Η κωδικοποίηση ενός κυλίνδρου είναι κατά κάποιο τρόπο το δακτυλικό του αποτύπωμα.

Είναι η παραλλαγή που κάνει τον κύλινδρο μοναδικό και που καθορίζει το μέγεθος του κλειδιού που θα επιτρέψει το ξεκλείδωμα.

Η ύπαρξη κλειδαριών με ίδιο κλειδί για τους επαγγελματίες επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να εκμεταλλευτείτε ένα κλειδί για να ξεκλειδώσετε τις πόρτες ή τα λουκέτα χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσετε τα αντίστοιχα κλειδιά και να χάνετε χρόνο.

Κύλινδροι (αφαλοί) με ίδια κωδικοποίηση ή αλλιώς KEY ALIKE: παρουσίαση

Ένας κύλινδρος μπορεί να είναι δύο διαφορετικών τύπων: Μπορεί να είναι key different, δηλαδή η κωδικοποίηση του να είναι μοναδική ώστε να ξεκλειδώνει μόνο με ένα κλειδί.

Δύο ή και περισσότεροι κύλινδροι μπορεί να είναι ίδιας κωδικοποίησης. Λέγονται και key alike. Τα κλειδιά που παρέχονται με κάθε κύλινδρο μπορούν έτσι να ξεκλειδώσουν και τους άλλους κυλίνδρους.

Ένα σύστημα κυλίνδρων (ή αφαλών) με το ίδιο κλειδί μπορεί θεωρείται οργανόγραμμα σε μια κατοικία, ένα κτίριο ή ακόμα και σε επαγγελματικούς χώρους με μια ιεραρχία προσβάσεων όπου ένα κλειδί θα επιτρέπει το άνοιγμα πολλαπλών κυλίνδρων. Σε αυτήν τη διαμόρφωση, κύλινδροι με την ίδια κωδικοποίηση μπορούν να σχηματίσουν μια ομάδα για να επιτρέπεται η πρόσβαση ή όχι σε ορισμένα άτομα.

Η χρήση κυλίνδρων με ίδιο κλειδί (ΚΕΥ ALIKE) δεν είναι απαραίτητα συνώνυμη με ένα οργανόγραμμα ή αλλιώς MASTER KEY σύστημα. Το οργανόγραμμα είναι πολύπλοκο και βασίζεται σε μια ιεραρχία κλειδιών που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες πόρτες.

Λουκέτα με το ίδιο κλειδί: παρουσίαση

Για μια παρτίδα λουκέτων το κλειδί είναι πανομοιότυπο: τα κλειδιά ανοίγουν όλες τις κλειδαριές της ίδιας παρτίδας.

Τα λουκέτα τότε έχουν την ίδια κωδικοποίηση ή ίδιο κλειδί. Τα λουκέτα με αυτή τη διάταξη χρησιμοποιούνται σε διάφορες εφαρμογές, όταν είναι απαραίτητο να ασφαλίζεται μεγάλος αριθμός σημείων χωρίς να χρειάζεται να διαχειριστεί από μεγάλο πλήθος κλειδιών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα μηχανοστάσια, αντλιοστάσια και ηλεκτρικοί υποσταθμοί ενός δήμου όπου τα τεχνικά συνεργεία πρέπει να έχουν κλειδιά υψηλής ασφαλείας για την πρόσβαση σε αυτές τις υποδομές.

Η χρήση λουκέτων με ίδιο κλειδί (ΚΕΥ ALIKE) δεν είναι απαραίτητα συνώνυμη με ένα οργανόγραμμα ή αλλιώς MASTER KEY σύστημα. Το οργανόγραμμα είναι πολύπλοκο και βασίζεται σε μια ιεραρχία κλειδιών που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες πόρτες.

Σημείωση: ορισμένα μοντέλα λουκέτων μπορούν να συνδυαστούν με κυλίνδρους πόρτας. Έτσι, με ένα μόνο κλειδί, μπορείτε να ανοίγετε λουκέτα και κυλίνδρους.

Τα πλεονεκτήματα των κλειδαριών με ίδιο κλειδί

 

Οι κλειδαριές με ίδια κωδικοποίηση ή KEY ALIKE παρουσιάζουν πολλά πλεονεκτήματα για ιδιώτες σε ιδιωτικό περιβάλλον αλλά και για επαγγελματίες στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους δραστηριότητας.

Οι επαγγελματίες μπορούν να ξεκλειδώνουν διάφορες προσβάσεις, απαραίτητες για τη δραστηριότητά τους με ένα μόνο κλειδί. Συμφέρει λοιπόν να προχωρήσουμε με αυτόν τον τρόπο σε κοινόχρηστα γραφεία, ένα κτίριο ή ακόμα και σε ένα εργοτάξιο, γεγονός που απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις του προσωπικού.

 

Ποιους επαγγελματίες αφορούν;

Πολλοί επαγγελματίες μπορεί να επηρεαστούν από τη χρήση κυλίνδρων της ίδιας ποικιλίας όπως:

επαγγελματίες γύρω από την κατασκευή κτηρίων που πρέπει να έχουν πρόσβαση σε διάφορους χώρους σε ένα εργοτάξιο

προσωπικό ασφάλειας για πρόσβαση σε χώρους ενός καταστήματος ή αποθήκης

επαγγελματίες που παρέχουν υπηρεσίες συντήρησης ώστε να ανοίγουν τεχνικούς χώρους ή μηχανοστάσια

δάσκαλοι και καθηγητές όπου πρέπει να ανοίγουν και να κλείνουν όλες τις αίθουσες διδασκαλίας με το ίδιο κλειδί

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€