4 συμβουλές για να διατηρήσετε τη ζεστασιά σας χωρίς να ανοίξετε τη θέρμανση

4 συμβουλές για να διατηρήσετε τη ζεστασιά σας χωρίς να ανοίξετε τη θέρμανση 


Ο χειμώνας είναι ένας αγώνας δρόμου για βαθμούς...Κελσίου αλλά και για εξοικονόμηση πόρων! Είναι πολύ αργά για να σκεφτείτε μεγάλες ανακαινίσεις, αλλά κρυώνετε; Η
Fernand σας δίνει 4 συμβουλές  για να κερδίσετε μερικούς βαθμούς και να είστε πιο ζεστοί χωρίς να ανοίξετε τη θέρμανση. 


Χαλιά
Η πρώτη συμβουλή για να ζεσταθείτε χωρίς να ανεβάσετε τη θέρμανση; Χ
αλιά! Δεν είναι η πιο συμβατική λύση για να κρατήσετε τη ζέστη, αλλά τα χαλιά είναι εξαιρετικοί μονωτές, ακόμη περισσότερο αν το δάπεδό σας είναι πλακάκια. Το πάχος τους εμποδίζει την άνοδο του κρύου και προσδίδει ένα κουκούλι και μια ζεστή όψη στο εσωτερικό σας.
Τα χαλιά έχουν το πλεονέκτημα ότι διατίθενται σε πολλά καταστήματα, προσφέροντάς σας μεγάλη ποικιλία σε στυλ, χρώματα και μεγέθη.
Για να κερδίσετε ζεστασιά, τοποθετήστε τα χαλιά σας σε στρατηγικά σημεία, δηλαδή εκεί όπου τα πόδια σας είναι πιθανό να μείνουν στάσιμα: κάτω από το τραπέζι της τραπεζαρίας σας και μπροστά από τον καναπέ σας, για παράδειγμα. Η τοποθέτηση ενός χαλιού στα πόδια του κρεβατιού σας μπορεί επίσης να είναι μια καλή ιδέα. Το χαλί θα εμποδίσει το κρύο να ανέβει στα πόδια σας και θα προσθέσει μια ζεστή νότα στο σπίτι σας.
 


Αεροστόπ θυρών
Τα κάτω μέρη των πορτών είναι πηγές απώλειας θερμότητας και ακόμη και ρεύματος αέρα. Για να μπλοκάρετε το κρύο, η πρώτη σκέψη είναι τα περίφημα αεροστόπ πόρτας, τα οποία, ωστόσο, δεν προσφέρουν μια πραγματικά αποτελεσματική λύση, αφού πρέπει να επανατοποθετούνται κάθε φορά που ανοιγοκλείνει η πόρτα. Αυτό είναι κουραστικό και ως εκ τούτου συχνά ξεχνιέται.

Η καλύτερη λύση, για να είστε πιο ζεστοί χωρίς να ανεβάζετε τη θέρμανση, είναι να επιλέξετε τα αεροστοπ κάτω μέρους για τις πόρτες. Για να μπουν στη θέση τους/γλιστρήσουν, να κολληθούν ή να βιδωθούν, η σφράγιση μπορεί να έχει τη μορφή αφρού ή σε μορφή ράγας, ανάλογα με το μοντέλο. Το πλεονέκτημα είναι ότι, αφού τοποθετηθεί, η σφράγιση παραμένει στη θέση της για μια τέλεια και οικονομική μόνωση της πόρτας.
Στην ίδια λογική καλό θα ήταν να ελέγξετε τη στεγανότητα των αρμών των παραθύρων σας, οι οποίοι μπορεί να ευθύνονται για την είσοδο κρύου αέρα στο εσωτερικό σας.


Θερμικές κουρτίνες για παράθυρα
Εάν τα παράθυρά σας δεν έχουν ανακαινιστεί πρόσφατα (άρθρο πότε θα είναι σε απευθείας σύνδεση), είναι πιθανό να αισθάνεστε ρεύματα αέρα γύρω τους. Εάν δεν είστε έτοιμοι για ανακαίνιση των παραθύρων σας, μπορείτε πάντα να τοποθετήσετε πολύ χοντρές, μονωτικές κουρτίνες.
Σούπερ αποτελεσματικές είναι οι κουρτίνες συσκότισης με επένδυση από μαλλί που μπορούν να κόψουν κάθε ρεύμα όταν τραβηχτούν και να φέρουν αμέσως μια αίσθηση ζεστασιάς στο σπίτι σας. Για βέλτιστο αποτέλεσμα, δώστε προσοχή στο μέγεθος των κουρτινών σας. Πρέπει να καλύπτουν μια μέγιστη επιφάνεια και να πέφτουν καλά στο έδαφος. Επιπλέον εάν έχετε τη δυνατότητα, μπορείτε να επιλέξετε βελούδινες κουρτίνες συχνά πολύ μακριές και πολύ χοντρές.
Για να βελτιστοποιήσετε τη μόνωση των θυρών σας, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια κουρτίνα μπροστά από την εξώπορτά σας. Στερεώνοντας τη σωστά, η κουρτίνα θα κινείται μαζί με την πόρτα σας για μεγαλύτερη ευκολία. Πέρα από τη θερμομόνωση που προσφέρει, η κουρτίνα πόρτας είναι επίσης πολύ χρήσιμη για να μονώσει τον ήχο της πόρτας σας.

 



Σούστες επαναφοράς πόρτας
Οι σούστες επαναφοράς πόρτας, όπως υποδηλώνει και το όνομά του, είναι ένα εξαιρετικό αξεσουάρ κατά του κρύου που θα αυτοματοποιήσει το κλείσιμο της πόρτας σας όταν έχετε τα χέρια σας γεμάτα. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε πόρτες που οδηγούν στον κήπο, το γκαράζ, το κελάρι ή το πλυσταριό.
Υδραυλικό, ελατήριο ή κύλινδρος, όποιο μοντέλο και αν είναι, το κλείστρο πόρτας (
link) εγκαθίσταται εύκολα και θα σας εξοικονομήσει μερικούς πολύτιμους βαθμούς. 


Μπόνους
Και ως μπόνους, μια τελευταία συμβουλή για να διατηρήσετε τη ζεστασιά σας χωρίς να ανοίξετε τη θέρμανση: αερίστε! Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, αλλά ανοίγοντας τα παράθυρά σας για 15 λεπτά την ημέρα θα βελτιστοποιήσετε τη θέρμανσή σας. Με τον αερισμό, κατά προτίμηση το πρωί, θα μειώσετε την υγρασία στο σπίτι σας. Καθώς ο ξηρός αέρας απαιτεί λιγότερη ενέργεια για να θερμανθεί από ό,τι ο υγρός αέρας, ένα καλά αεριζόμενο σπίτι θα είναι πιο εύκολο να θερμανθεί.
Η εξοικονόμηση βαθμών και χρημάτων το χειμώνα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χάρη στις 4 συμβουλές της
Fernand, μπορείτε να κερδίσετε άμεσα θέρμανση χωρίς να σπάσετε το πορτοφόλι σας. Το μπόνους: το σπίτι σας είναι επίσης οπτικά πιο ζεστό. 

 

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€