οικογένεια με ένα ζευγάρι και ένα μικρό αγόρι και ένα μωρό που κάθονται αγκαλιασμένοι μπροστά απο το παράθυρο του σπιτιού τους

Ασφαλές σπίτι για παιδιά

Εάν έχετε μωρά ή μικρά παιδιά στο σπίτι είναι σημαντικό να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλειά τους από μικροατυχήματα και καθημερινούς κινδύνους, ορισμένοι από τους οποίους μπορούν να αποβούν μοιραίοι. Μεταξύ της επικινδυνότητας κοντά σε παράθυρα και πόρτες, και όχι μόνο, τα μικρότερα παιδιά δεν έχουν ακόμη επίγνωση των κινδύνων στο χώρο. Για αυτό υπάρχει διαθέσιμη μια σειρά από εξοπλισμό και αξεσουάρ για ένα ασφαλές σπίτι για μικρά παιδιά.

Πώς θα κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για παιδιά

Όταν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, η ασφάλεια πρέπει να είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων σας. Για να διασφαλίσετε ένα ασφαλές περιβάλλον, είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρωθείτε στην προστασία των πορτών και των παραθύρων του σπιτιού. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση αξιόπιστων προστατευτικών μέτρων, ώστε τα παιδιά να μπορούν να εξερευνούν τον χώρο με ασφάλεια.

Προστασία παραθύρων για παιδιά

Αρχικά, τα παράθυρα αποτελούν ένα εξαιρετικά ευαίσθητο σημείο στο σπίτι. Όταν ανοίγετε για να αεριστεί ο χώρος ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο παραμένουν ανοιχτά, προσελκύουν συχνά την προσοχή των μικρών παιδιών, τα οποία θέλουν να πλησιάσουν. Για να τα αποτρέψετε από το να φτάσουν πολύ κοντά στο άνοιγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ειδικές ασφάλειες στα παραθυρόφυλλα. Με τον τρόπο αυτό τα τζάμια ή τα φύλλα του παραθύρου ή της μπαλκονόπορτάς σας θα συγκρατούνται και θα αφήνουν ένα πολύ μικρό άνοιγμα, ώστε τα παιδιά να μην μπορούν πλέον να σκύβουν έξω από το παράθυρο ή περάσουν μέσα από αυτό.

Προστασία πόρτας για παιδιά

Όσον αφορά τις πόρτες, είτε πρόκειται για την κεντρική είσοδο είτε για το εσωτερικό του σπιτιού, αντιμετωπίζουμε σημαντικούς κινδύνους που οφείλονται είτε στο απότομο κλείσιμο της πόρτας λόγω ισχυρού αέρα, είτε στο ανοίγμα της πόρτας εισόδου, που μπορεί να εκθέσει τον χώρο μας σε εξωτερικούς κινδύνους. Ένας τέτοιος κίνδυνος είναι η ενδεχόμενη πρόσβαση παιδιών στον δρόμο ή ο κίνδυνος τραυματισμού τους από το κλείσιμο των δακτύλων τους στις πόρτες.

Για να αντιμετωπίσετε αυτούς τους κινδύνους και να προστατεύσετε τα παιδιά από αυτού του είδους ατυχήματα, σας προτείνουμε να εξετάσετε ορισμένα χρήσιμα αξεσουάρ:

  • Μηχανισμός αυτόματου κλεισίματος (επαναφοράς) πόρτας: μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο στην πόρτα εισόδου, ώστε να διατηρείται κλειστή ακόμα και αν ξεχάσετε να την τραβήξετε, ενώ κλείνει με ελεγχόμενη δύναμη και ταχύτητα ώστε να μην προκαλούνται ατυχήματα
  • Προστατευτικά κλεισίματος πόρτας: ένα οικονομικό και εύχρηστο αξεσουάρ, που μπορεί να τοποθετηθεί με ευκολία σε οποιαδήποτε πόρτα του σπιτιού, καθιστώντας την ασφαλή για μωρά και παιδιά.
  • Σφήνες και στοπ πόρτας: τοποθετούνται εύκολα και κρατούν σταθερές τις πόρτες όταν αυτές είναι ανοιχτές, ώστε να διατηρούν το πέρασμα ελεύθερο και να μην κινδυνεύουν να κλείσουν απότομα σε ανύποπτο χρόνο.

esoterikos xoros spitiou me anoixti mesoporta se lefko xroma me ksilo pou odigei sto diadromo

Άλλα σημεία προστασίας για ασφαλές σπίτι

Τέλος, είναι σημαντικό να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στον εσωτερικό χώρο και τα δωμάτια του σπιτιού μας, καθώς εκεί κρύβονται διάφοροι κίνδυνοι που μπορούν να απειλήσουν την ασφάλεια των μικρών παιδιών ή μωρών μας. Παρακάτω παρουσιάζουμε τα πιο ευαίσθητα σημεία που πρέπει να επικεντρωθείτε, ειδικά στο σαλόνι και την κουζίνα, προκειμένου να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους και να διασφαλίσετε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά σας.

Το σαλόνι

Το σαλόνι αποτελεί αναμφισβήτητα έναν πολυσύχναστο χώρο στο σπίτι, όπου τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένου του τρεξίματος και του παιχνιδιού. Ωστόσο, το τραπεζάκι του σαλονιού ή η τραπεζαρία, τοποθετημένα στο κέντρο του δωματίου, μπορεί να αποτελούν “εμπόδια” για τα παιδιά κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών τους.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να λάβετε μέτρα πρόληψης, όπως να τοποθετήσετε προστατευτικά γωνίας τραπεζιού. Αυτά τα προστατευτικά όχι μόνο εξομαλύνουν τις αιχμηρές άκρες των επίπλων, αλλά επίσης δημιουργούν ένα ασφαλές περιβάλλον για τα βρέφη, προστατεύοντάς τα από πιθανούς κινδύνους. Έτσι, ενισχύεται η γονική ηρεμία και ενθαρρύνεται η ασφαλής εξερεύνηση του περιβάλλοντος από τα παιδιά.

Αυτό το δωμάτιο, όπως και τα υπνοδωμάτια ή το γραφείο, περιλαμβάνουν επίσης πολλές ηλεκτρικές πρίζες χαμηλά στους τοίχους. Ένα κάλυμμα πρίζας θα αποτρέψει τα μικρά παιδιά από το να βάλουν τα δάχτυλά τους ή διάφορα αντικείμενα που κρατούν στο ρεύμα.

saloni spitiou diakosmimeno me epipla , kanapedes, trapezia ksilina kai diakosmitika

Η κουζίνα

Τέλος, η κουζίνα έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, οι οποίοι συχνά φυλάσσουν διάφορα προϊόντα που είναι δυνητικά επικίνδυνα για την υγεία καθώς και βαριά σκεύη και αιχμηρά αντικείμενα και εργαλεία, που δεν μπορούν να μένουν αφύλακτα και εκτεθειμένα. Η καλύτερη λύση για τα σημεία αυτά είναι να τοποθετήσετε προστατευτικά κλειδώματος συρταριών ή προστατευτικά κλειδώματος επίπλων με πορτάκι για να περιορίσετε τον κίνδυνο, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτές τις μονάδες αποθήκευσης από τα παιδιά.

fotografia kouzinas spitiou

Στο κατάστημα της Fernand θα βρείτε όλα τα αξεσουάρ και προστατευτικά που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε ένα ασφαλές και προστατευμένο σπίτι για τα παιδιά σας.