολείς

Η απλούστερη και πιο αποτελεσματική λύση για την ασφάλεια των παραθυρόφυλλων είναι η τοποθέτηση μιας μπάρας ασφαλείας. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε τρία βασικά μοντέλα μπάρας, για να επιλέξετε ανάλογα με τις ανάγκες σας και το επίπεδο ασφάλειας που θέλετε να επιτύχετε. Αυτές οι μπάρες έχουν σχεδιαστεί για παντζούρια μεσαίου μεγέθους. Για να ασφαλίσετε ένα μεγάλο παντζούρι, ύψους άνω του 1,5 μέτρου, συνιστούμε να εγκαταστήσετε μία μπάρα στο πάνω μέρος και μία δεύτερη στο κάτω μέρος.

μπαρα ασφαλειας παραθυρου

Απλή μπάρα παραθύρου, χωρίς κλείδωμα

Η απλή μπάρα ασφαλείας παντζουριού χωρίς κλείδωμα είναι ο απλούστερος και οικονομικότερος τρόπος ασφάλισης ενός ανοιγόμενου παντζουριού ή παραθυρόφυλλου. Τέσσερις προεξοχές, στερεωμένες ανά ζεύγη σε κάθε φύλλο του παντζουριού, επιτρέπουν την ασφάλιση με τη βοήθεια μιας πολύ ισχυρής ατσάλινης μπάρας. Όταν βρίσκεται σε κλειστή θέση, αυτό το σύστημα ασφαλείας συγκρατεί τα δύο παραθυρόφυλλα μαζί και αποτρέπει κάθε απόπειρα ανοίγματός τους.

Μπάρες ασφαλείας παραθύρων με κλείδωμα

Η μπάρα παντζουριού ασφαλείας με δυνατότητα κλειδώματος προσφέρει υψηλότερο επίπεδο προστασίας σε σχέση με την απλή μπάρα ασφαλείας. Το σύστημα στερέωσης της μπάρας στα φύλλα των παντζουριών είναι διαφορετικά σχεδιασμένο, όπως και το σχήμα της μπάρας, η οποία είναι παχύτερη και διάτρητη στα άκρα. Η τρύπα αυτή στο άκρο της χρησιμοποιείται για την εισαγωγή ενός λουκέτου. Πρόκειται για μια πρόσθετη ασφάλεια που εμποδίζει τους διαρρήκτες να σύρουν τη μπάρα ασφαλείας για να ανοίξουν το παράθυρο. Κάποιοι ιδιαίτερα έξυπνοι και επιδέξιοι κλέφτες μπορούν να βρουν τρόπο να σύρουν μια απλή μπάρα ασφαλείας με τη χρήση εργαλείων και έτσι να καταφέρουν να την αποσπάσουν. Με αυτό το σύστημα, αυτού του είδους οι ενέργειες καθίστανται αδύνατες.

Το πατενταρισμένο σύστημα διπλής μπάρας ασφαλείας: η ύψιστη προστασία για τα παντζούρια σας

Τέλος, το ηλεκτρονικό κατάστημα Fernand προσφέρει ένα σύστημα υψηλής ασφάλειας για την ασφάλιση των ανοιγόμενων παραθύρων σας. Αποτελείται από μια διπλή μπάρα ασφαλείας για ανοιγόμενα παντζούρια, κάθε τμήμα της οποίας είναι εφοδιασμένο με έναν πείρο που ασφαλίζει την ατσάλινη μπάρα στην κλειστή θέση. Και εδώ είναι αδύνατο να γλιστρήσουν οι μπάρες, ακόμη και αν χρησιμοποιηθεί ένα πολύ λεπτό εργαλείο.

Αυτό το εξαιρετικά ανθεκτικό σύστημα προσφέρει ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τα παντζούρια σας. Επιπλέον, είναι πρακτικό για καθημερινή χρήση. Μια συμβατική μπάρα ασφαλείας για παράθυρα πρέπει να αφαιρείται και να στερεώνεται κάθε φορά που ανοίγει. Η διπλή μπάρα ασφαλείας για παντζούρια, από την άλλη πλευρά, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε οι μπάρες να παραμένουν στα παντζούρια ακόμα και όταν αυτά είναι ανοιχτά.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€