Η κατάλληλη κλειδαριά για την πόρτα του γκαράζ

Ποια κλειδαριά θα πρέπει να επιλέξω για μία ανοιγόμενη γκαραζόπορτα;

Εάν δεν είναι επαρκώς ασφαλής, η πόρτα του γκαράζ δίνει στους επίδοξους διαρρήκτες εύκολη πρόσβαση για να κλέψουν όχι μόνο τα σταθμευμένα οχήματα, αλλά και τυχόν ποδήλατα, αθλητικό εξοπλισμό, εργαλεία και άλλα αντικείμενα που αποθηκεύετε στο χώρο. Επιπλέον, εάν το γκαράζ επικοινωνεί με το εσωτερικό του σπιτιού σας, οι διαρρήκτες μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως είσοδο για να εισβάλουν στο κτίριο πιο εύκολα. Επομένως, είναι σημαντικό να ασφαλίσετε καλά αυτό το ευαίσθητο σημείο πρόσβασης της κατοικίας σας. Γι' αυτό αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε τη σωστή κλειδαριά για την ανοιγόμενη γκαραζόπορτά σας.

Μια κουτιαστή κλειδαριά για την γκαραζόπορτά σας

Για να κλειδώσετε αποτελεσματικά μια γκαραζόπορτα που ανοίγει προς τα επάνω, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά κουτιαστή στην εσωτερική πλευρά της. Τοποθετημένη στη μέση ή στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας, παρέχει δυνατότητα για επάνω ή κάτω κλείδωμα, με ένα ή δύο σημεία κλειδώματος.

Ο μηχανισμός ενεργοποιείται από έναν κύλινδρο που ενεργοποιεί το(α) σημείο(α) ασφάλισης με μία μόνο κίνηση. Μια λαβή διευκολύνει τον χειρισμό του φύλλου της πόρτας. Στο εσωτερικό, ένα κουμπί ξεκλειδώματος επιτρέπει το άνοιγμα της πόρτας χωρίς κλειδί.

Κουτιαστή κλειδαριά με ένα σημείο ασφάλισης

Μια κλειδαριά γκαραζόπορτας κουτιαστή με ένα σημείο, τοποθετείται επιφανειακά και κλειδώνει μια πόρτα που ανοίγει και κλείνει στο πάνω ή στο κάτω μέρος του φύλλου. Η επιλογή εξαρτάται από τη θέση της κλειδαριάς, η οποία μπορεί να βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόρτας ή στη μέση. Η κλειδαριά πρέπει να επεκτείνεται με μια ντίζα.

Κουτιαστή κλειδαριά δύο σημείων (πάνω-κάτω)

Η επιλογή μιας κλειδαριάς γκαραζόπορτας δύο σημείων παρέχει πιο ασφαλές κλείσιμο, χάρη σε δύο ντίζες ασφάλισης στο πάνω και στο κάτω μέρος της πόρτας ή στα πλάγια. Αυτές οι επίπεδες σιδερένιες ράβδοι προεκτείνουν την κλειδαριά, η οποία τοποθετείται στο κέντρο του φύλλου της πόρτας.

Ο κύλινδρος, ένα βασικό μέρος μιας κλειδαριάς γκαραζόπορτας

Μια κλειδαριά για μια γκαραζόπορτα που ανοίγει προς τα πάνω επιτρέπει την τοποθέτηση ενός μισού κυλίνδρου, ο οποίος μπορεί να ανοίξει από έξω με τη χρήση κλειδιού. Αυτός ο κύλινδρος ασφαλίζει το φύλλο της πόρτας, καθιστώντας το γκαράζ σας ακόμη πιο ανθεκτικό στη διάρρηξη.

Ασφάλιση της γκαραζόπορτας σας με έναν μισό κύλινδρο υψηλής ασφάλειας

Η κλειδαριά του γκαράζ πρέπει να είναι επαρκώς ασφαλής για να αποτρέψει την κλοπή των αντικειμένων σας, αλλά και για να αποτρέψει οποιαδήποτε εισβολή στο σπίτι σας όταν το σπίτι και το γκαράζ είναι συνδεδεμένα. Γι' αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν κύλινδρο μισό υψηλής ασφάλειας για την κλειδαριά της πόρτας σας.

Το επίπεδο ασφαλείας ενός τέτοιου κυλίνδρου είναι παρόμοιο με αυτό που απαιτείται για μια οικιακή πόρτα εισόδου. Η μόνη διαφορά είναι ότι, στην περίπτωση μιας κλειδαριάς για ανοιγόμενη προς τα πάνω πόρτα, το μοντέλο που πρέπει να επιλέξετε είναι ένας μισός κύλινδρος.

Οι συμβουλές μας για την επιλογή του κατάλληλου κυλίνδρου για την γκαραζόπορτά σας

Όταν πρόκειται να επιλέξετε τον κύλινδρο για την κλειδαριά της γκαραζόπορτας σας, θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ μοντέλων με διάφορα επίπεδα ασφαλείας. Οι κύλινδροι με απλό κλειδί, προορίζονται για λιγότερο ευαίσθητες περιοχές και προσφέρουν το βασικό επίπεδο ασφάλειας. Δεν τους συνιστούμε για γκαραζόπορτες, εκτός εάν το γκαράζ σας βρίσκεται σε ανεξάρτητο χώρο από το σπίτι και δεν φιλοξενεί τίποτα πολύτιμο.

Ωστόσο, ακόμη και αν στο γκαράζ φυλάσσετε μόνο το αυτοκίνητό σας, κρίνουμε ότι είναι προτιμότερο να επενδύσετε σε έναν πιο ασφαλή κύλινδρο. Εξάλλου, είναι πάντα πιθανό να παραβιαστεί ένα όχημα μέσα σε ένα γκαράζ. Μπορεί επίσης να θέλετε να αποθηκεύσετε ποδήλατα ή άλλο εξοπλισμό στο μέλλον. Όταν εγκαταστήσετε την κλειδαριά στην ανοιγόμενη γκαραζόπορτά σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μια ασφαλή κλειδαριά, ώστε να μην χρειαστεί να αλλάξετε τον κύλινδρο αργότερα.

Για να επιλέξετε έναν αρκετά ασφαλή μισό κύλινδρο, σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα μοντέλο υψηλής ή πολύ υψηλής ασφάλειας. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα το αναγνωρίσετε γενικά από το σχετικό βαθμό επιπέδου ασφαλείας, ο οποίος θα πρέπει να είναι υψηλότερος από 7. Στην πράξη, αυτό αντιστοιχεί σε μια επιλογή κυλίνδρων εφοδιασμένων με επαρκή αριθμό πείρων για την αποτροπή οποιασδήποτε απόπειρας παραβίασης της κλειδαριάς.

Η πολύπλοκη αρχιτεκτονική των πείρων των μισών κυλίνδρων υψηλής και πολύ υψηλής ασφάλειας κάνει τη ζωή των διαρρηκτών ακόμη πιο δύσκολη. Προσφέρουν, επίσης, πρόσθετη προστασία κατά της διάρρηξης, καθώς περιλαμβάνουν συστήματα κατά του τραβήγματος, κατά του τρυπήματος και κατά του σπασίματος. Τέλος, τα κλειδιά φέρουν προστασία από την αντιγραφή. Τοποθετώντας στην ανοιγόμενη γκαραζόπορτά σας μια κλειδαριά, με κύλινδρο μισό αυτού του τύπου, εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή προστασία από διαρρήξεις.

Επιλέξτε ένα σύστημα ενιαίου κλειδιού για το γκαράζ και τις κύριες εισόδους σας

Για να μην χρειάζεται να έχετε πολλά και διαφορετικά κλειδιά, μπορείτε να επιλέξετε το σύστημα ενιαίου κλειδιού για την κλειδαριά της γκαραζόπορτας και τις κύριες κλειδαριές του σπιτιού σας. Η αρχή βασίζεται στην επιλογή των κατάλληλων κυλίνδρων, που θα εγκατασταθούν στα διάφορα σημεία πρόσβασης: γκαράζ, κεντρική πόρτα εισόδου, πόρτα αποθήκης, αυλόπορτα. Χάρη στις κοινές παραλλαγές τους, όλοι αυτοί οι κύλινδροι θα μπορούν να ανοίγουν με ένα μόνο κλειδί.

εικόνα σπιτιού που δείχνει με κόκκινες βούλες τα σημεία εισόδου που μπορούν να ανοίξουν με το ενιαίο κλειδί

Οι κύλινδροι εισόδου προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας για να καλύψουν όλες τις ανάγκες σας. Διατίθενται επίσης σε διάφορους τύπους κυλίνδρων, όπως κύλινδροι μισοί και κύλινδροι διπλής εισόδου. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο μοντέλο για κάθε μία από τις εξωτερικές σας πόρτες. Η επιλογή ενός ενιαίου κλειδιού σας προσφέρει μεγαλύτερη ευκολία στην καθημερινή χρήση, χάρη στη μείωση του αριθμού των κλειδιών, χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα Fernand.gr προσφέρει μια πλήρη γκάμα κλειδαριών για την πόρτα του γκαράζ σας, ανεξάρτητα από τη διαμόρφωσή της. Θα βρείτε επίσης όλο τον πρόσθετο εξοπλισμό που χρειάζεστε: κυλίνδρους, λαβές και ροζέτες. 

Μην περιμένετε λοιπόν άλλο για να προστατέψετε τα υπάρχοντά σας και να κάνετε το γκαράζ σας, είτε είναι συνδεδεμένο με το σπίτι σας είτε όχι, ασφαλές από τους εισβολείς!

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€