φωτογραφία διαμερίσματος Airbnb που δείχνει το χώρο του σαλονιού με έναν σκούρο μπλε καναπέ και ένα χέρι να κρατάει ένα κινητό τηλέφωνο με ανοιχτή την εφαρμογή Airbnb

Παράδοση κλειδιών για Airbnb

Αν είστε ανάμεσα σε εκείνους που αναρωτιούνται πώς να παραδώσουν με ασφάλεια τα κλειδιά του Airbnb καταλύματός σας, έχουμε τις ιδανικές λύσεις για εσάς. Στο άρθρο αυτό, θα εξερευνήσουμε τρόπους που συνδυάζουν την ευκολία, την ευελιξία και τη διαχείριση από απόσταση, προσφέροντάς σας αξιόπιστες λύσεις για την παράδοση των κλειδιών σας.

Η Airbnb και οι πλατφόρμες ενοικίασης ακινήτων έχουν σημειώσει ραγδαία ανάπτυξη και ο αριθμός των ακινήτων που ενοικιάζονται μέσω Airbnb αυξήθηκε κατακόρυφα μέσα στα τελευταία χρόνια.

Το πλεονέκτημα της ενοικίασης στην Airbnb είναι ότι έχετε μεγάλη ελευθερία και ευελιξία στην επιλογή των περιόδων προς ενοικίαση, ενώ η εταιρία προσφέρει όλο και μεγαλύτερη προστασία από το 2022 χάρη στην υπηρεσία Aircover. Η προστασία Aircover εγγυάται ότι η Airbnb θα καλύψει την ευθύνη των ενοικιαστών σε περίπτωση ζημιών στο κατάλυμα.

logo airbnb

Πώς θα παραδώσω τα κλειδιά για το Airbnb κατάλυμά μου;

Στο σύγχρονο τοπίο της φιλοξενίας Airbnb, η ασφαλής παράδοση κλειδιών αποτελεί κρίσιμο κομμάτι της επιτυχημένης διαχείρισης καταλυμάτων. Εξελίξεις στην τεχνολογία μας προσφέρουν καινοτόμες λύσεις, όπως η ψηφιακή κλειδαριά, ηλεκτρονικά συστήματα και εφαρμογές που επιτρέπουν τη διαχείριση της πρόσβασης με ένα απλό άγγιγμα στο smartphone σας.

Μην αφήνετε την ανησυχία για τα κλειδιά να σας εμποδίζει από την πλήρη απόλαυση της εμπειρίας σας ως οικοδεσπότης – ας ανακαλύψουμε μαζί τις καλύτερες πρακτικές για μια ασφαλή και άνετη παράδοση κλειδιών στους επισκέπτες σας.

Απλοποιημένες λύσεις για την παράδοση κλειδιών για Airbnb

Υπάρχουν τρεις βασικές λύσεις για την διαχείριση της πρόσβασης και εισόδου, οι οποίες απλοποιούν τη μεταβίβαση των κλειδιών και συνεπώς σας προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία.

1. Παράδοση κλειδιών με την εγκατάσταση μιας κλειδοθήκης

φωτογραφία μαυρης κλειδοθηκης μεταλλικης σε σχήμα σπιτι

Η κλειδοθήκη είναι μια συσκευή που κλειδώνει με κωδικό συνδυασμού. Τον κωδικό τον ορίζει ο ιδιοκτήτης, ο οποίος στη συνέχεια παραχωρεί τον κωδικό στα άτομα με τα οποία επιθυμεί να μοιραστεί την πρόσβαση και τα κλειδιά του ακινήτου.

Το πλεονέκτημα του κλειδοκιβωτίου είναι το χαμηλό κόστος, καθώς και η ευκολία χρήσης και εγκατάστασης – σε 5 λεπτά είναι έτοιμο για χρήση. Τα κιβώτια κλειδιών διατίθενται με ή χωρίς λαβή, για να μπορούν να κρεμαστούν ή να τοποθετηθούν στον τοίχο αντίστοιχα, ανάλογα με την απαιτούμενη χρήση και την κτιριακή δομή.

Παράδειγμα εφαρμογής:

Ένας φιλοξενούμενος κλείνει το ακίνητό σας στην Airbnb και δεν μπορείτε να βρίσκεστε εκεί για να του παραδώσετε τα κλειδιά την ώρα της άφιξής του. Μπορείτε να προγραμματίσετε την αποστολή ενός αυτόματου μηνύματος μόλις γίνει η κράτηση στην Airbnb, το οποίο θα αναφέρει τη θέση της κλειδοθήκης και τον κωδικό ξεκλειδώματος, και να αφήσετε πριν την άφιξή του τα κλειδιά μέσα στην κλειδοθήκη για να τα παραλάβει.

Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες εφαρμογές για το κλειδοκιβώτιο, όπως η χρήση του από μεσίτες κατά την πώληση ενός σπιτιού. Ένα key box μπορεί να εγκατασταθεί για να επιτρέπει σε μεσίτες από διαφορετικά γραφεία να δείχνουν το ακίνητο ανά πάσα στιγμή.

Μια μικρή συμβουλή από την Fernand: Για μεγαλύτερη ασφάλεια, σας συνιστούμε να αλλάζετε τον κωδικό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Μάθετε περισσότερα για το πώς θα επιλέξετε και θα εγκαταστήσετε εύκολα και γρήγορα μια κλειδοθήκη στο κατάλυμά σας, στο άρθρο μας εδώ.

2. Δημιουργία οργανογράμματος κλειδιών (masterkey)

Ένα οργανόγραμμα ή σύστημα master key είναι μια λύση διαμοιρασμού της πρόσβασης στους χώρους και τις επιμέρους εγκαταστάσεις. Το σύστημα παραχωρεί δικαιώματα εισόδου σύμφωνα με την ιεράρχηση και την οργάνωση που εσείς επιλέγετε για τα άτομα που χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις.

Το σύστημα master key μπορεί να περιλαμβάνει την ιεράρχηση της πρόσβασης σε κυλίνδρους, κλειδαριές, και λουκέτα.

διάγραμμα συστήματος master key

Παράδειγμα εφαρμογής:

Διαθέτετε δύο ακίνητα ενοικίασης Airbnb. Δίνετε ένα κλειδί στο άτομο που νοικιάζει το ακίνητο, το οποίο μπορεί να ανοίξει την είσοδο του ακινήτου, καθώς και ένα υπόστεγο στον κήπο ή έναν κοινόχρηστο χώρο, αν χρειαστεί. Εσείς από την άλλη, έχετε στην κατοχή σας το κύριο κλειδί, με το οποίο μπορείτε να ανοίξετε όλες ανεξαιρέτως τις πόρτες του συστήματός σας.

Το κύριο πλεονέκτημα του οργανογράμματος κλειδιών είναι ότι, αν έχετε το κλειδί σας, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε οποιαδήποτε από τις ενοικιαζόμενες ιδιοκτησίες σας για επισκευές, χωρίς να χρειάζεται να επιστρέψετε στο σπίτι σας για να πάρετε άλλο κλειδί για τη συγκεκριμένη μόνο ιδιοκτησία. Εύκολη στη χρήση και οικονομική, είναι η ιδανική λύση. Το σύστημα masterkey σε συνδυασμό με τη χρήση κλειδοθήκης όχι μόνο καθιστά τις αφίξεις των επισκεπτών αυτόνομες, αλλά και τη διαχείριση ευκολότερη.

Υπάρχουν διάφορα πιθανά επίπεδα ασφάλειας κατά τη δημιουργία ενός οργανογράμματος. Μπορεί να δημιουργηθεί με κυλίνδρους βασικής ασφαλείας, υψηλής ασφαλείας ή πολύ υψηλής ασφαλείας.

Τα διαγράμματα κλειδιών δεν περιορίζονται μόνο στους κυλίνδρους του χώρου, αλλά μπορούν επίσης να περιλαμβάνουν λουκέτα, κλειδαριές, κλείδωμα γραμματοκιβωτίων κ.ά.

Μια μικρή συμβουλή από την Fernand: Για μεγαλύτερη ασφάλεια, συνιστούμε την σειρά κυλίνδρων ασφαλείας Transit 2 για το οργανόγραμμα κλειδιών (επίπεδο ασφαλείας 8/10) με προστατευμένο κλειδί για την αποφυγή δόλιας αντιγραφής.

3. Τέλος στην παράδοση κλειδιών: Η “έξυπνη” κλειδαριά Intelock

intelock κλειδαρια σε πορτα ενοικιαζομενου δωματιου

Η Intelock είναι μια λύση διαχείρισης πρόσβασης επόμενης γενιάς. Το Intelock multi είναι μια κλειδαριά πόμολο που μπορεί να ανοίξει εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας 7 διαφορετικούς τρόπους ανοίγματος.

Η χρήση και διαχείρισή της γίνεται με τη δωρεάν εφαρμογή TT-LOCK, η οποία σας επιτρέπει να επιλέγετε τον χρόνο και τον τρόπο ανοίγματος.

Το Intelock multi ταιριάζει απόλυτα σε καταλύματα Airbnb, καθώς σας επιτρέπει να δημιουργήσετε έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για κάθε φιλοξενούμενο και να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω ιδιωτικών μηνυμάτων Airbnb. Επιπλέον, μπορείτε να ξεκλειδώσετε την πόρτα από απόσταση χρησιμοποιώντας το smartphone σας και Bluetooth / WiFi, μέσω ενός gateway που επικοινωνεί άμεσα μεταξύ της κλειδαριάς και της εφαρμογής του τηλεφώνου σας.

Το πλεονέκτημα είναι ότι, σε αντίθεση με μια απλή κλειδοθήκη, δεν απαιτείται η φυσική σας παρουσία για να αλλάξετε τον κωδικό και να τοποθετήσετε τα κλειδιά, αλλά έχετε μόνιμη πρόσβαση από απόσταση, ενώ παράλληλα μπορείτε να έχετε αποθηκευμένο το ιστορικό των ανοιγμάτων και κλεισίματος της εισόδου. Έτσι θα ενημερώνεστε εξ αποστάσεως αν οι ενοικιαστές σας έχουν λάβει πρόσβαση στους χώρους χωρίς προβλήματα.

Το χερούλι είναι εύκολο στην εγκατάσταση, καθώς τοποθετείται και αντικαθιστά το παλιό, συμβατικό πόμολο της πόρτας.

Η λειτουργία του με μπαταρίες ελαχιστοποιεί την ανάγκη για τροφοδοσία με ρεύμα και εγγυάται 10.000 ανοίγματα πριν από την αλλαγή των μπαταριών. Εάν ξεχάσετε να αλλάξετε τις μπαταρίες, μπορεί να προβλεφθεί τροφοδοσία έκτακτης ανάγκης για την αλλαγή των μπαταριών.

Μια μικρή συμβουλή από την Fernand: Συνιστούμε τη χρήση της κλειδαριάς με πόμολο Intelock, καθώς η κλειδαριά διαθέτει λειτουργία πανικού (ξεκλειδώνει από το εσωτερικό κατεβάζοντας τη λαβή) και σας επιτρέπει να κλειδώσετε πλήρως την πόρτα απλά σηκώνοντας τη λαβή χωρίς το κλειδί.

Η λύση Intelock μπορεί επίσης να συμπληρωθεί με ένα πληκτρολόγιο, το οποίο σας επιτρέπει να αλλάζετε τον κωδικό στην ίδια εφαρμογή και να ανοίγετε την πόρτα εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας το gateway.

Μάθετε τα πάντα για την ηλεκτρονική κλειδαριά Intelock στο σχετικό άρθρο μας εδώ.

Εν κατακλείδι, η διαχείριση των καταλυμάτων σας στην Airbnb σας δεν ήταν ποτέ ευκολότερη χάρη στις παραπάνω τρεις λύσεις. Μπορείτε πλέον να νοικιάζετε το ακίνητό σας χωρίς να να ανησυχείτε και να τρέχετε για την παράδοση των κλειδιών, και έτσι να εξοικονομήσετε κόστος αλλά και προσωπικό χρόνο!