κλειδοθήκη Thirard σε μαύρο χρώμα κρεμαστή, που ανοίγει με κωδικό τοποθετημένη στα κάγκελα

Κλειδοθήκη: ένα χρήσιμο αξεσουάρ

Η κλειδοθήκη είναι ένα μικρό ασφαλές κουτί που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση και την οργάνωση των κλειδιών. Χρησιμοποιείται συχνά για την αποθήκευση κλειδιών κατοικίας, αυτοκινήτων, επαγγελματικών χώρων κλπ.

Είναι ένα χρήσιμο αξεσουάρ και μία αποτελεσματική λύση, που εγγυάται την ασφάλεια στην αποθήκευση των κλειδιών σας, καθώς και την ευκολία και τον έλεγχο στην πρόσβαση. Δεν χρειάζεται πλέον να κρύβετε το κλειδί σας κάτω από το χαλάκι της πόρτας ή σε μία γλάστρα! Μια  κλειδοθήκη σας επιτρέπει να αποθηκεύετε και να ασφαλίζετε τα κλειδιά σας κοντά στην είσοδο του σπιτιού σας.

εικόνα που δείχνει ένα κλειδί κατω απο το χαλάκι της πορτας απο τη μια μεριά και τα κλειδια μεσα σε ενα κουτι κλειδοθηκη στο υπολοιπο μισο της εικονας

Τα διάφορα κιβώτια κλειδιών μπορεί να είναι κατασκευασμένα από μέταλλο, πλαστικό ή ξύλο. Επίσης, μπορούν να κλείνουν με κλειδί ή απλώς με ένα καπάκι. Υπάρχουν επίσης κιβώτια κλειδιών, τα οποία μπορούν να ξεκλειδώσουν με τη χρήση κωδικού ή με ψηφιακή κάρτας πρόσβασης.

Πού είναι το ασφαλέστερο μέρος για να εγκαταστήσω μια κλειδοθήκη;

Οι κλειδοθήκες τοποθετούνται συχνά κοντά στην κύρια είσοδο ενός σπιτιού ή κτιρίου για εύκολη πρόσβαση στα κλειδιά όταν χρειάζονται. Μπορούν είτε να στερεώνονται στον τοίχο είτε να είναι κρεμαστές με θηλιά ώστε να μπορούν να περαστούν σε κάγκελα ή άλλα σημεία.

Για μεγαλύτερη ασφάλεια, σας συμβουλεύουμε να εγκαταστήσετε το κιβώτιο κλειδιών σας σε ένα διακριτικό σημείο, που δεν είναι εύκολα ορατό. Επίσης, προτείνουμε να διασφαλίσετε ότι το σημείο είναι στεγανό και προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες. Για περισσότερη αντοχή απέναντι στο νερό και τη διάβρωση, προτιμήστε μοντέλα κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή ατσάλι, τα οποία είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά.

Πριν από την εγκατάσταση της κλειδοθήκης σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε την άδεια να εγκαταστήσετε έναν τέτοιου είδους εξοπλισμό στο σημείο που επιθυμείτε, ειδικά εάν κατοικείτε σε πολυκατοικία και θέλετε να εγκαταστήσετε το κουτί στην κεντρική είσοδο ή κάποιον κοινόχρηστο χώρο. Η εγκατάσταση σε τοίχο στους κοινόχρηστους χώρους πιθανότατα απαιτεί την άδεια από το διαχειριστή του κτιρίου ή από τη συνέλευση. Εάν το κλειδοκιβώτιο τοποθετηθεί στην εξώπορτά σας και είστε ενοικιαστής, απαιτείται μόνο η άδεια του ιδιοκτήτη για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα.

Πώς μπορώ να τοποθετήσω μία επίτοιχη κλειδοθήκη;

Για να τοποθετήσετε μια κλειδοθήκη σε τοίχο, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

  • μολύβι ή μαρκαδόρο
  • ένα κατσαβίδι
  • ένα αλφάδι
  • τρυπάνι
  • σφυρί

εργαλεία πάνω σε ξύλινη επιφάνεια

Αφού συλλέξετε όλα τα εργαλεία, προχωρήστε στην εγκατάσταση, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε την πόρτα του κλειδοκιβωτίου.
  2. Τοποθετήστε τη μεταλλική πλάκα στον τοίχο στο σημείο που θέλετε να μπει η κλειδοθήκη.
  3. Χρησιμοποιήστε ένα αλφάδι για να ελέγξετε ότι η πλάκα είναι ίσια.
  4. Σημειώστε τα σημεία που πρέπει να γίνουν οι τρύπες στον τοίχο.
  5. Αφαιρέστε την πλάκα.
  6. Τρυπήστε με το τρυπάνι στα σημεία που έχετε σημειώσει.
  7. Τοποθετήστε με το σφυρί τα ούπα στον τοίχο.
  8. Τοποθετήστε το κουτί ασφαλείας κλειδιών στον τοίχο με την πλάκα του.
  9. Τοποθετήστε και σφίξτε τις βίδες.

Και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε την καινούρια σας κλειδοθήκη, αποθηκεύοντας τα κλειδιά σας με ασφάλεια!