Παρουσία αμιάντου στο σπίτι σας, τι να κάνετε;

Παρουσία αμιάντου στο σπίτι σας, τι να κάνετε;

Εξακολουθεί να υπάρχει πολύ συχνά, ιδίως σε παλιά σπίτια, ο αμίαντος. Χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν ως ακουστικό και θερμικό μονωτικό υλικό. Σήμερα, οι κίνδυνοι του αμιάντου για την υγεία είναι ευρέως αναγνωρισμένοι. Έχετε παρατηρήσει την παρουσία αμιάντου; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτόν. Ορίστε οι απαντήσεις στα ερωτήματά σας.

Αμίαντος: ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Ο αμίαντος μεταφέρεται από τον αέρα με τη μορφή ινών και ως εκ τούτου εισπνέεται εύκολα. Η παρατεταμένη έκθεση ή η μεγάλη έκθεση σε υψηλές συγκεντρώσεις αμιάντου μπορεί να προκαλέσει πνευμονική ίνωση, αμιάντωση, καρκίνο των πνευμόνω και άλλες πολύ σοβαρές παθήσιες. Μειώνοντας τις αναπνευστικές και καρδιακές λειτουργίες, οι ασθένειες αυτές μπορεί να προκαλέσουν θάνατο.

Για το λόγο αυτό, εάν διαπιστώσετε την παρουσία αμιάντου, θα πρέπει να αποφύγετε αυστηρά την επαφή με το μολυσμένο τμήμα και να περιορίσετε τη διέλευση στο χώρο μέχρι την πλήρη εξαγωγή.

Οι μορφές του αμιάντου

Ο αμίαντος κυκλοφορεί σε δύο μορφές: τον εύθρυπτο και τον μη εύθρυπτο. Μερικά παραδείγματα εύθρυπτου, ή ελεύθερου αμίαντου συναντάμε συχνότερα σε κεραμίδια, στη μόνωση καμινάδων ή σε επίπεδες στέγες,. Αυτός ο τύπος αμιάντου παρουσιάζει τον μεγαλύτερο κίνδυνο αερομεταφερόμενων ινών.

Ο μη εύθρυπτος αμίαντος βρίσκεται σε ορισμένα δομικά υλικά, όπως το τσιμέντο, το ινοτσιμέντο ή η κόλλα, αλλά και σε κυματιστά κεραμίδια, π.χ. ρωμαϊκού τύπου, υπόστεγα ή σχιστόλιθους. Όντας μέρος του υλικού, αυτός ο τύπος αμιάντου παρουσιάζει μικρότερο κίνδυνο διάχυσης ινών, εάν το υλικό δεν έχει υποστεί βλάβη. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να σπάσουν, να πριονιστούν ή να τριφτούν τα υλικά που κινδυνεύουν.

Πώς να απαλλαγείτε από τον αμίαντο;

Ακόμα και αν είναι δυνατό τεχνικά να απομακρύνετε τον αμίαντο μόνοι σας, σας συνιστούμε να μην το κάνετε διότι η ενέργεια αυτή είναι επικίνδυνη για την υγεία σας και την υγεία των γύρω σας. Χωρίς σωστή γνώση των κατάλληλων τεχνικών για κάθε υλικό, κινδυνεύετε να αφαιρέσετε τον αμίαντο αλλά να αφήσετε υπολείμματα πίσω σας.

Εάν υποψιάζεστε την παρουσία αμιάντου, καλέστε έναν επαγγελματία που αρχικά θα ελέγξει το χώρο. Εάν πράγματι επιβεβαιωθεί η παρουσία αμιάντου, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες, ειδικευμένους και ασφαλισμένους για αυτού του είδους τις εργασίες, οι οποίοι θα προχωρήσουν στην αφαίρεση του αμιάντου. 

Ο αμίαντος είναι ένα πολύ επικίνδυνο προϊόν για την υγεία, καθώς η εισπνοή του μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες και θάνατο. Η αφαίρεση αμιάντου από επαγγελματίες είναι επιβεβλημένη για την προστασία σας και την ασφάλεια του σπιτιού σας. Μην επιχειρήσετε να κάνετε την εργασία μόνοι σας για να αποφύγετε κάθε κίνδυνο. 

Προστατέψτε την υγεία σας.

Ασφαλείς συναλλαγές

Σε ασφαλές περιβάλλον της τράπεζας Πειραιώς ή με τη χρήση Paypal.

Δωρεάν Αποστολή

Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40€

Εξυπηρέτηση πελατών

Απαντάμε άμεσα στις απορίες σας, στο τηλ: 215 215 5175, ή στο email μας

Tutorials

Δείτε tutorials από ειδικούς και μάθετε για τα προϊόντα μας.

Άτοκες δόσεις

2 άτοκες δόσεις για αγορές άνω των 200€