φωτογραφία πόρτας εσωτερικής σπιτιού, η οποία ανοίγει προς τα μέσα

Φορά πόρτας: προς τα πού ανοίγει μια πόρτα;

Θέλετε να αλλάξετε την πόρτα σας; Να αλλάξετε την κλειδαριά σας; Να αντικαταστήσετε τους μεντεσέδες ή να εγκαταστήσετε μια σούστα πόρτας; Για να επιλέξετε το σωστό προϊόν, πρέπει πρώτα να ξέρετε προς τα πού ανοίγει η πόρτα σας: αριστερά ή δεξιά, προς τα μέσα ή προς τα έξω; Στο άρθρο αυτό θα σας εξηγήσουμε πώς να βρίσκετε πάντα τη φορά της πόρτα σας.

Μάθετε προς τα πού ανοίγει μια πόρτα

Η κατεύθυνση ανοίγματος

Είτε πρόκειται να εγκαταστήσετε μια κλειδαριά είτε να τοποθετήσετε ένα χερούλι πόρτας, το πιο πιθανό είναι να χρειαστεί να γνωρίζετε προς τα πού ανοίγει η πόρτα στην οποία θα τοποθετηθούν. Δεξιά ή αριστερά; Προς τα πού ανοίγει η πόρτα σας; Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το μάθετε: ανοίξτε την!

Ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβετε προς τα πού ανοίγει μια πόρτα είναι να σταθείτε μέσα στο δωμάτιο. Ενώ βρίσκεστε από τη μέσα μεριά, σταθείτε μπροστά από την πόρτα και παρατηρήστε την: αν η κλειδαριά ή το πόμολο είναι στα αριστερά, η πόρτα ανοίγει προς τα αριστερά. Αν το χερούλι ή η κλειδαριά είναι στα δεξιά, η πόρτα ανοίγει προς τα δεξιά.

σχέδιο που δείχνει τη φορά πόρτας η οποία ανοίγει αριστερά με έλξη προς τα μέσασχέδιο που δείχνει την φορά πόρτας που ανοίγει δεξιά με έλξη προς τα μέσα

Σημειώστε ότι ορισμένες πόρτες, όπως οι έξοδοι κινδύνου, δεν ανοίγουν με έλξη (προς τα μέσα) αλλά με ώθηση (προς τα έξω). Αν η κλειδαριά είναι στα δεξιά και σπρώχνω για να ανοίξω την πόρτα, πρόκειται για πόρτα “δεξιάς ώθησης”. Αν η κλειδαριά είναι αριστερά και σπρώχνω για να ανοίξει η πόρτα, είναι πόρτα “αριστερής ώθησης”.

Φορά πόρτας όταν αλλάζετε κλειδαριά

Κατά την αντικατάσταση μιας κλειδαριάς χωνευτής, είναι καλό να γνωρίζετε ποιά είναι η φορά της πόρτας σας, ώστε να επιλέξετε και την αντίστοιχη κλειδαριά, δεξιά ή αριστερή. Ωστόσο, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία χωνευτών κλειδαριών οι οποίες είναι αντιστρέψιμες, και μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν και από τις δύο μεριές. Στο κατάστημα της Fernand, όλες οι κλειδαριές είναι αντιστρέψιμες. Eπομένως, μπορούν να τοποθετηθούν σε όλες τις πόρτες, είτε δεξιά είτε αριστερά, ακολουθώντας τις οδηγίες που τις συνοδεύουν. Σε περίπτωση που χρειάζεστε μη αναστρέψιμη κλειδαριά, μπορείτε να βρείτε κλειδαριές με δεξιά ή αριστερή μόνο κατεύθυνση εδώ.

Από την άλλη, για να βάλετε μια κλειδαριά κουτιαστή, είτε οριζόντια, είτε κάθετη ή πολλαπλών σημείων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σταθείτε μέσα στο δωμάτιό σας. Σταθείτε μπροστά από την πόρτα και ελέγξετε τη θέση της κλειδαριάς σε σχέση με την πόρτα. Εάν είναι τοποθετημένη στα αριστερά, θα χρειαστείτε μια αριστερή. Εάν βρίσκεται στη δεξιά μεριά, θα χρειαστεί να βρείτε μια κλειδαριά για δεξιά τοποθέτηση. Στη συνέχεια, θα είστε σε θέση να επιλέξετε τη σωστή κλειδαριά, σύμφωνα με την περιγραφή που θα βρείτε στα χαρακτηριστικά των προϊόντων μας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις κλειδαριές, τον τρόπο επιλογής τους και την αλλαγή τους;

Μάθετε εδώ πώς θα επιλέξετε μια χωνευτή κλειδαριά.

Η ομάδα της Fernand βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσει με την επιλογή των προϊόντων ασφαλείας που ταιριάζουν απόλυτα στις δικές σας ανάγκες.