thirard logo

Thirard, ο Γάλλος κατασκευαστής κλειδαριών

Με 450 υπαλλήλους, εκ των οποίων οι 300 απασχολούνται στη παραγωγική της μονάδα στη Γαλλία, η Thirard είναι η κορυφαία εταιρεία διανομής και παραγωγής κλειδαριών και άλλων ειδών ασφαλείας.

Κατασκευή εξοπλισμού κλειθροποιίας για πάνω από 100 χρόνια

Από ένα μικρό εργοστάσιο λουκέτων το 1920, η εταιρεία εξελίχθηκε και εκσυγχρονίστηκε μέσα στα χρόνια για να αναπτύξει μία ευρεία γκάμα προϊόντων κλειθροποιίας και κιγκαλερίας, με τα περισσότερα προϊόντα να κατασκευάζονται στην περιοχή του Πικαρντί, στη Βόρεια Γαλλία. Παραμένοντας οικογενειακή επιχείρηση, η εταιρεία παραμένει πιστή στις αξίες της, με συνέπεια στην ποιότητα της παραγωγής της, στην καινοτομία, και στο σεβασμό προς το περιβάλλον.

Σήμερα, η Thirard προσφέρει ποιοτικά προϊόντα στο ευρύ κοινό μέσω των καταστημάτων διανομής, των υπεραγορών και, φυσικά, του καταστήματος Fernand. Γι’ αυτό θα θέλαμε να σας πούμε λίγα λόγια για την ιστορία και το σκοπό αυτής της εξέχουσας δύναμης στη γαλλική βιομηχανία κλειδαριών.

Ένας μακρόβιος κατασκευαστής κλειδαριών, εγκατεστημένος στο Πικαρντί από το 1920

Η εταιρεία Thirard αναπτύσσεται στην γαλλική επαρχία της Πικαρδίας από το 1920, όταν ο ιδρυτής της Fernand Thirard, μηχανικός της αυτοκινητοβιομηχανίας, ανέλαβε ένα εργοστάσιο κατασκευής λουκέτων, το οποίο ανέπτυξε μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Χάρη στο πνεύμα καινοτομίας του, άρχισε να εξελίσσει την επιχείρηση παραγωγής λουκέτων επενδύοντας σε νέα εργαλεία παραγωγής που αποσκοπούσαν στην αυτοματοποίηση της κατασκευής λουκέτων από λαμαρίνα. Το πρώτο ορειχάλκινο λουκέτο βγήκε από τα εργαστήρια στην περιοχή του Πικαρντί στη Βορειοδυτική Γαλλία το 1965.

Παρά τη ραγδαία ανάπτυξη και επιτυχία της, η εταιρεία παρέμεινε μια επιχείριση οικογενειακή. Στη δεκαετία του 1970, οι διάδοχοι του Fernand Thirard με το όραμά τους, έφεραν αλλαγές στην επιχείρηση. Αποφάσισαν να κατακτήσουν νέες αγορές, κατασκευάζοντας κλειδαριές, πρόσθετες ασφάλειες, ευρωπαϊκούς κυλίνδρους και κλειδαριές πολλαπλών σημείων. Σταδιακά, η διοίκηση που διαδέχθηκε τον ιδρυτή διεύρυνε τη γκάμα των προϊόντων για να καλύψει τη ζήτηση που υπήρχε στη βιομηχανία και την αγορά.

Η ποιότητα στο επίκεντρο των στόχων της εταιρείας

anoixti kleidaria tin ora tis kataskevis sto ergostasio tis Thirard

Από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα, η ποιότητα βρίσκεται στο επίκεντρο των καθημερινών στόχων κάθε ομάδας της εταιρείας. Στόχος είναι η κατασκευή ολοκληρωμένων, προσιτών σε τιμές προϊόντων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα. Με την πρώτη πιστοποίηση ISO από το 1994, η Thirard απέκτησε την πιστοποίηση ISO 9001 το 2005 και την ανανέωσε το 2013 και το 2015, στο πλαίσιο μιας διαδικασίας συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας.

Η εταιρεία επενδύει τακτικά σε νέο εξοπλισμό για να παραμένει ανταγωνιστική και στην αιχμή της τεχνολογίας. Με την πάροδο των ετών, τα μηχανήματα που βρίσκονται στα εργοστάσια παραγωγής στη Γαλλία διευρύνονται και έχουν συμπεριλάβει εργαλεία για την κατασκευή μικρών και μεγάλων σειρών παραγωγής, με συνέπεια και ακρίβεια. Τα εργαστήρια είναι πλέον εξοπλισμένα ένα πλήθος σύγχρονων μηχανημάτων, όπως τόρνοι, πρέσες, κέντρα ψηφιακής επεξεργασίας, μηχανές κοπής, διάτρησης και στίλβωσης κ.ά. Η συναρμολόγηση και η συσκευασία πραγματοποιούνται επίσης με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή εντός των εργαστηρίων της Thirard.

Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η συνέπεια της παραγωγής, ένα εσωτερικό τμήμα μετρολογίας ελέγχει τα παραγόμενα εξαρτήματα σε διάφορα στάδια της διαδικασίας παραγωγής. Βασικός στόχος είναι να διασφαλιστεί η ασφάλεια και προστασία των προσώπων και της περιουσίας τους με την παροχή προϊόντων κλειθροποιίας και κιγκαλερίας εξαιρετικής ποιότητας, άριστης απόδοσης και υψηλής ανθεκτικότητας. Οι τακτικές δοκιμές επιβεβαιώνουν την αντοχή και ανθεκτικότητα των προϊόντων και των κλειδαριών. Παράλληλα, εξασφαλίζουν την ορθότητα των διαστάσεων τους και τη συμμόρφωσή τους με τα βέλτιστα πρότυπα.

Ανάλογα με τη γκάμα, τα προϊόντα μας διαθέτουν πιστοποίησεις ευρωπαϊκών προτύπων, CE, NF ή A2P. Στόχος της γαλλικής κατασκευής και της εθελοντικής διαδικασίας πιστοποίησης της εταιρείας, η οποία επιτρέπει την απόκτηση αυτών των σημάτων, είναι να ξεχωρίσει με ποιοτικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των καταναλωτών.

Συνεχής καινοτομία χάρη στο τμήμα σχεδιασμού της Thirard

κοντινή φωτογραφία στην κατασκευή κυλίνδρου ασφαλείας στο εργοστάσιο

Η καινοτομία βρίσκεται στο DNA της οικογενειακής επιχείρησης Thirard, η οποία επεκτείνει συνεχώς τις σειρές προϊόντων της για να ενσωματώσει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Το εσωτερικό γραφείο σχεδιασμού της εταιρείας εργάζεται συνεχώς πάνω σε νέα προϊόντα και παράγει τακτικά καινοτόμες λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών, όπως τα προϊόντα με smart τεχνολογία. Ορισμένες από τις καινοτομίες της Thirard είναι κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Προκειμένου να παράγεται εξοπλισμός υψηλής ποιότητας με τη μέγιστη ανταπόκριση, το τμήμα σχεδιασμού της Thirard σχεδιάζει το ίδιο ορισμένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται από τα εργοστάσια παραγωγής. Με αυτόν τον τρόπο, είναι δυνατή η ταχεία υλοποίηση εξατομικευμένων κατασκευών, από απλά εξαρτήματα έως ολοκληρωμένα προϊόντα. Το γραφείο σχεδιασμού έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει ένα εργαλείο κατασκευής κατά παραγγελία για να προσαρμοστεί σε συγκεκριμένο αίτημα ζήτησης.

Δέσμευση για το περιβάλλον

εικόνα με ένα πράσινο δέντρο μέσα σε μια γυάλινη μπάλα

Ως βιομηχανική εταιρεία που ειδικεύεται στην κατεργασία μετάλλων, η Thirard έχει δεσμευτεί για την προστασία του περιβάλλοντος. Από την αρχή της, η εταιρεία έχει δεσμευτεί για την ανακύκλωση των πρώτων υλών στα εργαστήριά της. Σταδιακά, η μέριμνα αυτή επεκτάθηκε σε όλα τα τμήματα της εταιρείας, τα οποία εργάζονται καθημερινά για τον περιορισμό των αποβλήτων τους και την υιοθέτηση μιας οικολογικά υπεύθυνης στάσης, ιδίως επιδιώκοντας την εξοικονόμηση όσο το δυνατόν περισσότερης ενέργειας.

Οι συσκευασίες των προϊόντων που πωλούνται στα εξειδικευμένα καταστήματα αντικατοπτρίζουν επίσης τη δέσμευση της Thirard για την προστασία του πλανήτη. Είναι κατασκευασμένες από χαρτί και χαρτόνι πιστοποιημένα κατά FSC, που παράγονται από δέντρα που καλλιεργούνται σε δάση με βιώσιμη διαχείριση, ενώ οι εκτυπώσεις στις συσκευασίες γίνονται με μελάνια χωρίς μόλυβδο.

Μια εταιρεία με επίκεντρο τον πελάτη

κοπέλα εργαζόμενη σε τμήμα εξυπηρέτησης πελατών κάθεται μπροστά στο λάπτοπ και μιλάει στο τηλέφωνο

Η ποιότητα είναι, φυσικά, το πρώτο κριτήριο για την ικανοποίηση των πελατών, το οποίο η Thirard προσπαθεί να πληροί καθημερινά. Δεν είναι όμως το μόνο: η ειδίκευση της εταιρείας από το 1920 προσφέρει μια ποιοτική εμπειρία στον πελάτη με ένα σύνολο παροχών, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων, της τεχνικής υποστήριξης και της εξυπηρέτησης μετά την πώληση.

Οι γαλλικές εγκαταστάσεις κατασκευής της εταιρείας διασφαλίζουν ότι η εξυπηρέτηση μετά την πώληση παραμένει σε υψηλά επίπεδα, σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη. Μέσω της ιστοσελίδας της, η Thirard προσφέρει επίσης πρόσθετο υλικό με οδηγίες και υποστήριξη για τους χρήστες του εξοπλισμού ασφαλείας που διατίθεται μέσω του δικτύου διανομής της, μέρος του οποίου είναι και το ηλεκτρονικό κατάστημα Fernand.gr. Στόχος είναι να βοηθήσει τους αγοραστές να χρησιμοποιήσουν τον εξοπλισμό με ευκολία, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τη συναρμολόγηση, τη χρήση και τη συντήρηση του. Πολυάριθμα διαδικτυακά βίντεο συμβάλλουν σε μια υψηλής ποιότητας εμπειρία για τον πελάτη, αναδεικνύοντας την ποιότητα των προϊόντων, την χρηστικότητά τους και όλη την τεχνογνωσία της μάρκας.

Στο κατάστημα Fernand θα βρείτε αποκλειστικά προϊόντα  της Thirard, καθώς και πλήθος πληροφοριών, άρθρων, βίντεο και συμβουλών. Αν ψάχνετε για κλειδαριά, κύλινδρο, πρόσθετη κλειδαριά, λουκέτο, αντικλεπτική συσκευή ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν εξοπλισμού, όπως πόμολο, σύρτες, στοπ πόρτας ή ματάκια, στο κατάστημά μας θα βρείτε την ποιότητα της Thirard στην καλύτερη τιμή, καθώς και εξατομικευμένες συμβουλές από τους ειδικούς μας.