Ασφάλεια συρόμενης μπαλκονόπορτας

Πώς θα ασφαλίσετε μια συρόμενη μπαλκονόπορτα;

Χάρη στα μεγάλα τζάμια της, μια συρόμενη μπαλκονόπορτα γεμίζει το σπίτι σας καθημερινά με φως και σας προσφέρει λίγη ζεστασιά από τον ήλιο ακόμα και τις μέρες του χειμώνα. Είναι επίσης πρακτική, καθώς σας επιτρέπει να μπαινοβγαίνετε εύκολα από τη βεράντα ή τον κήπο σας στο εσωτερικό του σπιτιού. Δυστυχώς, αποτελεί παράλληλα και ένα σημείο πρόσβασης στο σπίτι σας που δείχνει να δελεάζει συχνά τους διαρρήκτες. Ειδικά μια συρόμενη πόρτα που σπάνια ασφαλίζεται, αποτελεί εύκολη λεία για αυτούς. Μάθετε γιατί και πώς να ασφαλίσετε μια συρόμενη μπαλκονόπορτα και προστατευτείτε από τους εισβολείς.

Συρόμενα παράθυρα και πόρτες: ο αδύναμος κρίκος στην ασφάλεια του σπιτιού σας

Το σύστημα κλειδώματος των συρόμενων παραθύρων δεν είναι γενικά πολύ ασφαλές. Τις περισσότερες φορές, διαθέτουν ένα απλό χειροκίνητο σύστημα κλειδώματος χωρίς κλειδαριά ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, τα συρόμενα φύλλα αποτελούν εύκολη λεία για τους διαρρήκτες, οι οποίοι θεωρούν σχεδόν παιχνιδάκι να παραβιάσουν το σύστημα ασφάλισής τους.

Όταν εισβάλλουν σε ένα σπίτι μέσω ενός συρόμενου παραθύρου, οι κλέφτες σπάνια προσπαθούν να σπάσουν το τζάμι. Κάτι τέτοιο θα προκαλούσε θόρυβο και θα είχε τον κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί. Τα διπλά τζάμια και τα ειδικά ενισχυμένα τζάμια είναι δύσκολο να σπάσουν και ο κίνδυνος να θορυβηθούν οι γείτονες από τα χτυπήματα και να καλέσουν την αστυνομία είναι πολύ μεγάλος.

Οι διαρρήκτες είναι πιο πιθανό να προσπαθήσουν να παραβιάσουν ένα συρόμενο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα με ένα απλό κατσαβίδι, όταν θα απουσιάζετε. Και, κατά κανόνα, το καταφέρνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, πολύ γρήγορα και διακριτικά. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μπορούν να σηκώσουν και να ξεβιδώσουν τα σταθερά σημεία που τα κρατάνε, για να αποκτήσουν πρόσβαση στην οικία σας και να εισέλθουν αθόρυβοι. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να ασφαλίσετε μια συρόμενη μπαλκονόπορτα για να αποφύγετε να τη βρείτε βανδαλισμένη επιστρέφοντας στο σπίτι.

Ασφάλιση της συρόμενης μπαλκονόπορτας με κλειδαριά: μια αποτελεσματική λύση

Για να ασφαλίσετε αποτελεσματικά τη συρόμενη μπαλκονόπορτά σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επενδύσετε σε ένα μικρό, απλό και αποτελεσματικό αξεσουάρ: μια κλειδαριά συρόμενης μπαλκονόπορτας ή παραθύρου. Συνήθως υπάρχουν διάφορα μοντέλα για να διαλέξετε. Η αρχή είναι πάντα η ίδια: τα δύο συρόμενα φύλλα ακινητοποιούνται στην κλειστή θέση, ώστε να μην μπορούν να ανοίξουν.

Η κλειδαριά με κύλινδρο για συρόμενο παράθυρο της Thirard είναι ο πιο ασφαλής τύπος κλειδαριάς για αυτήν την κατηγορία. Αποτελείται από ένα σώμα με κύλινδρο για το κλείδωμα, έναν πείρο και ένα αντίκρυσμα.

Χρήση της κλειδαριάς συρόμενης πόρτας

Για να ασφαλίσετε τη συρόμενη μπαλκονόπορτά σας, απλά κλείστε την εντελώς και, στη συνέχεια, σπρώξτε τον πείρο της κλειδαριάς ώστε να ασφαλίσει. Τα δύο φύλλα δεν μπορούν πλέον να συρθούν. Το κλείδωμα του κυλίνδρου με κλειδί αυξάνει το επίπεδο ασφαλείας του συστήματος. Μόλις κλειδώσετε τον μηχανισμό, είναι αδύνατο να ανοίξετε το συρόμενο παράθυρο από έξω, να το σηκώσετε ή να το μετακινήσετε από τις ράγες του.

Για να ανοίξετε τη συρόμενη μπαλκονόπορτά σας, απλώς προχωρήστε κάνοντας τις ίδιες ενέργειες με την αντίστροφη σειρά: ξεκινήστε ξεκλειδώνοντας τον κύλινδρο με το κλειδί. Στη συνέχεια, τραβήξτε τον πείρο με το χέρι για να τον εξωθήσετε από την τρύπα στο αντίκρυσμα. Τα φύλλα του συρόμενου παραθύρου σας είναι και πάλι ελεύθερα να κινηθούν.

Απλό και έξυπνο, το σύστημα αυτό προσφέρει ένα πολύ υψηλό επίπεδο ασφάλειας για τα δίφυλλα συρόμενα παράθυρά σας. Άλλοι τρόποι εγκατάστασης είναι δυνατοί για τρίφυλλα συρόμενα παράθυρα, όπου συνήθως απαιτούνται δύο κλειδαριές. Ωστόσο, η βασική λειτουργία παραμένει η ίδια.

Ασφάλιση μιας συρόμενης μπαλκονόπορτας με μπάρα ή αλυσίδα ασφαλείας

Στις μέρες μας, οι διαρρήκτες δεν διστάζουν πλέον να εισβάλλουν σε σπίτια που βρίσκονται σε όροφο, μέσα από μια ανοιχτή ή μισάνοιχτη μπαλκονόπορτα, ακόμα κι όταν οι ένοικοι βρίσκονται μέσα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απομακρυνθείτε για λίγο σε ένα άλλο δωμάτιο, ώστε να μπορέσει ο επίδοξος κλέφτης που σας παρακολουθεί από απόσταση να εισβάλλει από ένα ανοιχτό συρόμενο παράθυρο ή μπαλκονόπορτα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να κλέψει πολύτιμα αντικείμενα όπως το κινητό σας τηλέφωνο ή τον φορητό σας υπολογιστή, τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας ή χρήματα. Οι διαρρήκτες συχνά δρουν τόσο γρήγορα και διακριτικά που δεν θα καταλάβετε τίποτα.

Για να ασφαλίσετε μια συρόμενη μπαλκονόπορτα που θέλετε να αφήσετε ανοιχτή για να αερίζεται όσο βρίσκεστε μέσα, απλά τοποθετήστε μια ειδική πρόσθετη ασφάλεια μπαλκονόπορτας της Thirard για συγκράτηση. Ο σχεδιασμός της αποτρέπει κάθε εισβολή από το εξωτερικό. Χάρη σε αυτό το σύστημα, μπορείτε να αφήνετε τις πόρτες της βεράντας σας ανοιχτές με απόλυτη ασφάλεια και έχοντας το κεφάλι σας ήσυχο, ενώ εσείς κάνετε τις δουλειές σας στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.

Το παντζούρι: μια απαραίτητη προσθήκη για την ενίσχυση της ασφάλειας της μπαλκονόπορτάς σας

Τέλος, για να κάνετε τη συρόμενη μπαλκονόπορτά σας ακόμα πιο ασφαλή, μπορείτε να την εξοπλίσετε με ένα ρολό ασφαλείας ή παντζούρι. Ένα απλό ρολό που είναι κατεβασμένο μπροστά από μια πόρτα δυσκολεύει ήδη το έργο των διαρρηκτών. Θα πρέπει πρώτα να ανοίξουν με δύναμη το παντζούρι πριν μπορέσουν να επιτεθούν στο σύστημα της πόρτας. Αυτό τους κοστίζει πολύτιμο χρόνο και αυξάνει τον κίνδυνο να γίνουν αντιληπτοί.

Με το παντζούρι κλειστό, οι διαρρήκτες τείνουν να αποτρέπονται και να αποχωρούν. Αν εντοπίσουν ένα σπίτι όπου οι ιδιοκτήτες λείπουν και το συρόμενο παντζούρι είναι ανοιχτό ή εύκολα προσβάσιμο, είναι πιο πιθανό το επιλέξουν. Γι' αυτό σας συνιστούμε να κλείνετε τα ρολά και τα παντζούρια σας όταν λείπετε από το σπίτι.

Όταν πρόκειται για ρολά, δεν είναι όλος ο εξοπλισμός ίδιος. Τα πιο βασικά είναι σχετικά εύκολο να παραβιαστούν. Δεν διαθέτουν σύστημα κατά της διάρρηξης και είναι πολύ εύκολο για έναν διαρρήκτη να σηκώσει ελαφρά το ρολό για να το αφαιρέσει από την τροχιά του. Για να αυξήσετε την ασφάλεια της μπαλκονόπορτάς σας, μπορείτε επίσης να αυξήσετε την ασφάλεια των ρολών σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επενδύσετε σε κλειδαριές κατά της ανύψωσης ειδικά σχεδιασμένες για ρολά.

Έτσι, είναι δυνατόν να ασφαλίσετε μια συρόμενη πόρτα βεράντας χωρίς ιδιαίτερα χρονοβόρες και κοστοβόρες εργασίες, αλλά απλά προσθέτοντας εξοπλισμό με πολύ λογικό κόστος.

Κλειδαριές ασφαλείας συρόμενης μπαλκονόπορτας, ειδικές κλειδαριές ασφαλείας συρόμενης πόρτας ή κλειδαριές κατά της ανύψωσης των ρολών: μπορείτε τώρα να βρείτε όλο αυτόν τον εξοπλισμό ασφαλείας στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Fernand.

Χρειάζεστε συμβουλές για την παραγγελία σας; Οι ειδικοί μας είναι στη διάθεσή σας, μέσω τηλεφώνου ή μηνύματος. Μην περιμένετε άλλο για να προστατεύσετε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας!

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€