εικόνα μαύρης μεταλλικής αυλόπορτας σπιτιού με τοποθετημένη κλειδαριά σε ασημί χρώμα

Άνοιγμα πόρτας από απόσταση

Η κεντρική πόρτα εισόδου ή μια καγκελόπορτα είναι απαραίτητη σε ένα σπίτι ή μια πολυκατοικία. Είναι ο τρόπος να εξασφαλίσετε ότι ο ιδιωτικός σας χώρος παραμένει προστατευμένος από τους εισβολείς και ότι η είσοδος στο κτίριο γίνεται ελεγχόμενα. Για να έχετε πλήρη έλεγχο της πρόσβασης και να την κάνετε πιο πρακτική για καθημερινή χρήση, μπορείτε να εξοπλίσετε την πόρτα σας με ένα σύστημα για άνοιγμα πόρτας από απόσταση. Η Fernand σας εξηγεί πώς!

Άνοιγμα πόρτας από απόσταση: Το ηλεκτρικό κυπρί

Το ηλεκτρικό κυπρί είναι ένα σύστημα που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα μιας πόρτας από απόσταση. Όταν η πόρτα βρίσκεται σε κλειστή θέση, η πρόσβαση στην ιδιοκτησία σας είναι αδύνατη για τρίτους που δεν έχουν τον κωδικό ή το κατάλληλο μέσο ξεκλειδώματος.

Ηλεκτρικό κυπρί: μια αποτελεσματική λύση ελέγχου της πρόσβασης

Εγκατεστημένο στο πλαίσιο μιας πόρτας, ένα ηλεκτρικό κλείδωμα ή κυπρί επιτρέπει το άνοιγμά της πόρτας από απόσταση. Καθώς συνδέεται με την παροχή ρεύματος, μπλοκάρει τη γλώσσα ή το πόμολο της κλειδαριάς όταν η πόρτα είναι κλειστή, εμποδίζοντας το χειροκίνητο άνοιγμά της. Ενεργοποιώντας το με ρεύμα, απελευθερώνει τη γλώσσα και επιτρέπει η πόρτα να ανοίξει με το χέρι.

ηλεκτρικό κυπρί κουτιαστής κλειδαριάς για άνοιγμα πόρτας από απόσταση

Συνεπώς, ένα ηλεκτρικό κυπρί είναι η λύση για να ελέγχετε την είσοδο στο ακίνητό σας και να αποτρέψετε κάθε ανεπιθύμητη εισβολή. Ωστόσο, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό σύστημα κλειδώματος όσο μια ηλεκτρική κλειδαριά ή ένας ηλεκτρικός κύλινδρος. Αν θέλετε να ασφαλίσετε την κατοικία σας ακόμα πιο αποτελεσματικά και να αποτρέψετε τις διαρρήξεις, ένα ηλεκτρικό κυπρί δεν αρκεί. Χρειάζεστε ένα πλήρες σύστημα κλειδώματος, όπως τα παρακάτω.

Άλλες επιλογές για άνοιγμα πόρτας από απόσταση

Ο κύριος λόγος για να εγκαταστήσετε ένα ηλεκτρικό κλείδωμα στην πόρτα σας, είναι για να μπορείτε να ανοίγετε την πόρτα από απόσταση. Ο πιο βασικός τρόπος ξεκλειδώματος είναι με τη χρήση διακόπτη, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται μακριά από την πόρτα και να εγκατασταθεί στην είσοδο του σπιτιού ή του διαμερίσματός σας. Έτσι, όταν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού, μπορείτε να του ανοίξετε με μία μόνο κίνηση από το εσωτερικό του σπιτιού, αφού πρώτα ελέγξετε οπτικά την ταυτότητα του ατόμου.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για το άνοιγμα της πόρτας από απόσταση: μπορείτε να συνδέσετε ένα τηλεχειριστήριο με το ηλεκτρικό σας κλείδωμα. Η τοποθέτηση  γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και ένα απλό σύστημα για άνοιγμα της πόρτας. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε μια συσκευή ενδοεπικοινωνίας ή μια βιντεοκάμερα, μαζί με πληκτρολόγιο. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα σας όχι μόνο όταν βρίσκεστε μέσα στο χώρο αλλά και όταν βρίσκεστε έξω από αυτόν, χωρίς να χρειάζεστε κλειδί, αλλά απελευθερώνοντας απλά το κλείδωμα στο ηλεκτρικό κυπρί.

Τέλος, εάν θέλετε μια υπερσύγχρονη επιλογή για τον τηλεχειρισμό του κλειδώματος της πόρτας, μπορείτε να εγκαταστήσετε μία ηλεκτρονική κλειδαριά πόμολο. Ένα σύστημα όπως η ηλεκτρονική κλειδαριά Intelock σας δίνει πολλές επιλογές για να ελέγχετε από απόσταση το άνοιγμα των θυρών σας. Μπορείτε να ξεκλειδώσετε το κλείδωμα αυτό, με τους παρακάτω τρόπους:

  • Χρησιμοποιώντας μια κάρτα Mifare
  • Χρησιμοποιώντας κωδικό,
  • Από το smartphone σας μέσω Bluetooth,
  • Χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή που θα βρείτε διαθέσιμη στο smartphone σας.

κλειδαριές της σειράς Intelock για άνοιγμα πόρτας από απόσταση

Μάθετε τα πάντα για την σειρά ηλεκτρονικών κλειδαριών και έξυπνων αξεσουάρ Intelock, στο άρθρο μας για τον έλεγχο της πρόσβασης σε δωμάτια και ξενοδοχεία.

Πώς να επιλέξω το κατάλληλο ηλεκτρικό κλείδωμα για την πόρτα μου;

Υπάρχουν πολλά μοντέλα ηλεκτρικού κλειδώματος. Ορισμένα είναι περισσότερο κατάλληλα για απομακρυσμένο άνοιγμα μιας πόρτας. Ακολουθούν τα χρήσιμες πληροφορίες για κάθε σύστημα, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την επιλογή σας:

Κυπρί για εξωτερική χρήση

Όταν επιλέγετε το ηλεκτρικό κυπρί για να ανοίγετε την είσοδο ή την αυλόπορτά σας από μακριά, δώστε μεγάλη προσοχή στη χρήση για την οποία προορίζεται το συγκεκριμένο μοντέλο που αναζητάτε. Δεν είναι όλα τα ηλεκτρικά κλειδώματα σχεδιασμένα για εξωτερική χρήση. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε εξοπλισμό κατάλληλο και ανθεκτικό για εγκατάσταση και χρήση εκτός σπιτιού.

Κλειδαριές που τοποθετούνται χωνευτές ή κουτιαστές

Ανάλογα με το αν η κλειδαριά σας είναι ενσωματωμένη ή επιφανειακά τοποθετημένη στην πόρτα, θα πρέπει να επιλέξετε τον αντίστοιχο τύπο ηλεκτρικής κλειδαριάς. Σημειώστε ότι με μια επιφανειακά τοποθετημένη κλειδαριά (κουτιαστή), πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το μέγεθος του συστήματος κλειδώματος. Όπως η πρόσθετη κλειδαριά, έτσι και η κουτιαστή κλειδαριά είναι είτε οριζόντια είτε κατακόρυφη.

Τέλος, θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας την φορά ανοίγματος της πόρτας, εάν η πλάκα της κλειδαριάς που θα επιλέξετε δεν είναι αναστρέψιμη. Θυμηθείτε ότι η κατεύθυνση ανοίγματος καθορίζεται κοιτώντας την πόρτα σας από την εσωτερική μεριά. Εάν η κλειδαριά βρίσκεται στα αριστερά, η κατεύθυνση είναι αριστερά. Εάν βρίσκεται στα δεξιά, η κατεύθυνση είναι δεξιά.

Η διάρκεια του ανοίγματος

Εάν θέλετε να ανοίγετε την πύλη σας από απόσταση χωρίς να χρειάζεται να κρατάτε συνεχόμενα πατημένο τον διακόπτη στο θυροτηλέφωνο ή τη θυροτηλεόρασή σας, πρέπει να επιλέξετε τον αντίστοιχο τύπο ηλεκτρικού κυπρί. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι λειτουργίας για ένα ηλεκτρικό κυπρί. Ορισμένα δεν έχουν διατήρηση του χρόνου ανοίγματος και απελευθερώνουν το κλείδωμα μόνο όσο υπάρχει επαφή. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πατάτε συνεχώς το κουμπί ώστε να δώσετε χρόνο στον επισκέπτη να εισέλθει.

Άλλα, πιο πρακτικά συστήματα έχουν ενσωματωμένο έναν χρονοδιακόπτη που δίνει στον επισκέπτη σας αρκετό χρόνο για να ανοίξει την πόρτα αφού απελευθερωθεί το κλείδωμα. Για να επωφεληθείτε από μια τέτοια λειτουργία, πρέπει να επιλέξετε ένα παλμικό ηλεκτρικό κυπρί ή ένα κυπρί με χρονοδιακόπτη. Αυτά τα δύο συστήματα δεν λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, αλλά θα σας επιτρέψουν να ανοίγετε την πύλη σας εξ αποστάσεως χωρίς να χρειάζεται να πατάτε συνεχώς το μπουτόν απελευθέρωσης.

Η επιλογή χειροκίνητου ανοίγματος

Ορισμένα ηλεκτρικά κυπρί προσφέρουν μια επιλογή χειροκίνητης απελευθέρωσης του κλειδώματος και ανοίγματος της πόρτας. Είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε αυτόν τον όρο όταν αναζητάτε ένα κυπρί για να ανοίγετε την πύλη σας από απόσταση. Η επιλογή αυτή, αν και δεν είναι απαραίτητη για την καθημερινή σας ευκολία, μπορεί να φανεί εξαιρετικά χρήσιμη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Η χειροκίνητη απελευθέρωση σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε προσωρινά το ηλεκτρικό κλείδωμα της πόρτας, και να χρησιμοποιήσετε έναν μοχλό για το κλείδωμα και ξεκλείδωμα. Για όσο δεν έχετε επαναφέρει το μοχλό στην αρχική του θέση, μπορείτε να ανοίγετε και να κλείνετε χειροκίνητα την πόρτα σας χωρίς το ηλεκτρικό κλείδωμα να κλειδώνει.

Αυτή η επιλογή μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη όταν πρέπει να κάνετε πολλές διαδοχικές διαδρομές μπρος-πίσω μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου του σπιτιού, όπως για παράδειγμα όταν ξεφορτώνετε τα ψώνια σας ενώ το αυτοκίνητό σας είναι σταθμευμένο έξω. Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη όταν διοργανώνετε ένα πάρτι στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ξεκλειδώνετε την πόρτα σας κάθε φορά που καταφθάνουν νέοι καλεσμένοι ή κάθε φορά που φεύγουν.

Η Fernand σας προσφέρει ένα πλήθος επιλογών και προϊόντων για την εγκατάσταση ενός συστήματος απομακρυσμένου ανοίγματος της πόρτας σας. Η ομάδα μας είναι πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις ανάγκες σας. Μπορείτε να βασιστείτε στην τεχνογνωσία μας για να κάνετε τη σωστή επιλογή και να απλοποιήσετε την καθημερινότητά σας με ένα απόλυτα λειτουργικό τηλεχειριζόμενο άνοιγμα πόρτας!