Αντικαταστήστε την κλειδαριά πόρτας εισόδου

Πώς θα αντικαταστήσετε την κλειδαριά στην εξώπορτά σας;

Χρειάζεστε να αντικαταστήσετε την κλειδαριά της εισόδου σας, μετά από μία διάρρηξη ή προσπάθεια εισβολής; Έχει φθαρεί ο μηχανισμός κλειδώματος ή θέλετε να αυξήσετε το επίπεδο ασφαλείας του; Όποιο κι αν είναι το πρόβλημά σας, δείτε πώς μπορείτε εύκολα και γρήγορα να αλλάξετε την κλειδαριά στην εξώπορτά σας.

Βήμα πρώτο: επιλογή νέας κλειδαριάς για την εξώπορτά σας

Το πρώτο στάδιο για την αλλαγή της κλειδαριάς της κύριας εισόδου σας είναι ίσως το πιο δύσκολο, εάν είναι η πρώτη φορά. Είναι κρίσιμο να αποφύγετε τα λάθη που συχνά γίνονται κατά την αγορά μιας νέας κλειδαριάς. Ακολουθούν οι πληροφορίες που θα χρειαστείτε για να βρείτε ένα μοντέλο πανομοιότυπο με αυτό της πόρτας σας.

Κουτιαστή ή χωνευτή κλειδαριά;

Μια κλειδαριά πόρτας εισόδου με χωνευτή ή με εσωτερική τοποθέτηση, είναι πλήρως κρυμμένη μέσα στο πλαίσιο της πόρτας. Μόνο το πόμολο και ο κύλινδρος είναι ορατά. Από την άλλη, μια κουτιαστή ή επιφανειακά τοποθετημένη κλειδαριά εξώπορτας μπορεί να αναγνωριστεί από το περίβλημά της και από τυχόν ράβδους που είναι ορατές στο εσωτερικό της πόρτας.

Κλειδαριά πόρτας εισόδου ενός ή πολλών σημείων;

Για να διαπιστώσετε πόσα σημεία κλειδώματος διαθέτει η κλειδαριά της εξώπορτάς σας, απλώς κρατήστε την πόρτα ανοιχτή και παρατηρήστε τον αριθμό των σημείων που προεκτείνονται όταν γυρίζετε το κλειδί μέσα στην κλειδαριά. Στην περίπτωση μιας κλειδαριάς κύριας εισόδου ενός σημείου, υπάρχει μόνο ένα. Αυτό το σύστημα δεν είναι τόσο ασφαλές όσο το σύστημα με πολλαπλά σημεία κλειδώματος, το οποίο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

Μία συχνή επιλογή είναι η κλειδαριά μπροστινής πόρτας τριών σημείων, με τρεις γλώσσες κλειδώματος. Στην περίπτωση μιας κλειδαριάς τριών σημείων, θα βρείτε μία γλώσσα στην άκρη της πόρτας και άλλες δύο, μία στην κορυφή και μία το κάτω μέρος του πλαισίου.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μια πρόσθετη κλειδαριά ασφαλείας με περισσότερα σημεία κλειδώματος. Αυτά τα ειδικά μοντέλα χρησιμοποιούνται σε πόρτες εισόδου όπου θέλουμε περισσότερα από τρία σημεία ασφάλισης.

Φορά ανοίγματος

Για να διαπιστώσετε προς τα πού ανοίγει η εξώπορτά σας, κοιτάξτε το φύλλο από την εσωτερική πλευρά. Εάν το χερούλι είναι αριστερά, η κλειδαριά είναι αριστερή. Εάν το χερούλι είναι στα δεξιά, η κλειδαριά είναι δεξιά. Αν επιλέξετε μια κλειδαριά πόρτας εισόδου με αντιστρέψιμη γλώσσα, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το προς τα πού ανοίγει η πόρτα, καθώς μπορείτε να την τοποθετήσετε και στις δύο κατευθύνσεις.

Το σύστημα κλεισίματος

Για να αλλάξετε την κλειδαριά της μπροστινής σας πόρτας, πρέπει επίσης να προσδιορίσετε το σύστημα ασφάλισής της. Εάν η πόρτα σας είναι εξοπλισμένη με πόμολο, θα χρειαστείτε κλειδαριά με καρέ πομόλου. Εάν η πόρτα σας ανοίγει με σύρτη, θα πρέπει να αγοράσετε κλειδαριά εξώπορτας με σύρτη.

Το σύστημα κλειδώματος

Το πιο συνηθισμένο σύστημα κλειδώματος για μια πόρτα εισόδου είναι ο κύλινδρος europrofile (ευρωπαϊκό προφίλ). Η ηλεκτρονική κλειδαριά εξακολουθεί να είναι αρκετά σπάνια παρά την αξιοπιστία και την πρακτικότητά της.

Διαστάσεις προς μέτρηση

Ανεξάρτητα από τον τύπο της κλειδαριάς στην εξώπορτά σας, οι πρώτες σημαντικές διαστάσεις που πρέπει να σημειώσετε είναι το πλάτος και το ύψος του σώματος της κλειδαριάς. Σημειώστε επίσης το κέντρο της, δηλαδή την απόσταση μεταξύ της πρόσοψης και του κέντρου του κυλίνδρου. Μετρήστε επίσης το κέντρο πομόλου, δηλαδή την απόσταση από κέντρο του πομόλου έως το κέντρο του κυλίνδρου. Σε περίπτωση ανοίγματος με πόμολο, σημειώστε το μέγεθος του καρέ πομόλου: 6, 7 ή 8 mm.

Για μια κουτιαστή κλειδαριά με ένα ή περισσότερα σημεία ασφάλισης, προσέξτε εάν είναι οριζόντια ή κάθετη, ώστε να αποφύγετε να δημιουργήσετε νέες τρύπες ή να μείνουν ορατά σημάδια στην πόρτα από την προηγούμενη κλειδαριά. Για να αλλάξετε μια κουτιαστή κλειδαριά εξώπορτας 3 σημείων, βεβαιωθείτε ότι το μήκος των ράβδων είναι κατάλληλο για το ύψος της πόρτας σας.

Σε περίπτωση κλειδαριάς ενός σημείου με χωνευτή τοποθέτηση, σημειώστε το ύψος και το πλάτος της πλάκας προσώπου, καθώς και το σχήμα της: οβάλ ή τετράγωνη.

Δεύτερο βήμα: αλλαγή της κλειδαριάς

Μόλις βρείτε το σωστό μοντέλο  για την κλειδαριά της εξώπορτας σας, είναι η ώρα να πιάσετε δουλειά! Πιστέψτε μας, είναι πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μερικά βασικά εργαλεία όπως κατσαβίδι, και λίγη υπομονή.

Αντικατάσταση πανομοιότυπης χωνευτής κλειδαριάς

Είτε πρόκειται για κλειδαριά 3 σημείων είτε για κλειδαριά ενός σημείου, η αντικατάσταση μιας κλειδαριάς πόρτας χωνευτής είναι αρκετά απλή. Αρχικά, αφαιρέστε τα πόμολα. Συνεχίστε με τον κύλινδρο ασφαλείας, ο οποίος στερεώνεται στην άκρη της πόρτας με μια βίδα. Αφού ξεβιδωθεί αυτή, χρησιμοποιήστε το κλειδί για να απελευθερώσετε και να βγάλετε τον κύλινδρο.

Στη συνέχεια, ξεβιδώστε τα εξαρτήματα στερέωσης της κλειδαριάς από την άκρη της πόρτας. Στην περίπτωση της κλειδαριάς πολλών σημείων, σημειώστε με μολύβι τη θέση των κυλίνδρων. Τώρα μπορείτε να αφαιρέσετε την κλειδαριά σας από το πλαίσιο της πόρτας.

Για να τοποθετήσετε τη νέα κλειδαριά, τοποθετήστε την στις εσοχές της πόρτας. Βιδώστε όλα τα εξαρτήματα στερέωσης της κλειδαριάς σας. Τοποθετήστε τον κύλινδρο και στη συνέχεια τυχόν πόμολα. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δοκιμάσετε τη νέα σας κλειδαριά εξώπορτας!

Αντικατάσταση πανομοιότυπης κουτιαστής κλειδαριάς

Για να αλλάξετε την κουτιαστή κλειδαριά στην εξώπορτά σας, σας συνιστούμε να ξεβιδώσετε το φύλλο της πόρτας και να το αφαιρέσετε από το πλαίσιο. Αφαιρέστε πρώτα το πόμολο αν υπάρχει. Στερεώστε την πόρτα πάνω σε βάσεις για να μπορείτε να εργαστείτε άνετα. Αποσυναρμολογήστε την παλιά κλειδαριά ξεβιδώνοντας όλα τα εξαρτήματά της, καθώς και τα καλύμματα των πείρων και των ντιζών στην περίπτωση κουτιαστής κλειδαριάς 3 σημείων.

Τοποθετήστε τη νέα κλειδαριά, χρησιμοποιώντας τα σχεδιαγράμματα εγκατάστασης που παρέχονται με τις οδηγίες χρήσης της κλειδαριάς. Ελέγξτε ότι το σύστημα λειτουργεί σωστά και τελειώσατε!

Επενδύστε σε μια πιο ασφαλή κλειδαριά

Η αλλαγή της κλειδαριάς της πόρτας εισόδου αποτελεί επίσης μια ευκαιρία να επιλέξετε εξοπλισμό με υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια νέα κλειδαριά με κύλινδρο που προσφέρει υψηλότερη προστασία από τη διάρρηξη από αυτήν που είχατε μέχρι σήμερα.

Τέλος, η αλλαγή της κλειδαριάς στην εξώπορτά σας είναι μια ευκαιρία να αντικαταστήσετε ένα σύστημα με ένα σημείο κλειδώματος, με μια κλειδαριά 3 σημείων στην εξώπορτα, η οποία είναι πολύ πιο ασφαλής. Στην περίπτωση αυτή, η απλούστερη λύση είναι η τοποθέτηση μιας κουτιαστής κλειδαριάς 3 σημείων στην εξώπορτα. Θα ήταν πολύ περίπλοκο, αν όχι αδύνατο, να γίνουν εκ των υστέρων εσοχές σε μια πόρτα που δεν έχει σχεδιαστεί για να δέχεται κλειδαριά χωνευτή. Θα χρειαστεί, ωστόσο, να πραγματοποιήσετε κάποιες πρόσθετες εργασίες για να εγκαταστήσετε τις πρόσθετες πλάκες στο κάτω και στο πάνω μέρος του πλαισίου της πόρτας.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Fernand θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων για την αλλαγή της κλειδαριάς της κύριας πόρτας εισόδου σας. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην ομάδα των ειδικών μας για να σας καθοδηγήσει στην επιλογή σας και να σας δώσει όλες τις συμβουλές που χρειάζεστε για την τοποθέτηση.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€