Mαστορέματα: τα 10 βασικά εργαλεία που χρειάζεστε

Mαστορέματα: τα 10 βασικά εργαλεία που χρειάζεστε

Μόλις μετακομίσατε ή θέλετε επιτέλους να έχετε τα απαραίτητα χωρίς να ρω-τάτε πάντα τους γείτονες; Το να έχετε μια εργαλειοθήκη γεμάτη εργαλεία δεν είναι απαραίτητο αν δεν είστε λάτρης του DIY. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα βασικά εργαλεία που θα χρειάζεστε πάντα, ακόμη και σε ένα διαμέρισμα. Σή-μερα η Fernand σας δίνει συμβουλές για μια λειτουργική εργαλειοθήκη.

Τα απαραίτητα που δεν είναι εργαλεία Πρώτα απ' όλα, για μια λειτουργική ερ-γαλειοθήκη χρειάζεστε... μια εργαλειοθήκη. Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά δεν είναι όλες οι εργαλειοθήκες ίδιες όσον αφορά την οργάνωση. Μεταλλικό ή πλαστικό κουτί, το σημαντικό είναι ότι διαθέτει πολλά διαμερίσματα διαφορε-τικών μεγεθών που σας επιτρέπουν να ταξινομείτε σωστά, ειδικά τα μικρά ε-ξαρτήματα.

Ένα άλλο απαραίτητο εργαλείο είναι μια σκάλα. Συχνά ξεχνάμε να το αναφέ-ρουμε, αλλά μια σκάλα θα είναι το ελάχιστο που θα σας επιτρέψει να φτάσετε σε κάθε γωνιά του σπιτιού σας χωρίς να διακινδυνεύσετε τη ζωή σας - σας υπενθυμίζουμε ότι το να στοιβάζετε καρέκλες δεν αποτελεί αξιόπιστη λύση. Αν δεν έχετε αρκετό χώρο, υπάρχουν μικρές πτυσσόμενες σκάλες που είναι πολύ λεπτές και αποθηκεύονται εύκολα, στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη για παράδειγμα.

Τα απαραίτητα εργαλεία για μια λειτουργική εργαλειοθήκη

    1. Ψαλίδι

Απαραίτητα στην κουζίνα, είναι επίσης απαραίτητα στο DIY (Do It Yourself-Κάντο Μόνος Σου). Η πρώτη τους αποστολή θα είναι να ανοίξουν τη συσκευ-ασία των νέων σας εργαλείων.

    2. Ένας κόφτης

Ακόμα στο κομμάτι της κοπής, ένας κόφτης είναι χρήσιμος για να κόψετε ό,τι δεν μπορεί να κόψει το ψαλίδι. Θα σας φανεί χρήσιμος για να κόψετε το κάτω μέρος της ταπετσαρίας, να ανοίξετε χαρτόνι, να κόψετε λινό ή χαλί. Μην ξε-χάσετε να έχετε μαζί σας εφεδρικές λεπίδες.

    3. Μια ταινία μέτρησης

Αυτή είναι απαραίτητη για να μετρήσετε το μέγεθος του επόμενου τραπεζιού σας, για μικρές ή μεγαλύτερες δουλειές.

    4. Ένα αλφάδι

Απαραίτητο και απαραίτητο, ένα αλφάδι θα σας επιτρέψει να εγκαταστήσετε τα ράφια και τα κουφώματα σας, ενώ θα βεβαιωθείτε ότι είναι ίσια. Έτσι θα αποφύγετε να τρυπήσετε αρκετές φορές τον τοίχο σας ή απλά να είναι κρε-μασμένες στραβά οι εικόνες σας.

    5. Ένα σετ πένσες

Ιδανικά, η νέα σας εργαλειοθήκη θα περιέχει τέσσερις πένσες: μία επίπεδη, μία συνδυαστική, μία κοπτική και μία απογυμνωτική. Αυτές μπορούν να χρη-σιμοποιηθούν για να σφίξετε τον καινούργιο σας σωλήνα ντους ή το παξιμάδι κλειδώματος ή για να κόψετε και να απογυμνώσετε ηλεκτρικά καλώδια.

    6. Κατσαβίδια

Τα κατσαβίδια είναι βασικό στοιχείο κάθε DIY project και χρειάζονται για τα πάντα, από τη συναρμολόγηση ενός επίπλου μέχρι την εγκατάσταση μιας κλεμας. Ένα σετ τριών κατσαβιδιών είναι ιδανικό για μια λειτουργική εργα-λειοθήκη: ένα κατσαβίδι επίπεδης κεφαλής και δύο Phillips διαφορετικών με-γεθών.

    7. Καρφιά και βίδες

Για να εγκαταστήσετε τα κάδρα σας ή ένα ρολόι τοίχου, θα χρειαστείτε καρφιά ή βίδες. Δεν χρειάζεται να ξεχειλίζουν οι θήκες σας από καρφιά, αλλά είναι ση-μαντικό να έχετε κάποια διαθέσιμα. Για τις βίδες, συνιστούμε τις αυτοδιάτρητες βίδες που θα σας γλιτώσουν από το να τρυπήσετε πρώτα τον τοίχο σας.

    8. Ένα σφυρί

Ένα ελαφρύ σφυρί θα σας φανεί χρήσιμο για να καρφώσετε τα καρφιά και να κρεμάσετε τέλεια τα διακοσμητικά του τοίχου σας. Αν μπορείτε, επιλέξτε ένα σφυρί με εξολκέα καρφιών, ο οποίος μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμος.

    9. Ταινία 

Είτε κλείνετε κουτιά, είτε ασφαλίζετε για λίγο τα ηλεκτρικά καλώδια, είτε ετοι-μάζετε τα χριστουγεννιάτικα δώρα, η ταινία είναι καθημερινά απαραίτητη.

    10. Ένα σετ μπογιάς

Τέλος, ακόμη και αν δεν προγραμματίζονται προς το παρόν εργασίες στο σπί-τι, είναι προτιμότερο να έχετε ένα σετ χρωμάτων που θα σας φανεί χρήσιμο για πιθανές διορθώσεις ή την ανακαίνιση επίπλων [link] για παράδειγμα. Σε αυτό το κιτ, είναι απαραίτητο να υπάρχουν μια σπάτουλα, μια ξύστρα, ένας δί-σκος βαφής, ένας μουσαμάς, ταινία κάλυψης, γάντια, ένα ρολό και δύο πινέλα.

Η εργαλειοθήκη σας είναι πλέον λειτουργική! DIYer ή όχι, με αυτά τα εργαλεία, είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε όλες τις μικρές εργασίες, προγραμματισμένες ή μη, που μπορεί να έρθουν στο δρόμο σας. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν α-ποθηκεύετε την εργαλειοθήκη σας πολύ μακριά, ώστε να εχετε γρηγορα πρόσβαση σε αυτή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Όσον αφορά τα μεγάλα εργαλεία, σας συνιστούμε να αναρωτηθείτε πόσο συχνά τα χρησιμοποιείτε. Πράγματι, αν κρίνετε ότι η χρήση τους δεν θα υπερβαίνει τα λίγα λεπτά ετη-σίως, απευθυνθείτε μάλλον στα καταστήματα DIY για να αποφύγετε την ακα-ταστασία του σπιτιού σας.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€