5 συμβουλές για την αποφυγή οικιακών πυρκαγιών

5 συμβουλές για την αποφυγή οικιακών πυρκαγιών

 

Δράματα στα γαλλικά σπίτια, οι οικιακές πυρκαγιές είναι ανεξέλεγκτες και θρηνούν πολλά θύματα κάθε χρόνο. Σήμερα, σας δίνουμε τις 5 καλύτερες συμβουλές μας για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την οικογένειά σας από τις οικιακές πυρκαγιές.

 

 

1/ Εξοπλιστείτε με έναν ανιχνευτή καπνού και έναν πυροσβεστήρα

 

Η εγκατάσταση ενός ανιχνευτή καπνού είναι ο καλύτερος τρόπος για να προειδοποιηθείτε για μια πυρκαγιά στο σπίτι σας. Αυτή η μικρή συσκευή, η οποία απλώς τοποθετείται στο ταβάνι, λειτουργεί με μπαταρία (ελέγξτε την τακτικά) και μπορεί να συνδεθεί σε ένα σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης που θα ειδοποιήσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Παρομοίως, καλό είναι να έχετε έναν μικρό πυροσβεστήρα που θα φυλάσσεται σε προσβάσιμο σημείο, δηλαδή μην τον έχετε στο βάθος της σοφίτας σας.

 

 

2/ Ελέγξτε το ηλεκτρικό σας σύστημα

 

Όταν αγοράζετε ένα σπίτι, είναι σημαντικό να ενημερωθείτε για την κατάσταση του ηλεκτρικού συστήματος στο σύνολό του όπως και του ηλεκτρικού πίνακα. Ακόμη και αν η κατάστασή του μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, μπορεί να είναι απαραίτητη η ανακαίνισή του. Είτε συμβαίνει αυτό είτε όχι, μην περιμένετε από άλλους να ελέγξουν τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις για να γίνουν τότε οι απαραίτητες ανακαινίσεις. Πρόσθετο κόστος ναι, αλλά σημαντικά μικρότερος κίνδυνος για την οικογένειά σας. Όταν νοικιάζετε, ζητήστε από τον ιδιοκτήτη σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το γενικό ηλεκτρικό ρεύμα και επιβάλλετε ανακαινίσεις, εάν διακυβεύεται η ασφάλειά σας. Στη συνέχεια, ελέγχετε τακτικά τις εγκαταστάσεις σας για βέλτιστη ασφάλεια.

 

 

3/ Συντηρήστε τα συστήματα θέρμανσής σας

 

Όποιο κι αν είναι το σύστημα (τα συστήματα) θέρμανσής σας - λέβητας, αντλία θερμότητας, σόμπα, τζάκι - όλα θα πρέπει να ελέγχονται ή/και να καθαρίζονται από επαγγελματία τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Ενώ το ετήσιο σκούπισμα της καμινάδας είναι αρκετά γνωστό, το άδειασμα των θερμαντικών σωμάτων νερού, εξαέρωση, για παράδειγμα, είναι λιγότερο γνωστό. Κάθε σύστημα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά συντήρησης που πρέπει να τηρούνται για την ασφάλειά σας.

 

 

4/ Μην κάνετε υπερβολική χρήση των πολύπριζων

 

Όσες και να είναι οι θέσεις του πολύπριζου σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να τις χρησιμοποιείτε όλες, ειδικά με συσκευές που είναι πάντα ενεργοποιημένες. Στην πραγματικότητα, η εκτεταμένη χρήση βυσμάτων και πριζών, είτε έχουν 3 είτε 10 εισόδους, μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση και να προκαλέσει πυρκαγιά. Για να αποφύγετε κάθε κίνδυνο, αντικαταστήστε τις απλές σας πρίζες με μοντέλα που διαθέτουν κουμπί ON/OFF και απενεργοποιήστε τις όταν δεν χρησιμοποιούνται συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να σκοτώσετε με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια και να εξοικονομήσετε χρήματα από τους λογαριασμούς ενέργειας

 

 

5/ Απαλλαγείτε από τα ρεύματα αέρα

 

Αυτή η συμβουλή μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά μπορεί να αποτρέψει πολλούς περιττούς κινδύνους. Όταν ελέγχετε το ρεύμα αέρα στο σπίτι σας, μπορείτε να αποφύγετε την απώλεια θερμότητας, μπορεί επίσης να αποτρέψει την πτώση αντικειμένων όπως κεριά, από μια στοίβα περιοδικών, ή ένα φύλλο χαρτιού από τη σόμπα υγραερίου... Για να ελέγξετε την ροή ρεύματος αέρα, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα μάνδαλο πόρτα (link).

) που τοποθετείται στις πόρτες που οδηγούν στον εξωτερικό χώρο ή στο γκαράζ. Έτσι θα είναι το  κεφάλι σας ήσυχο.

 

 

Τι να κάνετε σε περίπτωση πυρκαγιάς;

 

Εάν, παρά τις προφυλάξεις σας, ξεσπάσει πυρκαγιά στο σπίτι ή το κτίριό σας, είναι δική σας ευθύνη να ακολουθήσετε τα βήματα που συνιστά η πυροσβεστική υπηρεσία προκειμένου να αντιδράσετε γρήγορα και αποτελεσματικά. Είναι επίσης σημαντικό να ενημερώσετε τα παιδιά σας από μικρή ηλικία.

 

 

Αν πρέπει να θυμάστε μόνο έναν κανόνα για να προστατεύσετε το σπίτι και την οικογένειά σας: επαγρύπνηση! Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο, σωστά; Όχι και τόσο...

Μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, μπορεί κανείς γρήγορα να ξεχάσει να σβήσει το κερί του πριν πάει για ύπνο, ότι ένα μάτι της κουζίνας είναι ανοιχτό ή ότι ο λέβητας του θα έπρεπε να έχει ελεγχθεί μερικούς μήνες πριν, κ.λπ... Προστατέψτε τον εαυτό σας όσο το δυνατόν καλύτερα και μην αφήνετε τίποτα στην τύχη όταν πρόκειται για την προστασία σας.

 

 

Fernand, η ασφάλειά σας προηγείται!

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€